1. Dead or Alive Ultimate (Xbox)

Dead or Alive Ultimate (Xbox)

Dead or Alive Ultimate: de titel zegt het eigenlijk al.

Online speelbaarheid was voor ontwikkelaar Tecmo aanleiding om een herziene versie van de eerste twee Dead or Alive spellen op de markt te brengen voor de Xbox. Deel drie, die eerder exclusief op de Xbox verscheen, is niet meegenomen in dit pakket dat bestaat uit twee schijfjes. Maar eigenlijk mag je disc 1 meteen wegdenken. Disc 2 niet!

Houterige personages

De originele Dead or Alive die zich op disc 1 bevindt is alweer acht jaar oud. Het spel komt uit de vroege dagen van de eerste PlayStation en dat lees je meteen aan de beeldkwaliteit af. De personages bewegen houterig en zien er bijzonder hoekig uit. Om nog te zwijgen over de korrelige achtergronden die voor decor mee moeten gaan. Met de speelbaarheid is nog altijd niets mis: de vechters reageren pijlsnel op je knoppencombinatie's en trotse Xbox Live bezitters kunnen het achterhaalde ding zelfs online spelen. Daar is alleen geen reden toe: Dead or Alive 2 zit ook in het pakket.

Die mag zich nog steeds scharen onder de best uitziende PlayStation 2 spellen, maar de Xbox versie is zelfs nog verder opgepoetst. De personages doen soms plastic aan zo gladgestreken zijn ze! Als de arena's je aandacht tenminste niet opeisen, want die zijn minstens zo spectaculair.

Van de brug

Zo is er een houten hangbrug tegen een schitterende bergwand op de achtergrond. Maar met een gemikte trap valt de tegenstander er af en belandden beide vechters in een bos. De omgevingen zijn net zo springlevend als de personages en dat maakt Ultimate tot een onovertroffen eyecatcher voor de spelcomputer van Microsoft.

Het speelt gelukkig net zo smakelijk als het eruit ziet. De personages hebben vaak dezelfde bewegingen maar dat maakt Dead or Alive Ultimate toegankelijk. Of je nou met een in bikini gehulde tiener speelt of een oudere man, de gevechten zijn snel, keihard, intensief en in altijd in balans. Klasse!

Kort en krachtig

In minder dan tien gevechten heb je met één personage een 'verhaal' afgewerkt. Kort maar krachtig en daar ligt precies de kracht van dit spel: je pakt het zó op en je speelt er zó mee weg, zonder een rottig gevoel als je even niet kan winnen. Dan zijn er genoeg andere modi die je op het puntje van de stoel houden. Survival bijvoorbeeld, waarin je een reeks tegenstanders moet overleven. Ook kun je met een andere speler de handen ineen slaan. Speltypes waarvoor je regelmatig zult terugkeren, dus niet alleen vanwege de bloedmooie beelden!

Deze recensie is oorspronkelijk gepubliceerd op SenGamer.nl

Conclusie en beoordeling

None

Ultimate is net een snack: je hebt er zin in, het voedt geweldig en het is snel op. Voorts kan je nog uren op dit geweldige vechtspel teren!
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Dead or Alive 2 nu nog mooier
 • Kort en krachtig!
 • Genoeg speltypes
 • Online vechten
 • Minpunten
 • Dead or Alive 1 is meer een bonusje dan een echte toevoeging

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Aan de vele comments te zien, vind niemand het heel erg :P

 • En als die film dan was uitgekomen dan was het nog maar de vraag of ie nog enigszins goed was geweest.

 • ik vind het niet erg… ik had er toch niks van verwacht

 • Ik heb er nog niet eens van gehoord.

 • Ik wist niet eens dat er een film van kwam :')

 • Denk niet dat ik dit zo erg vind.

 • Niet erg… Paul W.S. Anderson zijn films vind ik zowieso maar half/half. Altijd \"stoere\" muziek om wat spanning en excitement te brengen, tis eigenlijk gewoon coveren van slecht acteer/regiseer werk, of een film met een leeg verhaal toch proberen interessant te maken.  In een preview van zijn films zie je meestal wel vette stukjes uit de film zelf, maar dat zijn helaas dan ook altijd de enige vette stukjes (veel andere films laten ook de beste stukjes snel zien in een preview, alleen heeft de rest van die film altijd nog genoeg boeiends te bieden).

  /rant  OT:

  Ergens heb ik het idee dat deze film vergelijkbaar zou zijn geworden met Van Helsing. Overdreven nonsense in een industrieel-middeleeuwse setting. Het spel zelf is wel piekfijn verder :)

 • Ach ja

 • Je kunt niet van alles een film maken en ik ben blij dat het zo gaat.

 • Mooi.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren