1. Super Smash Bros. Melee (NGC)

Super Smash Bros. Melee (NGC)

Super Smash Bros. Melee

In 1999 gebeurde wat niemand ooit verwacht had, er verscheen een vecht spel met de meest geliefde Nintendo personages in de hoofdrol. In Super Smash Bros. voor de N64 kon je als Mario inmeppen op Yoshi, of als zwaardheld Link premiejager Samus Aran in haar billen prikken. En wij maar denken dat nintendo zo vredelievend was. Super Smash Bros. was geen gewone vecht game, om te beginnen kon dit spel niet maximaal met 2 maar met 4 spelers gespeeld worden. Er waren maar een aantal knoppen waar je desondanks toch veel fratsen mee kon uithalen, en je had een spring knop. Het doel was dan ook om zo lang mogelijk op het platform te blijven staan. De speelvelden werden opgevrolijkt met zaken als rondrennende Pokémon, en bonussen zoals de donkey kong hamer. En voor de eenzame gamers was er ook zelfs een aardige 1 speler stand met geinige platform uitdagingen. Nu is er al een tijdje een 2de deel uit, normaal zou een 2de deel nooit zo vernieuwend kunnen zijn als het 1ste deel. Bij Super Smash Bros. Melee is het verbazend opgeknapt. Er zijn veel meer modussen en een uitgebreide 1 speler stand. Er waren ook meer dan tevoren unlockable personages. De controls zijn hetzelfde, en er zijn speciale Trofeén te krijgen door muntjes te verzamelen.

Gameplay

De gameplay is ongewijzigt gebleven, je kunt nog steeds met z'n 4en in een platform strijden om de beste. De knoppen zijn hetzelfde gebleven al zijn er wel een aantal combo's uit te voeren. Er zijn platformen, en speelmodussen. In totaal zul je van meer dan 15 platformen kunnen genieten. Ook is er 1 speelmodus te unlocken door alle personages te krijgen. Er zijn ook veel meer power ups dan deeltje 1, er zijn meer dan 200 pokemon te krijgen in een pokeball die je gooit. Er zjin 2 geweren die je als wapen kunt gebruiken, en zo gaat het door. Er zijn ook een aantal speciale platformen te krijgen uit deel 1. De gameplay opzichzelf is simpel, en nogal druk. Als je met z'n 4en speelt is het een ware chaos ! Je hebt een schade meter die gemaakt is in procenten. Hoemeer procenten je hebt hoe harder je wegvliegt. Als je 10% schade hebt zul je maar een paar centimeter naar achter vliegen. Maar als je in de gevaren zone van 300 % zit kun je binnen 1 aanval uit het platform geslagen worden. Dit is grappig gedaan, zo kun je achter het platform geslagen worden. Maar ook tegen het scherm. Elk personage heeft zijn eigen vaardigheden maar Kirby is het meest geliefd in deze game. Roze ballon Kirby kan namelijk al zijn tegenstanders opzuigen, je spuugt dan je vijand weer uit en dan heb je al zijn vaardigheden en je hebt een geinig kostuum, de graphics waren voor die tijd niet slecht, en dat zijn ze nu nog steeds niet.

Geluid

De effecten zelf zijn van hoge kwaliteit niet alleen in visueel vlak maar ook in geluid. Je hebt echt het gevoel dat je in die strijd zit, je vergeet alle controls en door het geluid word je helemaal meegesleept. De personages zijn goed ingesproken en alle stemmen zijn waar ze horen. De begin theme is zo vasthoudend dat hij wel uren in je hoofd kan spoken. De game heeft dus uitstekend Geluid.

Uiterlijk

De game is nog beter geworden op het uiterlijk, ook de laadtijden zijn niet te merken. De graphics zijn mooi te noemen vergeleken met de blokkerige N64 versie. Het hoofdemenu is goed gemaakt met een extra, als je met de C Stick naar links draait, dan draait het hele scherm mee. Geen game verbetering maar wel een leuke toevoeging. De keuze menu's zitten goed in elkaar en is goed overzichtelijk. Een beter vervolg kan toch niet(?).

Veranderingen

Er zijn veel veranderingen gemaakt vergeleken de eerste Super Smash Bros. meer personages, meer combo's, meer platformen, meer modussen, compleet nieuw Trofeén systeem. Maar maakte dit het allemaal beter ? Het antwoord is ''ja''. Het is nog leuker geworden om met je favorite personage de hersens van een ander nintendo figuur uit te slaan. Op een onschuldige manier natuurlijk. Met Super Smash Bros. Melee heeft de Cube weer een game erbij die zichzelf geslaagt mag noemen. Het is geen perfecte game maar wel een game die voor vele weer goed aanvoelen, het echte nintendo gevoel dus. Sinds de nintendo pers conferentie (E3) is bekend gemaakt dat ze aan een nieuwe Super Smash Bros. werken, ik ben hier enthousiast over en als de game uitkomt zal ik de eerste zijn met een uitgebreide Review.

Conclusie en beoordeling

Super Smash Bros. Melee is een goede aanvuller op hun genre, de game is in gameplay niet zo revolutionair als deel 1 maar de game heeft wel meer aanvullende Personages, Platformen, en Modussen. Voor de nintendo liefhebber is dit een game die lang gespeeld zal worden. Voor de mensen die deze game niet kennen is dit een goed begin. Ook zal bij het 3de deel volgens mij genoeg vernieuwende dingen zitten, wie weet ?
8,3
Score
83
Score: 85
  • Pluspunten
  • Graphics
  • Veel vernieuwend
  • Goede oude Gameplay
  • Verslavend
  • Minpunten
  • Soms té frustrerend
  • Moeilijk uit te spelen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren