1. Familie van...?

Familie van...?

Mensen kunnen erg bevooroordeeld zijn: gamen is voor nerds, hockey is voor kakkers (zit zelf niet op hockey) en Verdonk is voor...eeuh...tegen het toelaten van buitenlanders. Verdonk? Nee, ik bedoel alleen Rita, niet Tom.

Qua naam heb ik het niet erg goed getroffen. Je raadt het al, mijn achternaam is Verdonk. Dit heeft natuurlijk af en toe zijn problemen, maar soms ook voordelen (echt waar?!). Voordat ik verder ga met deze weblog, wil ik jullie eerst even vertellen: Ik ben geen familie van Rita!

Oké, dat is eruit. Kunnen we nu weer verder? Ja.

Vroeger werd onze telefoon vaak opgenomen door “Tom Verdonk”, tegenwoordig kan je dat Verdonk doorstrepen en is het gewoon “Met Tom”. Nu we dan toch over de telefoon bezig zijn kan ik meteen verder met iets "grappigs". Grappenmakers (of toch niet) vinden het maar al te leuk om Rita te bellen. Gelukkig, vind ik het dan wel erg leuk om mee te spelen (en daar rekenen ze dan weer niet op). Hieronder een willekeurig gesprek:

Tom: “Met Tom.”

Grappenmaker: “Met Mohammed, woont Rita hier?”

Tom: “Ooh, wacht even. Ik zal haar even geven.”

Grappenmaker: “Euuh of hè? Ooh, oké.”

Tom wisselt van oor twee of vier keer (kom ik weer bij mijn linkeroor uit) loopt twee keer van bank naar tafel en zegt met een iets hogere stem: “Met Rita, waarmee kan ik u helpen?”

Grappenmaker hangt op.

Natuurlijk is het niet zo dat dit dagelijks of wekelijks voorkomt, maar toch wel minstens één keer per maand.

“Maar je zei dat het ook voordelen had?” vraagt de lezer heel nieuwsgierig aan mij. Natuurlijk heeft het voordelen, er zijn natuurlijk een aantal (waarvan drie op InsideGamer) aanhangers van Rita Verdonk. En die zijn dan een beetje teleurgesteld als de antwoord op “Dè Vraag” (zie titel) een “Nee” is.

“Maar deel je dan wel dezelfde ideeën?” vraagt de lezer verder aan mij. “Nee,” is het antwoord. Overigens mijn hele familie loopt niet met dezelfde gedachten rond als Rita. Natuurlijk, zullen er wel een paar op IG zijn (drie of zo) die graag willen dat iedereen die Mohammed, Fatima of Ali heet het land uitgaat, maar waarom dan ook niet meteen die dikke Amerikanen, die alle hamburgers bij de McDonalds in Amsterdam opeten. Of alle Fransen, alsof die wel de Nederlandse taal beheersen of de Duitsers, die hebben 60 jaar geleden honderdduizenden Nederlanders vermoord tegenover een groepje moslims die “slechts” 3000 mensen hebben vermoord (11 September 2001). Uit onderzoek blijkt zelfs dat er meer Duitsers dan Marokkanen in Nederland zijn. Waarom het je nooit is opgevallen? Omdat ze niet zo heelveel verschillen van Nederlanders. En dat is het gene waar de mensen vandaag de dag bang voor zijn: dat zij of anderen teveel van elkaar verschillen. Mensen zijn bang voor het onbekende, maar ik daag dan juist deze mensen uit: ga op onderzoek uit. Ontdek wat de verschillen zijn en ik weet zeker dat je er achter komt dat deze mensen helemaal niet zoveel van jou en je familie verschillen. Alleen qua uiterlijk en geloof zit je misschien anders, maar voor de rest zijn jullie allemaal rare wezens.

Wat ik nou eigenlijk wil vertellen met deze weblog is niet dat ik het zó zwaar heb met mijn naam of dat alle buitenlanders uit Nederland weg moeten (wat ik dus ook echt helemaal niet denk), maar dat in ieder geval jullie de volgende keer niet aan mij vragen: “Familie van...?” als ik me heb voorgesteld.

Dus “Familie van...?”

“Nee!”

Dit artikel delen

Over de auteur