1. SSX Tricky (NGC)

SSX Tricky (NGC)

Three... Two... One... GO!!!! Een seconde later vlieg je door de sneeuw, onmogelijke stunts voorbereidend, of snelheidmakend. Voor je doemt een grote berg op. Zijn witte top en zijn besneeuwde rotsen doen je niks, maar voor je het weet, eet je sneeuw...

In SSX Tricky draait het erom om de beste te zijn(logisch, daar draait het bij iedere game toch om?). Maar bij SSX doe je dat dit keer niet met een shotgun, een gepimpt Fordje, of een fietsje. Wie iets van de SSX reeks heeft gezien, zag al gelijk dat het hier om(eigenlijk 'met') iets anders ging: Snowboarden. En dan dat snowboarden op dezelfde stijl als Tony Hawk's: Pro Skater. Dus geen zwakke trucjes die je na anderhalf jaar zelf oefenen ook onder de knie hebt, maar onmogelijke, zieke stunts, die er geweldig uitzien.

Gelukkig verschilt SSX op een paar punten nog met de skateboard variant(Tony Hawk dus). Gelukkig speelt SSX wel fijn op een console, waar ik het bij Tony Hawk toch maar op de pc wil houden. Maar voordat ik alles ga vergelijken met Tony Hawk, of misschien nog wel met Dave Mirra, ga ik maar terug naar SSX Tricky; Daar gaat dit 'verhaaltje' nou eigenlijk om.

SSX is niet uniek. Vooral niet op de GameCube(denk maar aan concurrent 1080). Toch wordt SSX wel als de leidende game op dit vlak(extreme sport snowboarding) gezien. Nou kan ik je helaas niet zeggen waarom; ik loop de laatste jaren nogal achter met extreme sport games, en van de 1080 heb ik al helemaal niets gezien. Ik kan je wel zeggen dat SSX best leuk is om te spelen. SSX is een game die je makkelijk onder de knie krijgt, en het niveau is niet al te hoog te leggen. Dit verhoogt het speelplezier eigenlijk, aangezien iemand die het spel net na een uurtje onder de knie begint te krijgen, je toch al wel zou kunnen verslaan, en in ieder geval goed mee kan komen(mits zijn character net zo goed is als jij, of beter). Andere mensen vinden dat misschien slecht, ik vind het wel gezellig als je een game iets langer kan spelen, omdat een van je vrienden het niet zat is na 3 keer, omdat jij toch alleen maar wint.

Ik kan wel blijven lullen over wat ik nou allemaal leuk vind aan SSX Tricky, maar een echt goed beeld van het spel krijg je dan niet. De Singleplayer is eigenlijk best snel verteld(gelukkig maar, ik vind dat meestal het saaiste deel van een recensie). Je begint met een character te kiezen. Er zijn ongeveer 15-20 characters, allemaal met een eigen stijl(Stunter, Allrounder of Racer). Die stijl zit hem in hun specialiteiten. Ieder character heeft namelijk weer een verschillende hoeveelheid 'punten' in verschillende vaardigheden; speed, stability, air(hoe hoog je kunt komen, en hoe lang je dan blijft 'hangen') en tricks(de snelheid waarmee je tussen tricks wisselt, en ze inzet). Daar naast spelen de verschillende boards ook een rol: een groot board is bedoeld voor de races(omdat je daar meer stabiliteit en snelheid mee hebt), terwijl je met een klein board juist beter stunts kan uitvoeren. Nadat je een character hebt gekozen, kun je kiezen of je een kampioenschap gaat doen; 3 keer een race proberen en kijken of je in de laatste ronde als eerste kunt eindigen op een bepaald parcours. Ook kun je kiezen voor een enkele race(voor het oefenen, of doen van bepaalde tricks, zodat je nieuwe kleding kan vrijspelen) of kun je gaan proberen zoveel mogelijk punten te behalen met tricks. Met de medailles die je verdient met stunts uitvoeren en kampioenschappen doen, kun je weer nieuwe boards vrijspelen, die weer net iets(of heel veel) beter zijn dan het board waar je op dat moment mee snowboardt.

Over de multiplayer heb ik eigenlijk het meeste al verteld: Jij en een vriend(in) kiezen een character, en gaan de eerder besproken modi doen; een kampioenschap, stunten, of een enkele race. Tegen elkaar welteverstaan, maar ook nog tegen andere computer gestuurde tegenstanders.

Nou kan nog een ding het spel helemaal verzieken; de looks. Gelukkig is dat niet het geval bij SSX Tricky. Een 'wow' zul je er bij niemand uitkrijgen, maar leuk ziet het er toch uit. Een leuke toevoeging is 'Rahzel'. Hij verzorgt de muziek(zeg maar geluidseffecten) en geeft commentaar. Een beetje gebrekkig allemaal misschien, maar toch niet een echt storingsfactor. Gelukkig maar

Conclusie en beoordeling

None

SSX Tricky is een leuke game, maar de intentie om een topper te worden heeft het nooit gehad, en echt origineel is het niet. Het is gelukkig wel beter dan de gemiddelde game. Vandaar de 8-
7,7
Score
77
Score: 75
  • Pluspunten
  • zieke stunts
  • speelt vrij goed
  • Minpunten
  • heeft toch zijn beperkingen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren