1. Pokémon Colosseum (NGC)

Pokémon Colosseum (NGC)

Je kunt niet altijd recensies schrijven over alleen maar goeie games. Soms moet je jammergenoeg je plicht als (amateur) recensist vervullen, door een mindere game te recenseren. Je voelt hem al aankomen: Pokemon Colosseum is zo'n game. In mijn ogen tenminste wel.

Wat mij een paar jaar geleden (ik ben nu 13, toen was ik denk ik 9) aansprak in de pokemon reeks op de gameboy, was dat het best wat weg had van de tv- serie. Bij Pokemon Colosseum is dit al helemaal niet meer het geval, en zo kom je terecht in een wereld die anders is, en toch hetzelfde...

Verhaal:

Een verhaal is altijd wel prettig in een game. Het verhaal voorkomt dat je naderhand denkt:"Waar was dit alles nou goed voor... Waarom deden ze dit?" Ook al is er niet gekozen voor de standaard pokemon verhaallijn(zo noem ik maar even het verhaal van de tekenfilms in grote lijnen), gelukkig zit er dan toch een ander verhaal in; Jij reist als trainer rond, totdat je het aan de stok krijgt met Team Snagem(de Team Rocket van Pokemon Colosseum), een team dat van andere mensen pokemon steelt, en ze transformeert tot 'Shadow Pokemon'. Jij redt in het begin een meisje, wiens haarkleur ik waarschijnlijk niet hoef te vertellen, als je een beetje pokemon op tv hebt gevolgd, die door Team Snagem gevangen is genomen, omdat zij in staat is om gewone pokemon te onderscheiden van hun shadow- varianten... Zij kan dit, echter, als enige, en dus zou ze een gevaar kunnen vormen, als mensen erachter komen dat ze inderdaad gelijk heeft. Na het redden van dit meisje, en het verslaan en (hopelijk) gevangen te hebben van een 'shadow pokemon' van Team Snagem, kun je gaan proberen om het hart van je 'shadow pokemon' weer open te krijgen, zodat je hem daarna kunt terug transformeren in een normale pokemon.

Gameplay:

De gameplay is niet zoveel anders als de Nintendo 64 versie, Pokemon Stadium. In het begin roep je de (bij Pokemon Colosseum; twee) pokemon op die bovenaan in je lijst staan. Je laat ze een aanval uitvoeren, die aan de hand van de snelheid van de pokemon, omste beurt uitgevoerd worden. Niet echt nieuw.

Graphics en Geluid:

De graphics zijn ook al niet al te goed... ze zijn niet verbluffend, met hier en daar soms nog een schoonheidsfoutje... De muziekjes zijn simpel, passend, en storend...

Bij Pokemon Colosseum kun je ook nog je pokemon uploaden naar de GC, via je GBA en Pokemon Ruby/Sapphire. Dit heb ik een keer met een vriend gedaan, en dit was nog best leuk. Al zou ik voor alleen maar deze functie geen 60 euro neertellen!

Conclusie en beoordeling

als je voor een memory card met 59 blocks 60euro wil betalen, ga je gang!
4
Score
40
Score: 40
 • Pluspunten
 • inclusief memory card van 59 blocks
 • Minpunten
 • Alleen leuk voor de fan
 • toch weer te simpel, zowel te simpel in niveau, als te simpel in tactiek, muziek...

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • ja was echt geweldig hoe reggie op het laatst nog won met basketbal
  1 punt verschil

 • pff wii sports resort….boring

 • Ze maken er tenminste een beetje een verhaal van..

 • Ik blijf erbij

  €20 voor één wiimotion plus is véél geld

  benieuwd hoeveel ze voor het pakket zullen vragen

 • Dit is de 2de reden waarom ik de wii heb gekocht, games te kunnen spelen met deze innovatieve controles.  De eersre was, Zelda Mario en Metroid.

 • @volthar, dan ga maar niet kijken hoeveel je betaald voor een Dual Shock 3 op de PS3 dan, dat is pas veel geld voor een beetje rumble.

 • ik ben benieuwd, maar toch ben ik bang dat we nu voor altijd met een wii mote en nunchuck moeten blijven werken, terwijl ik toch liever een gewone controller heb.

 • Nu ik weet dat Sony met een Motion controller komt, laat ik deze wellicht liggen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren