1. Pikmin 2 (NGC)

Pikmin 2 (NGC)

De Gamecube had vorige jaar een ijzersterke line-up waarvan wij gamers mogen genieten.Pikmin 2 is nu al een tijdje uitgekomen, hoort deze game bij de ijzersterke line-up van vorige jaar of is deze game toch niet roestvrij lees verder om daar achter te komen.

De Aarde:

Dit spel begin je met gemengde gevoelens doordat Pikmin 1 wat steken hier en daar liet vallen en met een dikke schuld van duizend Poko’s, god mag weten hoe de Nintendo characters aan die schulden komen, eerst de personage van Animal Crossing en nu ook bij Pikmin 2. Maar goed om de schulden af te lossen moet je naar de winkel van Tom Nook...ik bedoel dan moet je naar een planeet gaan om daar kostbare schatten en spullen op te graven, de planeet genaamd Aarde. De Aarde zit vol met vijanden en rare gewassen, en die moet je verslaan door middel van strategie, strategie waarbij je de kennis van Pikmin 1 niet nodig hebt, want bij Pikmin 2 wordt alles netjes uitgelegd en hoef je Pikmin 1 niet te spelen.

In de bloei:

Pikmin, Pikmin wat is dat of liever gezegd wat zijn dat? Pikmin zijn kleine wandelplantjes die alles doen wat je zegt, van het aanvallen van vijanden tot het bouwen van een brug. En je krijgt ze niet door naar je dichtsbijzijnde bloemenwinkel te gaan nee, om een Pikmin te krijgen moet je verslagen vijanden of dode plantjes naar je basis brengen en die vervolgens in karkassen zetten en die spugt zaadjes in de grond, trek zo een zaadje uit de grond en een nieuwe Pikmin is klaar om je Pikminleger te versterken. Met twee hoofdrolspelers Olimar en Louie kun je met maximaal honderd Pikmin van vijf verschillende kleuren mee op pad gaan wat soms tot zware gevechten lijdt, daarom is het nodig om te weten welke kleur Pikmin je gebruikt, want rode Pikmin zijn bestand tegen vuur, gele Pikmin zijn bestand tegen elektriciteit, blauwe Pikmin zijn bestand tegen water, witte Pikmin zijn bestand tegen gif en paarse Pikmin zijn de zwaarste van alle Pikmin. Dit is nog niet alles want zo kun je ook je Pikmin sterker maken door hun honing te voeren, nu weten we waarom Winne The Pooh zo gek is op honing!

Tot bloei gekomen:

Nadat je je Pikmin leger hebt opgebouwd kun je eindelijk op stap gaan, gewoon de natuur in gewoon experimenteren want de tijdslimiet van dertig dagen is afgeschaft en dat is maar goed ook, want door de tijdslimiet weg te halen is de game meer toegankelijker geworden dan ooit. Iets wat mij echt heeft aangeraakt en telkens bij mij een glimlach toverde is de muziek, de muziek is gewoon geweldig, typisch dat “ik zing mee” melodieen van Nintendo inclusief zingende Pikmin, maar niet alleen de muziek heeft me verbijsterd maar ook de omgevingen zijn wat we van Nintendo gewend zijn, een paradijs is wat ik je in een woord kan zeggen. En wie wilt zo een plek nou niet bezoeken mysterieuze grotten waar schatten zijn verborgen, en door zo een grot te bezoeken weet je vrijwel zeker dat je vijanden tegenkomt die tegen je vechten en door de sterke band tussen jou en je Pikmin kun je het niet veroorloven om een van je onderdanen kwijt te raken, en dat is de magie van dit spel!

Conclusie en beoordeling

None

Pikmin 2 doet alles wat z’n voorganger niet deed, sublieme sound, prachtige graphics hoge replaywaarde doordat je twee nieuwe characters hebt en de afschaffing van de tijdslimiet maken deze game meer toegankelijker dan z’n voorganger. Miyamoto heeft weer eens bewezen waarom hij de “god” of developers wordt genoemd, en ik vind het echt terecht want de Pikmin reeks is van een tulpje opgebloeid tot een pracht van een roos!
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Prachtige sounds
 • Sfeerrijke Graphics
 • Afschaffing van Tijdslimiet
 • Nintendo Feeling
 • Minpunten
 • Als je een hekel hebt aan bloemen....

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik kijk echt uit naar dat spel. ;D

 • ik hoop het ook…

 • duurd veelste lang als Blizzard op tijd was hadden ze hem voor de vakantie gereleased… maar goed Blizzard kondigt altijd al jaren vantevoren alles aan en dan maar uitstellen.

 • Blizzard kenende geven ze het pas uit waarneer ze echt tevreden zijn.

 • Kortom, 2010… MJA ik ga het 100% cker kopen :P

 • Ik hoop het ben wel toe aan een nieuwe RTS, de enige die ik nu nog leuk vind ik World in Conflict. Het zal denk ik deze worden of RUSE kijken welke ik leuker vind :).

 • Mooiste van Blizzard is dat ze met games komen wanneer ze daadwerkelijk af zijn. Misschien een van de reden waarom zoveel games van hun een succes zijn. Kan niet wachten, maar verwacht zelf dat die pas 2010 komt.

 • duurd veelste lang als Blizzard op tijd was hadden ze hem voor de vakantie gereleased… maar goed Blizzard kondigt altijd al jaren vantevoren alles aan en dan maar uitstellen.  Blizzard kondigt een game waar ze aan werken, maar hier word nooit een release datum bij genoemd. Zij zijn dan ook bekend om het zinnetje \"When it's done\" als de vraag over een release datum word gesteld.  Daarbij slaat je post nergens op want een game dev kan niet op tijd zijn en de zomervakantie is zo'n beetje de slechtste periode omdat er juist dan minder gegamed word. • @ Maniac E

  Je snapt er weinig van blijkt wel. :')

 • Sommige mensen willen blijkbaar een half werkende game snel dan een goede game die wat langer in de maak is;)

 • Dat zou echt zo mooi zijn. :D

 • Damn ik hoop het zeker, want ik zit al zolang op deze game te wachten en kijk er echt heel erg naar uit. Maar idd done is done en dat levert altijd de beste games op.

 • Dit is voor mij het spel met de meeste belangstelling op dit moment (nu bekend is geworden dat de nieuwe zelda naar de DS gaat)

 • Schiet nou es op man!

 • Dit word mijn eerste StarCraft-game, dus ik ga blij zijn als hij vroeger uitkomt.

 • Ik hoop het ook! De enige PC-only game die ik heeeeel graag wil!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren