1. Prince of Persia: Warrior Within (NGC)

Prince of Persia: Warrior Within (NGC)

Ik kan het me nog goed herinneren. Ik kreeg voor mijn zeventiende verjaardag een exemplaar van het alom geprezen "Prince of Persia: The Sands of Time". Nadat ik de game had uitgespeeld was ik totaal overrompeld door de Prince of Persia vibe. Ik moest en zou de sequel van deze game spelen. In november was het eindelijk zover. De nieuwste Prince Of Persia werd uitgebracht met als subtitel "Warrior Within". Zou deze game mij weer opnieuw overrompelen?

Het verhaal

Je speelt wederom met de prins van Perzië. De prins dacht dat hij in het vorige deel alles netjes had opgeruimd. Dat had hij echter mis. De prins mocht namelijk zijn vorige avontuur niet overleven en daardoor is de tijdlijn verkloot. De bewaker van de tijdlijn, de Dahaka, moet ervoor zorgen dat de prins zijn lot niet ontsnapt. De prins ziet maar één oplossing: terug in de tijd gaan en ervoor zorgen dat de Sands of Time nooit zullen worden gecreëerd. Als de Sands of Time er nooit waren geweest zou hij nooit de fout hebben gemaakt die hij in deel één maakte en zou de Dahaka hem dus ook met rust laten. Volgen jullie me nog?

Free Form Fighting

In het begin van de game viel me meteen op dat het vechtsysteem flink op de schop was genomen. Ubi Soft introduceert namelijk het Free Form Fighting waarmee je dus veel meer kan dan als daarvoor. De mogelijkheden om nu een vijand af te maken zijn enorm. Zo heb je eerst al de keus of je een vijand met één of twee wapens aanvalt. Zo heb je met één wapen al aardig wat combo's maar de echte hack en slash combo's krijg je met twee wapens. Je kan echter met één wapen wel weer andere dingen doen. Je kan bijvoorbeeld met één wapen iemand vastpakken. Vanaf daar heb je ook weer een paar mogelijkheden. Wurg je de vijand, of pak jij je zwaard om hem doormidden te hakken, of gooi je hem simpelweg de afgrond in. Je bent helemaal vrij in je vechtkeuzes. En geloof me als ik zeg dat de prins nog veel meer in huis heeft. De mogelijkheden zijn zowat eindeloos. Respect voor Ubi Soft daarvoor. Natuurlijk is het niet alleen maar vechten. Er moet ook heel wat gesprongen en geklommen worden net als in zijn voorganger. Verwacht dus maar weer talloze acrobatische moves.

Timepowers

Net zoals in het vorige deel kan de prins weer kloten met de tijd. Spring je bijvoorbeeld een keer de afgrond in, dan kun je je fout herstellen door simpelweg eventjes vijf seconden terug te spoelen. De prins heeft nu ook wat meer timepowers gekregen wat het kloten met tijd een stuk interessanter maakt. Je zult nu ook tijdens het vechten gebruik kunnen maken van timepowers om je vijanden makkelijker te verslaan. Denk eraan dat je niet eeuwig zand hebt en dus ook niet oneindig met de tijd kan kloten.

Vergelijknissen

Ik ben in mijn review erg positief geweest over deze game en dat is terecht. Warrior Within probeert zijn voorganger te overtreffen en slaagt daar deels in. Het verhaal is een stuk interessanter naar mijn mening, er zijn meerdere moeilijkheidsgraden, je doet er langer over, je hebt meerdere eindes, het vechtsysteem is uitgebreider en je hebt ditmaal eindbazen. De voorganger had echter een betere sfeer. In Warrior Within is namelijk voor een meer duistere sfeer gekozen. Dit vond ik zelf erg tof, maar eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik de Sands of Time, qua sfeer, stukken beter vond.

Bugs

Eén van de grootste minpunten van de game zijn de bugs. Ik had bijvoorbeeld van die bugs dat de voice-acting tijdelijk weg was, er onzichtbare vijanden waren, er onsterfelijke vijanden waren, en een fatale bug waardoor ik opnieuw moest beginnen. Ik raad dan ook iedereen aan die van plan is deze game te spelen meerdere savefiles te maken zodat als je een fatale bug tegenkomt dat je dan niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen.

Conclusie en beoordeling

None

Warrior Within is dus een waardige opvolger van de Sands of Time. Af en toe iets teveel backtracken maar dat maakt niks uit. De bugs moet je ook maar voor lief nemen. Ik had zelf niet zo heel veel last van die bugs omdat ze maar zelden voorkwamen. De game ligt inmiddels voor een budgetprijs in de winkels. Nu heb je dus de kans om één van de beste games van vorig jaar voor een laag prijsje te kopen.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Meerdere eindes
 • Goed verhaal
 • Free Form Fighting
 • Minpunten
 • Bugs
 • Backtracken

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Electronic Arts wil alle liedjes die ook op de PS3 en Xbox 360 verkrijgbaar zijn, 690 nummers

  Zó veel? Damn! o_0

 • Vooral veel van hetzelfde zo te zien. Beetje meer afwisseling had geen kwaad gekund.

 • Wel tof dat ze ook de wii-versie supporten(natuurlijk ook de versie die het meeste geld in het laatje brengt).

 • Zó veel? Damn! o_0

  En d'r komt elke week een shitload bij ;)

  Vooral veel van hetzelfde zo te zien. Beetje meer afwisseling had geen kwaad gekund.

  Alice Cooper, All-American Rejects, Roy Orbison, Taking Back Sunday en Queens of the Stone Age meer van hetzelfde? Lol :')


 • http://tinylink.com/?KZ56siJXCp

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren