1. Metal Gear Solid: The Twin Snakes (NGC)

Metal Gear Solid: The Twin Snakes (NGC)

Normaal ben ik anti-remakes. Van mij hoefde het niet zo nodig. Liever niet eigenlijk! Maar voor MGS maakte ik graag een uitzondering. Was wel benieuwd hoe MGS er op de (destijds) nieuwe consoles eruit zou komen te zien. Zie hier; Twin Snakes. Graphics vond ik prachtig! De controls van de GC deden het verrassend goed wat MGS betreft. Was niet echt een fan van de GC-controler, maar was daarom aangenaam verrast. Enige nadeel vond ik de FMV-scenes; waren naar mijn mening iets te "over-the-top" ...

Graphics

Eigenlijk heb ik het al hierboven gezegd: de graphics zijn prachtig. Geen woord gelogen. Het kon me niet schelen of het een remake was van de eerste MGS. Het was een remake van de beste MGS. Mijn favoriet. De beste MGS tot de dag van vandaag (voor mij persoonlijk dan, hé) Wat zag het er mooi uit. En nog steeds. Het ziet er nog steeds even mooi uit als de eerste keer dat ik MGS:TTS uit de verpakking haalde en in mijn GC legde. Bij MGS op de PSOne zie je dat het verouderd is. Over een paar jaar waarschijnlijk ook met GC-spellen, maar tot die tijd; MGS:TTS is voor mij op graphics-gebied de manier waarop MGS gepresenteerd zou moeten worden.

Gameplay

Hoe uitbundig ik schreef over de gameplay in mijn recensie van MGS:SoL, zo kort ga ik het nu over de gameplay hebben in mijn recensie van MGS:TTS. Er is tenslotte niets gewijzigd. Afgezien van de controler. Nu moet ik zeggen: ik ben geen voorstander van de GC-controler. Ieder zijn voorkeur natuurlijk, maar ikzelf heb de GC-controler nooit gemogen. Tot ... inderdaad ... Twin Snakes. Wat speelt dat lekker. Het bewijs? Ik kan bijna niet meer MGS:Snake Eater spelen doordat de GC-controls zo in mijn geheugen zijn gegrieft. En da 's op z 'n minst merkwaardig aangezien het toch echt op een PSOne met een PSOne (destijds PSX; wat jij wilt)controler in mijn handen was dat ik Solid Snake voor het eerst bestuurde. Een aangename surprise.

FMV-cutscenes

Teveel van het goeie is nooit goed. Ik zei het bij MGS:SoL en zeg het hier weer. Kojima wil te veel. Waar hij bij Snake Eater de verhoudingen goed had, had 'ie bij MGS:TTS hetzelfde probleem als bij SoL. Tuurlijk, voor de puristen: ik weet dat Kojima niet hoofd-verantwoordelijke was voor Twin Snakes, maar voor het gemak neem ik Kojima even als slachtoffer aangezien hij MGS bedacht en groot gemaakt heeft. Ik had het in SoL ook over dat "oorlogsfilmpje"-gevoel; dat klein-schalerige-gevoel. Het leuke jongensboek. Maar dankzij de FMV-scenes die voor mij té "over-the-top" zijn voelt het spel niet meer als dat kleine, leuke, indrukwekkende jongensboek/oorlogsfilmpje. De FMV-scenes neigen nu meer naar een echte "over-the-top" B-film. Een director met teveel gereedschap, truukjes om mee te werken en ze per sé allemaal wilt gebruiken. Nee, geef mij dan liever dat kleine jongensboek zonder die overdreven FMV-scenes. Het zegt wat over de kwaliteit van MGS:TTS dat, ondanks dat ik me stoorde aan de FMV-scenes het spel zelf nog wel een voldoende krijgt. MGS blijft boeien. Of het nou Sons of Liberty, Snake Eater of Twin Snakes is; aan het eind van de rit heb ik toch altijd het gevoel iets groots te hebben verslagen. Iets dat mooi en groot is ...

Conclusie

De uitslag van al dit slappe gel*l? Een goeie 7,0. Voor een "remake" een goed eindcijfer leek mij. Er gaat wat mij betreft niets boven het origineel, maar goed. Maar het blijft leuk om MGS weer voor het eerst te spelen.

Conclusie en beoordeling

None

Leuk om terug te keren naar de eerste MGS(d.m.v TTS). Maar meer ook niet.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Goede graphics
 • Remake van MGS (PSOne)
 • Gameplay
 • Minpunten
 • FMV-cutscenes

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Voor een gratis game ziet hij er prachtig uit, als ik nou ook nog Golf-fan was…

 • en zeker moet jegaan betalen voor speciale outfits en golf-clubs en speciale ballen en extra velden mischien

 • Denk dat dit gewoon gratis wordt. En vervolgens moet betalen voor outfits, golf clubs enz. Maar EA kennende zal dit geen extra voordeel geven..

 • Ziet er heel mooi uit voor een browsergame maar helaas haat ik golf.

 • Lijkt me wel vet zeau, cker als het gratis is!

 • Ziet er goed uit, maar golf is niks voor mij. Behalve de VW Golf die is best wel vet :P.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren