1. Pikmin 2 (NGC)

Pikmin 2 (NGC)

Je zult vast wel wat planten thuis hebben staan. Wist je dat planten kunnen lopen? En vechten? En waardevolle schatten kunnen oppakken? En je kunnen helpen een geweldig avontuur te beleven?

Pikmin 2 pakt het verhaal op waar deel 1 is blijven haken, jij bent kapitein Olimar en je komt net terug van een 30 dagen durende reis. Je keert naar die 30 dagen terug naar de planeet Hocotate, waar je opnieuw een avontuur staat te wachten. Het bedrijf waarvoor je werkt, heeft terwijl jij weg was, een schuld van 10.000 pokos opgebouwd. Gelijk als je aankomt, mag je weer vertrekken samen met Louie, om weer een spannend avontuur tegemoet te gaan.

Als je begint, heb je maar 1 rode Pikmin aan je zijde, daarmee red je het natuurlijk niet en daarom is uitbreiding van je almachtige Pikmin leger noodzakelijk, zowel in aantallen, als in soorten. Later in het spel zul je namelijk nieuwe soorten Pikmin tegenkomen met elk hun eigen specialiteit. De rooie Pikmin kunnen tegen vuur, gele Pikmin zijn immuun voor elektriciteit, blauwe Pikmin kunnen door water heen en paarse Pikmin hebben de kracht en het gewicht van 10 Pikmin terwijl witte Pikmin immuun zijn voor gif.

Dat Pikmin rare wezens zijn, mag nu wel duidelijk worden. Net zoals mensen hebben Pikmin bepaalde ''fases'' waarna ze sneller en sterker worden. Van blad naar knop en van knop naar bloem. Bloem Pikmin zijn natuurlijk het snelst en het sterkst.

De nieuwste uitdaging zijn de caves, waar je meer tijd zal doorbrengen dan je lief is. Elke cave heeft een bepaald aantal schatten die jij natuurlijk moet verzamelen om je schuld af te betalen. Op de laatste verdieping van elke cave kan je een eindbaas gevecht verwachten, die soms heel makkelijk, en soms heel pittig zijn. Elk met een traditioneel deuntje.

Het grootste pluspunt van Pikmin 2 is het feit dat er geen tijdslimiet meer is, wat in Pikmin 1 en vreselijke storingsfactor is, is het tijdslimiet. In Pikmin 2 hoef je je gelukkig niet meer te rushen, wat toch wel zorgt dat je rustig je gang kan gaan en zoveel Pikmin kan kweken als je wil.

Vuur, gif, water en stroom spelen ook een rol in Pikmin 2, Pikmin kunnen doodgaan door vuur of water, maar nieuw is dat je ze uit het gevaar kan ‘’roepen’’. Als een Pikmin in gevaar is, kan je hem met een druk op de knop roepen, zodat hij niet meer in gevaar is. Helaas werkt dit niet met elektriciteit, voor elke Pikmin behalve de gele is dat een automatische dood.

Na een tijdje gespeeld te hebben zul je vanzelf de Challenge Mode vrijspelen, in de challenge mode krijg je opdrachten, die je binnen een bepaalde tijd moet voltooien. Sommige levels uit de Challenge Mode zijn exacte kopieën van sublevels uit de Story Mode. Je zult waarschijnlijk meer lol beleven. Iedere speler krijg 5 Pikmin. Player 1 krijgt rode Pikmin en Player 2 krijgt blauwe Pikmin. Iedere speler heeft maar 1 doel, het vernietigen van de tegenstander. Het klinkt heel erg simpel en dat is het ook, maar wat het nou zo leuk maakt, zijn de speciale krachten die je krijgt door kersen naar je basis te brengen. Denk aan extra Pikmin, al je Pikmin worden bloem Pikmin, of laat anders een Snitchbug bij je tegenstander los.

Met de graphics en sound zit het allemaal wel goed, Alle 4 de bovengrondse gebieden ogen fris en zien er mooi uit, net zoals de vijanden. Zoals je misschien al doorhad, ziet het spel vol met vrolijke kleurtjes, en vrolijke beestjes zoals kikkervisjes en lieveheersbeestjes. Voor het geluid geld hetzelfde. De pikmin zullen af en toe een deuntje ‘’zingen’’, en natuurlijk de standaard deuntjes bij de eindbazen

Conclusie en beoordeling

Pikmin 2 is in vergelijking met Pikmin 1 een grote verbetering. De 2 nieuwe soorten Pikmin zijn cool en zorgen voor genoeg tactische gevechten. Ook de caves zijn cool en een uitdaging. Topper? Ja! Flower Power!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • De 2 nieuwe soorten Pikmin.
 • Eindbaas.
 • Geen tijdslimiet meer.
 • Minpunten
 • Challenge Mode.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat lijkt me echt een pokkewerk om voor elkaar te krijgen..

 • Voor mij persoonlijk hét hoogtepunt van de EA persconferentie. Kreeg kippenvel op het moment dat ik de Star Wars muziek hoorde en die mensen, gekleed als Jedi Knights, het podium op gingen. Prachtig filmpje, BioWare had aan de SW:ToR community beloofd dat er op de E3 features zullen worden onthuld waar de fans versteld van zullen staan, maar ik had het zelf vanavond niet meer verwacht omdat de game gepland staat voor een demonstratie op woensdagavond 00:00 Nederlandse tijd en niet nu al. Goede verrassing!  Natuurlijk zegt een CGI filmpje niet heel veel over de gameplay zelf, maar het is een fantastisch lekkermakertje voor de rest van de week. :-)

 • Dat filmpje was wel erg dik, als ze die sfeer weten over te brengen… Was wel kippenvel momentje inderdaad! Kan niet wachten, als iemand hem op internet vindt hoor ik het graag!

 • komt ie ook voor de consoles?

 • Volledig ingesproken, echt zottenwerk voor een mmo van deze omvang. Die trailer is echt monsterlijk mooi.

 • Die trailer kan je terug kijken op www.swtor.com

 • Dat filmpje was wel erg episch… Zoiets kom je niet gauw in de films tegen

 • Het enige wat ik minder vind aan deze game is het feit dat ie waarschijnlijk alleen op de pc gaat uitkomen. Voel me als KOTOR fan flink genaaid aangezien ik de eerste 2 compleet kapot heb gespeeld op de X-box. Ik hoop dan ook van harte dat deze game ook op de 360 zal verschijnen, want deze word gewoon gruwelijk!!!!

 • Eindelijk!!, alleen ik voel me genaaid als Xbox360 gamer, die geen top pc heeft. Nja, mss nieuwe kopen.

 • Nice =)

  Ik hoop stiekum ook dat ie op de xdoos komt, maar denk het eigelijk niet..

  Maargoed, hoe dan ook zal ik m gaan spelen denk ik! ^^

 • Zo, dat zal om te beginnen al een heel groot pluspunt aan die game worden. :)

 • Een MMORPG inspreken? Veel werk, maar wel een goed idee!

 • Dit wordt echt een vette MMORPG, zeker na het zien van dat filmpje :P

 • Ik ben benieuwd naar de uitkomst!

 • heb hier echt veel zin in!:D

 • Wow, dat is nou eens aanpakken! En Star Wars is echt een ultieme fantasy!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren