1. Legend of Zelda: The Minish Cap

Legend of Zelda: The Minish Cap

Meer dan een jaar geleden verscheen The Legend of Zelda: A Link to the Past op de Game Boy Advance. Ondanks dat het een conversie was kreeg het spel veelal goede cijfers van de vakpers. Dat het deze hoge cijfers ontving was mede te danken aan het feit dat dit spel met vier spelers een hoop plezier opleverde. Deze Four Swords optie was een geweldige meerwaarde.

Op de E3 beurs in Los Angeles verraste Nintendo iedereen met een compleet nieuw Zelda avontuur voor de Game Boy Advance. Helaas kreeg het spel niet echt de aandacht die het verdiende van het publiek. Dit werd mede veroorzaakt door het enthousiasme dat de Nintendo Dual Screen opwekte. Nu de storm wat geluwd is, is het tijd voor een korte impressie van wat we kunnen verwachten van The Legend of Zelda: The Minish Cap.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=16174

Vreemde vogel

In dit nieuwe avontuur sluit Zelda een vriendschap met een magische hoed, genaamd de Minish Cap. De hoed lijkt op de groene hoed die Link altijd draagt, maar de Minish Cap is meer dan een hoed. Op sommige punten van het spel zal de hoed letterlijk in een vreemde vogel veranderen, welke Link bij zal staan met wijze raad. De hoed heeft echter meer te bieden dan wijze raad alleen.

De belangrijkste eigenschap van de Minish Cap, is dat hij Link kan verkleinen in een dwerg van slechts enkele pixels groot. Een idee dat wellicht geleend is uit het populaire Mario & Luigi, welk in 2003 op de Game Boy Advance verscheen. Het enige verschil met Mario & Luigi is dat de wereld om je heen nu een stuk groter is geworden. Wat de voordelen zijn van een kleiner lichaam, kun je natuurlijk wel raden. Het is een stuk eenvoudiger geworden om door die kleine openingen te kruipen. Ook zullen sommige gevaarlijke vijanden je niet opmerken, wanneer je zo klein bent geworden.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=16178

Het volkje wat je nooit opmerkte, omdat ze zo klein zijn, zijn de Minish mensjes. Gelukkig praten ze wel in dezelfde taal als Link, zodat Link zijn sociale vaardigheden kan ontwikkelen. Waarschijnlijk is er een groot verband tussen de Minish cap en de Minish mensjes in het verhaal, maar dit werd niet uit de doeken gedaan op de E3 demo.

Nieuwtjes

Zoals in elk Zelda avontuur zal Link ook in dit deel weer beschikken over een nieuw arsenaal aan wapens en mogelijkheden. Het bekende glazen potje kan in dit deel gebruikt worden om lucht te verzamelen. Met deze samengeperste lucht kun je onder andere vijanden verslaan. Ook zul je stoffig gebieden kunnen stofzuigen met het glazen potje, waardoor sommige voorwerpen zichtbaar zullen worden. Daarnaast beschikt Link ook over de mogelijkheid om paddestoelen uit te rekken. Deze uitgerekte paddestoelen zullen eveneens gebruikt kunnen worden om vijanden te bestrijden.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=16175

Nintendo heeft bekend gemaakt dat The Legend of Zelda: The Minish Cap gebruik zal maken van de draadloze adapter die in Japan al op de markt is. Niet alleen kunnen we wat meer actie verwachten van een Four Swords optie. Ook zal het mogelijk zijn om stenen te ruilen met andere spelers. In dit avontuur liggen overal helften van stenen verspreid, welke je compleet dient te maken. Dit kan met dorpelingen, maar ook met vrienden. Wanneer je een complete steen hebt zal er iets gebeuren waardoor je verder komt in het spel.

Verwacht meer informatie naarmate het einde van 2004 nadert, want in 2005 zal The Legend of Zelda: The Minish Cap op de Europese markt verschijnen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • dit lijkt me nou echt een supergame..lekker gfx, zo te zien ook weer goede gameplay, jammer dat ik hem nu al deze vakantie niet kan spelen, wordt de volgende pas waarschijnlijk

 • Ik gok op mei 2005. Dat is dan twee jaar nadat Alttp op de GBA uitkwam.

 • Dit lijkt me echt een leuk spelletje, ziet er goed uit en het lijkt me ook heel lekker spelen. De GBA heeft iig geen gebrek aan toptitels die aangekondigd zijn :).

 • Nee hoor, dit spel wordt gemaakt door Flagship, het bedrijf dat ook al verantwoordelijk is voor de vorige delen op de Game Boy Advance en Game Boy Color. Flagship is een studio van Capcom, maar werd gefinancieerd door Sega, Nintendo en Capcom.

 • ziet er wel grappig uit, en melig :D

 • Volgens mij heeft Miyamoto niet meegewerkt aan deze titel, maar ik kan het mis hebben. Flagship was een bedrijf dat zich vroeger vooral bezig hield met een verzinnen van een verhaallijn voor bestaande franchises, zoals Resident Evil en Zelda. De Zeldaspellen voor de GBA en GBC hebben ze zelf ontwikkeld. Als ze al een achtergrond hebben in het schrijven van verhalen, lijkt het mij logisch dat zij ook dit verhaal bedacht hebben en niet Miyamoto zelf.

 • Miyamoto is de held van elke zichzelf respecterende Nintendo-gamer.

 • ik kan niet w8en

 • gba laat nu zien wat ie kan denk ik met deze game en mario pinball of zoiets ik kon gewoon niet geloven dat deze 2 voor gba waren.

 • Met alle respect hoor IG, maar waarom houden jullie de naam Minish Cap nog aan?

 • Word een Leuke Game ^-^

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren