1. Devil May Cry 3: Dante's Awakening (PS2)

Devil May Cry 3: Dante's Awakening (PS2)

In 2001 kwam Capcom met de game Devil May Cry, een Hack & Slash game met eenvoudig op te lossen puzzels. Twee jaar later kwam DMC2 uit. De game was lang niet zo goed als zijn voorganger en het werd geen succes. Dit jaar kwam het derde deel uit de reeks uit, genaamd Devil May Cry 3: Dante's Awakening. Is de DMC reeks met dit derde deel weer in volle glorie hersteld?

DMC3 is een prequel die voorafgaat aan de eerste DMC. Je speelt wederom met Dante, de zoon van de legendarische Dark Knight Sparda die, in tegenstelling tot de eerdere delen, een aantal veranderde karaktertrekjes heeft gekregen. Waar hij in deel 1 nog de rustige stoere half-demon was, is hij nu een losbol die wel van wat pret houdt. Wat mij betreft komt deze dosis ''humor'' de game wel ten goede. Dante was niet Sparda's enige zoon. Hij heeft nog een zoon genaamd Vergil, Dante's kwaadaardige tweelingbroer. Hij wil de poort tussen de demonenwereld en de mensenwereld openen en het is aan Dante de taak hem te stoppen.

DMC3 bevat zo'n beetje alles wat je van de game verwacht. Veel vechten, af en toe een puzzel oplossen, een wreed hoofdpersonage, een goede verhaallijn, het zit er allemaal in. In de game kun je kiezen uit vier vechtstijlen te weten Trickster, Swordmaster, Gunslinger en Royal Guard. Bij iedere stijl kun je bepaalde moves leren en zo kun je Dante naar je eigen stijl ontwikkeln (qua vechten). Ook krijg je naarmate het spel vordert nieuwe wapens erbij, zoals zwaarden, gloves en guns. Er zijn dus genoeg verschillende manieren om de gevechten aan te gaan, waarna je vervolgens een gemakkelijke puzzel op moet lossen. En aangezien er veel te unlocken valt heeft de game een redelijk hoge replaywaarde.

Op het visuele vlak ziet de game er ook goed uit. De tussenfilmpjes zijn erg mooi om te zien en ook ingame ziet het er allemaal prima uit. De game bevat ook veel baasgevechten. De bazen zien er erg goed uit en sommige vereisen enige moeite ze te verslaan, maar het niveau van DMC1 wordt niet gehaald. Desondanks zijn de baasgevechten erg cool om te spelen en zeker niet gemakkelijk.

De moeilijkheidsgraad van de game ligt redelijk hoog, maar is zeker niet onmogelijk. De game is pittiger dan de gemiddelde game lijkt me de beste uitspraak, maar het geeft zeker een goed gevoel als je de game hebt uitgespeeld. De camera is in deel 3 verbeterd en levert vrijwel geen problemen meer op en ook het geluid is van hoog niveau. Een aanrader voor de actie fans onder ons.

Conclusie en beoordeling

Devil May Cry 3: Dante's Awakening is een topgame geworden en is zeker een aanrader voor de actie fans. De gameplay is goed, het geluid is top en over het algemeen ziet het er allemaal erg goed uit. Zeker een van de betere PS2 games. De game is zeker beter dan deel 2 en mischien zelfs iets beter dan het eerste deel. De reeks is in volle glorie herstelt en zal rustig verder gaan op de Next Gen consoles.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Veel actie
 • Veel eindbazen
 • Mooie tussenfilmpjes
 • Hoge replaywaarde
 • Minpunten
 • De game kan voor sommigen nogal pittig zijn

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Super vet nieuws :D :D

 • Misschien wordt het leuk…

 • Op grafisch vlak zag het filmpje dat getoond werd er erg gedetailleerd uit.

 • Betekend dat dan niet dat het ook komt voor de PS3? In ieder geval vet dat dit spel nog leeft!

 • Deze game wordt erg vet! Toch weer een mooie aanwinst voor EA.

 • Erg mysterieuze en toch erg vette game, ik verwacht hier veel van!

 • Ik ben echt benieuwd naar deze game !

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren