1. Harvest Moon: A Wonderful Life (NGC)

Harvest Moon: A Wonderful Life (NGC)

Je hoort het je vrienden al zeggen al zien ze het hoesje liggen van AWL. Wat is dit voor gaar spel. Op het eerste gezicht lijkt het ook zo. Een beetje boertje spelen. Aliens afknallen in Halo is toch veel leuker.

Maar dan begin je het toch te spelen. En waarempel koeien melken is toch wel leuk. En het gras maaien ook. Je begint het steeds meer te spelen en je raakt er een soort aan verslaafd. Dat is de kracht van Harvest Moon-serie. Op het eerste gezicht saai, maar als je eenmaal op gang bent ben je niet meer te stoppen.

Het spel begint dat je vader een boerderij met Takaruru wou beginnen, maar stierf. Daarom moet je zoontje (de gamer) het overnemen. In het begin word je gedumpt op de boerderij krijg je wat geld een koe en that's it. Naarmate je verder komt en meer verdient, ga je bv. nog een koe kopen of je koopt zaden en begint te zaaien en te oogsten. Natuurlijk ook water geven. Maar natuurlijk blijft het niet alleen bij werk. Je hebt niets voor niets andere mensen rondlopen in Forget-me-not-Valley. Je kan een beetje vrienden gaan maken en met mensen praten. Maar wat nog belangrijker is om een vrouwtje te krijgen. Er lopen er 3 rond in Forget-me-not-Valley. Muffy een blonde barvrouw, Celia de boerin en Nami, het intelligente vrouwtje. Het spel is ook ingedeelt in chapters. In chapter 1 is het hoofddoel om een vrouw te zoeken en te trouwen. Je hebt in totaal 6 chapters. Je word ook ouder naarmate de chapters verstrijken.

Graphics: 8

De wereld is niet zo gedetailleerd en mooi als Resident Evil 4. Maar het is wel lekker kleurrijk, vrolijk en sfeervol. De grafics zijn dus goed geslaagd

Sound: 7.5

De Harvest Moon-serie staat niet bekend om hun prachtige en vele muziekjes. En daar is dit deel geen uitzondering. Maar ik vind ze wel rustgevend wat precies past bij dit spel.

Gameplay: 9

Dit is de eerste Harvest Moon in 3d, het speelt gewoon uitstekend. Soms kan de besturing een beetje pietluttig zijn, bv een klein tikje met je control stick verkeerd en je giet mis. Maar bij elkaar is dit spel gewoon hardstikke leuk om te doen. Persoonlijk vind ik het gewoon een vet spel omdat er geen frustratie inzit en dat is gewoon lekker.

Levensduur: 10

De levensduur in de Harvest Moon-serie was altijd al hoog. Deze ook. Als je alle chapters wilt uitspelen zonder extra te slapen dan alleen s'nachts. Dan kan je op zo'n 400 uur speeltijd uitkomen. Als het je zolang kan blijven boeien.

Replay: 8.5

Voor dat je het spel uitgespeeld hebt ben je al heel wat uurtjes verder. En diegene die het uit willen spelen of uitgespeeld hebben. Zullen misschien geen zin hebben om weer helemaal overnieuw te beginnen. Of je wilt graag weten hoe je leven gaat als je met 1 van de 2 andere meisjes trouwt

Conclusie en beoordeling

None

Dit is gewoon een prachtig spel, eindelijk is een keer geen angst dat iets niet lukt of frustratie. Gewoon lekker ontspannend boeren. Heerlijk
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Geen frustratie
 • Lange speelduur
 • De charme
 • Minpunten
 • Kan soms wat langdradig zijn
 • Neemt heel wat tijd in beslag

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • jah ik weet ook een manier, Breng die FOCKING PSN CARDS uit ik weet zeker dat ze daarmee iets meer geld verdienen!

 • Ik wil een prijsverlaging…en volgens bronnen zou die pas na de zomer worden aangekondigd, dus niet op de E3…nou ja bronnen meer die Engai van gametrailers die het zei…hopelijk heeft ie wel gelijk…

 • Ik denk dat een lichte prijsverlaging toch de beste optie is. Ik heb m dan wel gekocht toen ie nog 400 euro was, maar ik heb het er ook echt voor over, de wat meer casual-gamers zullen waarschijnlijk eerder een 360 halen vanwege zijn zachte prijs.

 • @DMS-tje  Jah, daar snap ik ook niets van, hoe moeilijk kan dat zijn……

 • @Hierboven:  Door verschillende waarden van Euro's/Ponden enz. Toch blijft het onbegrijpelijk dat ze die kaartjes niet uitbrengen, gelukkig voor mij heeft mijn vader een creditcard…  Prijsverlaging zou waarschijnlijk de beste optie zijn… • als ze het nou eens mogelijk maken om met andere middelen te betalen buiten een creditcard zou ik nog wel eens meer geld gaan uitgeven online, maarja daar wachten we nu al veelste lang op..

 • @DMS-tje  Groot gelijk! ik wacht er ook al langer op!

 • Hm wel een goed idee om PSN zo uit te breiden. Maar ik vraag me alleen af hoe ze daar winst uit willen gaan halen?

 • @Low  Het is moeilijk ja in europa .Maar kijk dan eens naar wat apple en microsoft hebben gedaan die zijn het wel gelukt. Dus als bedrijven als apple en microsoft het kan dan kan sony het ook wel.

 • @Low

  Waarom kan de xbox dan wel van die kaartjes maken ???  Topic:

  Klinkt leuk maar wat moet je nou met ps3 bestanden op je mobiel??? Als je savedata kan streamen enz is het wel handig als je bijvoorbeeld bij een vriend gaat gamen ofzo. • Slim, die Store voor mobiel, PSP en PS3, televisies (televisies lijkt me ook heel handig, films downloaden?). Nu die PSN cards nog.

  Volgens mij gaat het helemaal goed komen met die verkoop, al die nieuwe titels straks, prijsverlaging erbij.

 • Wat een gelul allemaal, ok productie-kosten verlagen is goed maar voor de rest… Gewoon die prijs naar beneden!

 • @ iedereen die een psncard zoekt www.psncardshop.nl kan je gewoon je psncard kopen(online bankieren dus geen creditcard ) heb ik ook gedaan, hoef je niet tot 2011 te w8en :p :)

 • Om me even bij de massa aan te sluiten: PSN-cards, PSN-cards, PSN-cards!

 • Als ze slim zijn brengen komen ze eerst met een prijsverlaging en dan met PSN-kaarten. Dan zullen meer mensen een Playstation 3 kopen en zullen er meteen ook véél meer PSN-kaarten worden verkocht. Wat de omzet natuurlijk verhoogt…

 • Ik zie dat veel mensen hier geen economie hebben =/  Een prijsverlaging betekent alleen maar meer verlies voor sony, ze verkopen de ps3 nu al onder de waarde en dus willen ze de productiekosten verlagen om de waarde van een ps3 omlaag te brengen zodat ie matcht met de verkoopprijs  400 euro voor een ps3 is dus eigenlijk al een koopje aangezien het ding technisch gezien veel meer waard is • Een verlaging zit er dus niet in? Want dan wort de winst natuurlijk weer wat minder per console.

 • Een prijsverlaging gaat er sowieso komen, dat is onvermijdelijk. Men moet gewoon zo snel mogelijk de kosten zien te drukken, willen ze eens winst gaan maken.

 • prijsverlaging… mensen spaar geld!  heb ik ook moeten doen 1 jaar lang maar nu heb ik hem wel….

 • jah ik weet ook een manier, Breng die FOCKING PSN CARDS uit ik weet zeker dat ze daarmee iets meer geld verdienen!

  Goed gezegt. Ik kan gewoon geen fcking cod maps kopen :(

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren