1. Advance Wars 2: Black Hole Rising (GBA)

Advance Wars 2: Black Hole Rising (GBA)

Dat Turn-Based Games op de gameboy vaak tegenvallen gaat niet op voor Advance Wars 2: Black Hole rising. In dit vervolg op het geweldige 1e deel van deze serie wordt alleen nog maar benadrukt dat er wel goede games voor dit genre zijn.

In dit deel zit je in een andere wereld dan in de vorige game. Dit keer moet je niet tegen Blue Moon, Yellow Comet of Green Earth vechten, maar alleen tegen Black Hole, die probeert de wereld over te nemen. Sturm is de leider van dit Black Hole en heeft Flak, Lash, Adder en Hawke de opdracht gegeven om de 4 landen in te nemen.

Jij moet dit gaan stoppen.

DE MISSIES

Je begint in Orange Star, waar je eerst een paar inleidende missies krijgt die zelfs de aap in de dierentuin nog kan voltooien. Na deze opwarmertjes begint het iets moeilijker werk.

De missies zijn heel gevariëerd. In de 1 heb je geen legers in het begin, in de ander moet je het zien te doen met een beperkt aantal legers.

Het einddoel is ook heel verschillend. Dan weer moet je een gigantisch kanon vernietigen, dan weer zul je moeten zorgen dat de vijand van je schermp wordt geveegd.

Dit alles doe je door strategisch om te gaan met je legers en te zorgen dat je genoeg geld hebt, want zonder geld kun je geen legers bouwen of repareren.

Dan is er nog een kleine vernieuwing in dit spel: de Superpowers.

De normal CO-powers waren er al in het 1e deel, maar nu kun je je balk nog voller laten lopen en de super-co-powers loslaten. Deze zijn veel sterker dan de normale powers en doen de vijand vaak schade aan.

ANDERE MODES

Er zijn natuurlijk andere modes in deze game. Zo kun je nieuwe missies spelen, kun je tegen een vriend spelen en gewoon een leuk potje waarin jij alles bepaalt. Ook moet je CO's kopen voordat je ermee kunt spelen, dus zul je in de Storymode veel punten moeten halen, voordat je met meerdere CO's kunt spelen.

Alles bekeken is dit een topgame voor de GBA en hoort zeker bij de beste uit zijn genre, maar ook van alle spellen bij elkaar.

De gameplay is geweldig, evenals de variëteit.

Veel plezier !

Conclusie en beoordeling

None

Geweldige game met grote variëteit en gameplay.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Variëteit
 • Gameplay
 • Minpunten
 • Minpunten?

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Spelen Nederlanders dit soort shit? Laat staan 2, dan kunnen ze lekker co-oppen. En ja, ik ben zat.

 • Ik heb Madden NFL 08 gespeeld, was zeker leuk om te doen. Helaas, kwam 09 niet uit voor de PC, en op de PSP speelt 't niet zo lekker.

 • nice

 • Pff… Als je genoeg op niveau All-Madden speelt dan leer je genoeg om het online aan te durven. Lijkt me wel moeilijk om spelen met iemand anders op defense.

 • Pasgeleden gekocht, op het publiek na best een zeer vermakelijke game.

  Ben verder nog niet online geweest, eerst wat beter beheersen voor ik tegen die Amerikanen ten strijde trek ghehe.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren