1. Super Mario 64 DS (NDS)

Super Mario 64 DS (NDS)

Super Mario 64 DS

Mario 64 was destijds op de Nintendo 64 een megahit. Tot op de dag van vandaag wordt deze game gezien als de Godfather van 3D platformers. Des te meer reden voor Nintendo om deze titel nog eens te re-releasen. Niet met een simpele port zoals we gewend zijn bij de GBA games, maar een remake van het origineel. Is deze game nog steeds zo geniaal als zijn legendarische broer op de N64?

Besnorde Italianen

Princess peach heeft een taart gebakken. Yahoo, tijd om naar haar kasteel te gaan. Dit keer neemt Mario twee besnorde Italianen met hem mee. Maar als Mario en luitjes niet meer terug komen besluit Yoshi ze te gaan zoeken. Wat blijkt: Mario, Luigi, Wario en Peach zijn allemaal gevangen genomen door de evil Bowser; oohh nee toch, en het is aan Yoshi de taak om ze te bevrijden en tevens de gestolen powerstars terug te vinden. Geen 120 dit keer, nee dit keer moet je er 150 zien te vinden. Een zware opgave dus; maar dit keer sta je er niet alleen voor. Je kan ditmaal met alle 4 de personages spelen die ieders hun unieke moves en powerups hebben. Mario kan bijvoorveeld zweven en vliegen, Luigi word transparant, Wario word tijdelijk loodzwaar en Yoshi kan vuurspugen. Genoeg variatie dus.

Minigames en Multiplayer

Naast het hoofdavontuur is Nintendo ook nog zo vriendelijk geweest om minigames in de game te stoppen die optimaal gebruik maken van het touchscreen. Je begint met een handjevol minigames maar door konijnen in het hoofdavontuur te vangen kun je uiteindelijk 36 minigames krijgen. De ene minigame is nog vermakelijker dan de ander. Een aantal van deze minigames hebben een hoge verslavingsfactor en een aantal zul je misschien maar één of twee keer spelen. Dit zijn echt van die minigames waarbij je denkt eventjes te spelen, maar zodra je klaar bent zullen er weer vele uren gepasseerd zijn. Over Multiplayer kan ik heel kort zijn. Het is eventjes leuk, maar na een paar keer spelen zul je het al gauw zat zijn.

Controls, geluid en graphics

Veel mensen vinden de controls het grootste minpunt in Mario 64 DS. Eerlijk gezegd snap ik niet waar deze mensen het over hebben. Ik had zelden last van de besturing. Maarja, misschien komt het wel omdat ik zo'n goede gamer ben. Ja, dat zal het wel zijn. Voor de rest zijn graphics en geluid ook weer van hoog niveau. Geluid word ondersteund door Dolby surround en de graphics zijn beter dan die van de Nintendo 64 versie. Geloof me als ik zeg dat als je deze game bij je DS koopt, dat op gebied van graphics en geluid je mond wagenwijd zal openvallen.

Minpunten

Het grootste minpunt vind ik niet de besturing, maar het feit dat deze game een stukken makkelijker is geworden. Degenen die vroeger op de N64 Mario hebben gespeeld herinneren zich vast nog wel het level “ Clock Clock Tower’’ Eén foutje in dat level en je kon meestal onieuw beginnen. Nu moet je je best doen om daar dood te gaan. Dat neemt een beetje de fun weg. Vooral als je binnen vijf minuten zo drie sterren weet te scoren zonder enige moeite.

Conclusie en beoordeling

Conclusie Mario 64 is nog steeds het beste spel in het assortiment voor de DS. Dit komt mede door de nog steeds door het ijzersterke singleplayer avontuur en de verslavende minigames. Vooral voor de mensen die het orgineel niet kennen staat een ongelofelijke ervaring te wachten. Die mensen kunnen gerust een halve punt bij het cijfer optellen.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Mooie graphics
 • Mooi geluid
 • Minigames
 • Minpunten
 • Makkelijker dan het orgineel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Volgens mij doet MS nu eindelijk iets beter dan Sony, behalve hun winst in plaats van verlies.

 • Euhm… nee, dit gaat het niet worden denk ik.

 • ach joh wat maakt het uit. nu moet alleen de wii nog wat betere graphics en dan maakt het straks bijna niet uit welke console je koopt.

  (hoewel ik wel nog wat leukere titels voor de wii verwacht)

 • Dat ding van MS doet tenminste iets nieuws… ik denk dat ze hier een beetje te laat mee aankomen

 • @ hierboven: waarom zo negatief? Het is misschien wat afgekeken van nintendo en microsoft, maar het werkt wel goed. Ik heb het zelf gezien, die gozer was gewoon aan het zwaardvechten en boogschieten en het werd gewoon 1 op 1 op het beeld getoverd. En dat is niet het enige: je kunt RTS spellen mee spelen, je kunt zelf uittekenen waar ze naar toe moeten en je kunt shooters mee spelen. Mij lijkt het echt vet.

 • And again Ripoff

 • @ Ramirez

  Niet gelijk afschrijven als je het nog niet hebt geprobeerd…  Het is niet echt een reden om een PS3 te halen voor mij, maar het kan interessant zijn voor de rijkere gezinnen :)

 • Ziet er vet uit!

 • surprise.. surprise…

 • ziet er vet uit:D beter als de wii en dat van MS lijkt me echt slecht:P

 • Tja,

  Microsoft steelt de e-toy cam en verbeterd hem meesterlijk.  Sony steelt de wii mote en verbeterd hem meesterlijk.  De wii blijft achter, de twee marktleiders stelen en verbeteren gewoon maar. Niemand hoeft alleen sony te beschuldigen. • Wat een zeikerds.. Het ziet er gewoon goedwerkend uit.

 • Het komt vloeiender over dat de Wii-motion O.o

 • Ow kijk… nu komt sony met zoiets als de Wii en opeens is het super…

 • Zolang het maar een extra'tje wordt, motion-gameplay is niet tof.

 • Microsoft heeft gewoon de Eye Toy gewoon verbeterd, Sony pakt de Eye Toy techniek en voegt er een controller aan toe. Ze zijn allebei accurater dan de Wiimoteplus, al heb ik natal nog niet in actie gezien.  Ik ben er niet zo een hele grote fan van, maar kan leuk worden.

 • Wii gaat ten onder , de enige reden om nu nog een wii te kope is voor de games die erop uit komen, en dat is helaas niet al te best.

  MS vond ik indrukwekkender maar weet niet of dit even goed zal werken als de PS3 motion. Ben benieuwd

 • ziet er goed werkend uit.. WiiMote alleen dan ook in 3D. En Jeej MS komt met iets dat revolutionairder is.. maar ik denk dat ik liever met zoiets in me handen ga zwaaien met een zwaard, dan zonder stuur een race game gaan spelen. Beide partijen hebben eigen ideeen en het is een stap vooruit voor casual games vooral..  maar het kan sowieso aan mij liggen.. maar ik ga liever naar me vrienden toe dan dat ik tegen me tv tegen een virtueel character ga praten! Wel goede techniek though, mij trekt het BEIDE niet

 • vanwege die controller heb ik de wii verkocht nu komt het naar playstation 3 :(

 • van wat ik net heb gezien werkt dit volgend jaar beter dan wii en MSeyetoy ripoff

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren