1. Dragon Ball Z: Budokai 2 (NGC)

Dragon Ball Z: Budokai 2 (NGC)

Dragonballz Budokai 2

Bijna iedereen kent Dragonballz wel, de Japanse Manga serie die vanaf 2000 op de tv verscheen. Sinsdien heeft deze serie vele fans gekregen en zijn er ook nog verschillende Video Games van uitgebracht. Dragonballz Budokai was een van de meest succesvolle games van dat genre. Het 2de deel is ook al lang uit maar ik geef je een blik op die game, of het verbeterd is ? Lees maar gauw door.

Verhaal

Het verhaal is tegenover DBZ Budokai 1 volop veranderd. Je speelt nu in de zogenaamde mode Dragon World. Inplaats van minuten naar tekenachtige filmpjes te kijken gaat het er nu meer strategievol aan toe. Je speelt met een van de meer dan 20 krijgbare personages, je speelt automatisch als hoofdpersoon Goku. Je kunt afhankelijk van welk level een soort van schaak stukken uitkiezen, die elke beurt 1 stap kunnen zetten (soms meer) en die maximaal 5 levens balkjes hebben. Ook zijn er power ups te verzamelen, om je meer beweeg punten te geven, verdedeiging en aanval te verbeteren en nog veel meer. Je gaat het verhaal af vanaf Frieza naar Buu. Ondertussen kun je in elk level een Dragonball vinden, als je er 7 hebt kun je uiteraard aan het eind van de spelmodus een wens vervullen. Des te meer reden om deze te herspelen. Alleen kan deze modus snel vervelen, en word het zelf irritant om steeds dezelfde text aan te zien. En is het soms frustrerend om telkens opnieuw te beginnen alleen maar voor de Dragonballs. Geen goede toevoeging als je het aan mij vraagt !

Personages

Zowat alle personages zijn te vinden, ook zijn er een aantal te unlocken door Dragon World opnieuw uit te spelen en de vijanden met de juiste personages te verslaan. Er zijn er meer dan 20 vrij te spelen en elk personage is beschikt over een eigen arsenaal aan moves, die overgens niet eerlijk verdeelt zijn. Zo heeft Goku speciale moves en heeft Videl maar 3 moves, de populaire personages hebben dus een voorzetje gekregen bij deze game.

Speel Modussen

Er zijn veel speelmodussen waaronder Dragon World, Versus, Tournament. Er zijn ook nog 2 te unlocken door met de Dragonballs te wensen. Een options menu is er duidelijk ook. Dit zijn zowat alle standaard modussen op 1 unlockbare na, niet echt veel te doen zou je zeggen. Je kunt door Tournament te spelen geld verdienen waarmee je technieken en nog meer spul kunt kopen in de plaatselijke winkel, ook kun je hier hogere Tournament Modes kopen waardoor je meer geld verdient.

Levels

Er zijn een stuk of 10 levels en er zijn er ook een paar te unlocken. Ze zijn allemaal anders van elkaar en je hebt behoorlijk wat vrijheid. Je kunt elkaar bv. uit de ring slaan, of in de lucht vligen. In sommige levels kun je iets activeren zoals een Machine. Zelf vind ik de tournament ring het meest frustrerend. Als je juist geraakt word kun je binnen 1 slag uit de ring worden geslagen, zelf ben ik best goed in dit spel. Maar ook al speel ik tegen een kleuter van 2 jaar ik verlies echt in dit level !

Gameplay

De gameplay is niet veranderd tegenover de oude Budokai, op de KI metertjes na ziet alles er nog hetzelfde uit. Wel moet je nu meer met je analoge stick draaien, na een tijdje word dit irritant en kun je zelfs wonden hier van oplopen ! En als je denk: ''ja, met de gele stick draait hij beter, en gaat er meer bij'' Moet je niet doen ! Na een tijdje zal het bovenste lapje eraf vliegen, leuke toevoeging. Alleen voor de slimme spelers onder ons is dit een gevaarlijke toevoeging ! De graphics zijn wel verbeterd en het ziet er nu nog Tekenfilm achtig uit, en dit past echt bij de game.

Dit is een goede game die in sommige gevallen verslavend kan worden.

Conclusie en beoordeling

Met een compleet nieuw arsenaal aan moves en de compleet nieuwe Dragon World modus, die overegens niet zó goed is. En meer personages is dit een must-have game voor de DBZ fan, voor de mensen die deze serie helemaal niet kennen raad ik als eerst aan de tekenfilm te kijken, en daarna is het nog steeds een twijfel geval voor die mensen.
6,7
Score
67
Score: 65
  • Pluspunten
  • Veel nieuwe moves
  • Personages
  • Minpunten
  • Japanse stemmen
  • Voelt hetzelfde aan als Budokai 1
  • Dragon World

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren