1. Vakantiespellen

Vakantiespellen

De vakantie is inmiddels aangebroken en dat betekent dat velen van jullie ongetwijfeld op het punt zullen staan om op reis te gaan. Zo’n 60 procent van jullie gaf onlangs in een poll aan dat jullie toch graag spellen spelen wanneer jullie op vakantie gaan en dan het liefst op een handheld. Daar de handheldmarkt momenteel gedomineerd wordt door de Game Boy Advance vonden wij het tijd om jullie te informeren naar de beste vakantiespellen van het afgelopen jaar. We trokken een blik Game Boy Advance spellen open van het afgelopen jaar en streepten ze tegen elkaar af tot er één winnaar over bleef. Prettige vakantie!


Nummer 5 - Sonic Battle

http://media.insidegamer.nl/topimages/428.jpgDat er nog niet al te veel goede vechtspellen op de Game Boy Advance zijn verschenen weten we inmiddels wel. Het gemis van twee extra knoppen op de Game Boy Advance maakte conversies van oude vechtspellen nauwelijks een feest om te spelen. De makers van Sonic Battle hebben dan ook vooral een simpel spel afgeleverd met een lage leercurve. Geen ingewikkelde knoppencombinaties zijn vereist bij dit spel, enkel opperste concentratie en wat vingervlugheid.

Wat Sonic Battle zo leuk maakt is dat je het snel even op kunt pakken. Met een paar toetsaanslagen raak je binnen de kortste keren verzeild in een spannend gevecht. Dat er meer in Sonic Battle gezeten had moge duidelijk zijn, maar als loos vermaak wanneer je even niets te doen hebt is er bijna geen betere titel te bedenken. Zodoende staat Sonic Battle op nummer 5 van onze top 5.

Nummer 4 - Sword of Mana

http://media.insidegamer.nl/topimages/418.jpgBen jij iemand die van een goed verhaal houdt? Dan is Sword of Mana misschien wel een leuk spel voor jou. Sword of Mana is niet zozeer een spel wat je snel oppikt, maar een spel wat je moeilijk naast je neerlegt. De actie die je met Sword of Mana beleeft is op sommige momenten heel intens en op sommige momenten heel frustrerend. Intens door de mooie gevechten en frustrerend door je reisgenootje die soms niet wil luisteren.

Op je reis dool je door kleurrijke omgevingen en ontmoet je exotische mensen. Sword of Mana is echt een spel wat je een blij gevoel van binnen kan bezorgen. Het is een verhaal van twee helden die alles voor elkaar overhebben. Als je op vakantie gaat met veel tijd voor jezelf, dan moet je deze titel zeker een kans geven.

Nummer 3 - Donkey Kong Country 2: Diddy Kong’s Quest

http://media.insidegamer.nl/topimages/1633.jpgDat een klassieker pakweg tien jaar later nog steeds betoverend kan zijn bewijst Donkey Kong Country 2. Dit maal speel je niet als Donkey Kong zelf, maar als Diddy en Dixie Kong. Zij willen Donkey Kong bevrijden uit de klauwen van King K. Rool die hem gegijzeld houdt in ruil voor de bananenvoorraad. Je begrijpt het al, voor het verhaal hoef je het niet te doen, dit spel neem je mee op vakantie voor de actie.

Wat veel mensen ervan weerhoudt om deze titel aan te schaffen, zijn de lelijke screenshots die op het Internet te vinden zijn. Toegegeven, de screenshots ogen erg flets en korrelig. De versie die in de winkels ligt ziet er echter een stuk beter uit, maar zo goed als het origineel zal het nooit worden. Wanneer je Donkey Kong Country 2 naast andere platformspellen legt, zul je zeker niet bedrogen uitkomen. Donkey Kong Country 2 levert nog steeds gouden momenten op, alleen is de kwaliteit van het edelmetaal wat minder dan je gewend bent.

Nummer 2 – Kirby & the Amazing Mirror

http://media.insidegamer.nl/topimages/1536.jpgDe recensie is nog niet op InsideGamer verschenen, maar correspondent Jelle van Es uit het zonnige Turkije is zeer enthousiast over dit spel. Kirby & The Amazing Mirror belooft nu eens niet een conversie te worden van een klassieker. Het is een uniek spel, wat misschien nog het beste te vergelijken valt met The Legend of Zelda: Four Swords. Het traditionele concept van de roze kauwgombal is hetzelfde gebleven, maar de speler beschikt nu over de mogelijkheid om nog meer Kirby’s op het scherm te toveren.

Kirby & the Amazing Miror is waarschijnlijk één van de beste multiplayerspellen van het moment. Wanneer je dus een lastig broertje naast je in de auto hebt zitten is dit het ideale spel om zonder kleerscheuren op de vakantiebestemming aan te komen. Om het avontuur samen te spelen zul je meerdere cartridges moeten bezitten, maar Kirby & the Amazing Mirror bevat ook nog eens een gala aan vermakelijke mini-games die met één cartridge gespeeld kunnen worden. Genoeg om een vakantie mee door te komen dus.

Nummer 1 - Boktai

http://media.insidegamer.nl/topimages/430.jpgDe onbetwiste nummer één van onze vakantiespellen top 5 is Boktai geworden. Door het slechte weer van de afgelopen paar weken heb ik het spel nog steeds niet uit kunnen spelen, maar Boktai is dus zeker een aanrader wanneer je naar zonnige oorden reist. Boktai levert je zondermin vele uren aan speelplezier op.

Het spel is geproduceerd door niemand minder dan Hideo Kojima, de peetvader van Metal Gear Solid. Tussen de beide spellen zijn dan ook zeker veel overeenkomsten te vinden. Zo dien je als vampierjager Django door vele kerkers te sluipen zonder gezien te worden. Wordt je toch gevonden kun je altijd nog op je geweer vertrouwen, welke op zonne-energie werkt. Je geweer dien je echter slim te gebruiken, want in de kerkers is er zelden een plek om je geweer op te laden met de vereiste zonnestralen.

Ga je op vakantie naar een zonnige oord en beschik je over een Game Boy Advance, schroom dan niet om deze topper mee te nemen. Je zult er geen spijt van krijgen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • ik had al zo´n vermoeden dat boktai erin zou staan, logisch eigenlijk…

  op nummer een had ik eigenlijk fire emblem gezien, maar boktai is ook erg leuk

 • Dat spel komt pas over een week uit ;).

 • tja heb hem uit US…maar als je over meer dan een week pas weggaat, kan je deze dus wel ff halen net voordat je weggaat..pech dan voor diegene die komende week al vetrekken

 • Boktai staat op een welverdiende eerste plek :]. Ik heb het spel ook en het is nu al een van mijn favoriete spellen op de GBA geworden. Kirby lijkt me ook cool, die ga ik wel ff aan het eind van de maand ophalen.

 • ik mis fire emblem:(

 • Als je eerst even alle andere reacties doorleest, wat een kleine moeite is, dan zie je zelf ook waarom Fire Emblem er niet in staat.  Daarnaast hebben we Fire Emblem ook nog niet zelf kunnen testen, wat wel het geval is bij bovenstaande spellen.

 • Ik heb het spel, maar dat spel kwam in november uit. Als ik ook nog uit alle spellen van vorig jaar zou moeten kiezen, dan zou een titel als Wario Ware er ook in kunnen staan. Mario & Luigi geeft idd echt een leuk vakantiegevoel met die gele stranden en onderwaterwerelden. Ook die scène op het vliegveld was erg leuk.  Is zeker een topper, jammer dat we de recensie zijn kwijtgeraakt toen we met IG2 zijn begonnen. Misschien schrijf ik die recensie nog wel een keertje opnieuw in de vakantie voor de liefhebbers, zodat ze het kunnen nalezen in het archief. Pin me er niet op vast.

 • moeten het dan perse recente games zijn voor de vakantie, je kan toch ook gewoon AW in dit rijtje zetten, ook een erg leuke vakantiegame, ook al is tie al oud

 • er staan altijd wel rpg's in.

 • @ Rewinder  Gewoon een vraag aan megaman

 • gewoon spellen met een goede replay waarde zijn altijd goed voor de vakantie vind ik :)

 • Goed artikel, maar ik ben het zeker niet met jullie eens..

 • Leuk dat je ook mee probeert te praten met de grote jongens rewinder, maar check eerst eens je info voordat je mij en daarmee onze site in diskrediet probeert te brengen.  Eerst verweet je ons ook al van journalistieke rancune, omdat er geen NDS weekend was wanneer jij dat wilde. Nu beweer je weer dat ik mijn info niet ken.  Sword of Mana verscheen in april. Mario & Luigi in november.


 • At rewinder  wie de hel ben jij met je opmerkingen dat je op de e3 etc was. Maw, kennen we jou ergens van?

 • OMG! die Rewinder heeft jullie wel meteen aangepakt zeg, oef wat ben jij naar zeg Rewinder :)

 • Nee hoor. Gewoon een flinke plank voor zijn kop, want hij loopt Europese releasedata met Amerikaanse releasedata door elkaar te halen. Op welk continent leven wij? Juist.

 • En ik weet niet wat jij gerookt heb Rewinder, maar Boktai kwam hier toch echt pas in de lente uit, oktober vorig jaar mijn aars. En maximum 3 weken voordat ze hier zijn? Droom lekker verder…

 • Volgens mij ben jij gewoon een importwinkel binnengelopen slimpo, want oktober hier? NEVER! En het duurt altijd minimaal een half jaar voor de Europese versie van een gba-spel hier is, 1,5 maand, mochten we willen. Weer iets waar een import winkel geen last van heeft…

 • ,,maar alsnog Boktai is veel later uitgekomen dan Mario en Luigi….."  Kijk nu snap je het.

 • wouw nu al :P  dat iemand hier nog post 3 dagen na de rubriek is uitgekomen :|

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren