1. Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Ocean (NGC)

Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Ocean (NGC)

De GameCube heeft niet zoveel rpg's als de PS2, maar toch wel meer dan de xbox. Maar waar het uiteindelijk omdraait zijn de rpg toppers. Kan Baten Kaitos zich meten met Games als ToS, PP 2 of Soal?

Baten Kaitos speelt zich af waar geen zee is, maar vliegende continenten. Ooit was er wel een zee maar een kwade god genaamd Malpercio veranderde dit. Malpercio werd verslagen door enkele helden, die zijn kracht verzegelden in 5 kaarten, zogenaamde “End Magnus”. Nu heerst er één of ander keizer in de wereld die de 5 End Magnus bij elkaar wil zoeken om de kracht van Malpercio weer los te laten op de aarde. Kalas, Xehla de helden, moeten hier iets aan doen.

Het verhaal is natuurlijk zo standaard als standaard maar kan. Maar waar dit spel het vooral moet van hebben is het vecht systeem. En is die vecht systeem goed? Ja hij is goed, Ik heb geen zin om alles uit te leggen maar ik kan vertellen dat je het kaart systeem meteen als door zult hebben na het eerste gevecht.

Graphics

De graphics zijn erg mooi, en de wereld is erg kleurig. Het spel in pre-rendered. De zelfde techniek die ook in de PSX Final Fantasys en de eerdere Resident evil delen werd gebruikt. Ik moet zeggen dat ik me er af en toe wel aan irriteerde dat ik de camera niet kon bewegen.

Geluid

De muziek is echt heel mooi en is ook nog eens erg bijpassend. Meestal dan. Soms hoor je tijdens een eindbaas gevecht een trance achtig liedje en tja ik vind het eigenlijk niet bij het middeleeuwse sfeer passen. Maar goed de dorps deuntjes zijn erg goed en tijdens de meeste eindbaas gevechten hoor je epische of spannende muziek. Wat erg slecht is, en dan bedoel ik echt heel slecht is de voice acting. Sommige personages klinken zo slecht, dat je het gevoel krijgt dat ze een papiertje aan voorlezen zijn. Ik nam ook een kijkje op IMDB en het bleek dat sommige acteur niet geacteerd hadden voor dat ze hun stem verleenden aan deze game.

De personage's

De personage's zijn redelijk afgewerkt. Xehla begin je aardig te vinden en Kalas is wel een toffe knul. Toch kreeg ik niet zo'n een sterke band met de hoofd personages als ik de had met Tales of Symphonia. Kalas is gewoon minder interessant dan Lloyd Irving, maar goed, het krijgt een voldoende.

Conclusie en beoordeling

Baten Kaitos is een goeie game, maar helaas komt hij niet in de beurt van de andere rpg topper voor de GameCube.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Kaart Systeem
 • Graphics
 • Minpunten
 • Camera kun je niet bewegen
 • Stemmen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ach ja wat maakt het ook eigenlijk uit?

 • Weinig verassend aangezien 11 ook op de PC was en een MMO gewoon op de PC thuishoort. Is sowieso niet echt concurentie voor een consolegame.

 • Mwa, PC-releases verpesten soms de verkoop door downloaders. Al is dat niet echt van toepassing op MMO's met subscription. Vind t alleen maar leuk als ie ook PC-toegankelijk is.  Wereldwijd gelijktijdige release is trouwens al een vooruitgang t.a.v. FFXI, daar zat er n kleine twee jaar tussen JP en EU.

 • Die gast zei nog letterlijk dat de Playstation de enige CONSOLE was waarop FFXIV op zou uitkomen. Maakt het niet minder spannend.

 • 'wereldwijde'

  Hadden ze al bij 11 moeten doen, maar heel erg blij hiermee! Denk dat ik 't wel ga proberen <3

 • deze game hebben ze gewoon ook al 2 jaar in ontwikkeling ofzo xd, en komt wss nog eerder dan FFXIII in Europa….

 • Wereldwijd gelijktijdige release is trouwens al een vooruitgang t.a.v. FFXI, daar zat er n kleine twee jaar tussen JP en EU.  Een jaar voor de PC versie in Amerika, twee jaar voor europa. Twee jaar voor de PS2 versie die wij nooit hebben gezien hier.  Het feit dat ze toch dezelfde rassen gaan gebruiken als uit FFXI laat mij hopen dat het toch om een opvolger gaat. Ben in ieder geval heel blij dat Mithra's er weer in zitten. Nu nog de Taru's en ik ben echt blij, wat je uit de artwork wel kon achterhalen dat ze er toch inzitten.  Bijna 5 jaar lang FFXI gespeeld, dus kan niet wachten op deze.
 • LOL en tijdens de persconferentie zeiden ze dat final fantasy XIV alleen mogelijk is op de PS3. Zo zie je maar weer dat sony al die beweringen van alleen mogelijk met de PS3 niet kloppen.  Vond sony bij de persconfertie van gisteren een beetje lopen te ego trippen met het ''alleen mogelijk op PS3'' tekstje. Zo begonnen de show ook al op die manier.

 • Dat was meteen al bekend hoor, PS3 en PC.

 • Metroid, hij zei zoals OrangeLight al vertelde: \"de ps3 wordt de enige CONSOLE waarop het uitkomt\". De pc is geen ocnsole, dus ook niet uitgesloten.

 • @Amaterasu  Daar heb ik het ook niet over. Als hun zeggen met alleen mogelijk op PS3 dan kan je toch verwachten dat niet de volgende dag vrolijk wordt aangekondig voor PC die het dan zogenaamd niet trekt als ik sony's woorden mag geloven. En ik heb sony het woord console niet in de mond horen nemen na de tekst ''alleen mogelijk op PS3'' sterker helemaal niet in combinatie met die tekst.  En dat is dan ook gelijk het punt waarop ik sony arrogant vind.


 • wat had je nou verwacht metroid? een PC zal altijd de beste games kunnen draaien zolang je er genoeg geld in investeert. en zoals amaterasu zegt, dat slagzinnetje slaagt alleen op consoles.

 • mmo.. oh. Laat maar weer zitten dan.

 • Wat verwacht je nou, dat het niet mogelijk is op een PC. Die zijn doorgevolueerd (met bijbehorend prijskaartje natuurlijk.)

 • De punten die jullie hier aanduiden die snap ik dan ook nog wel. Het geen wat mij ergert is dat ik sony gigantisch arrogant vind. Vooral met dat zinnetje van hun ''Alleen mogelijk op PS3'' wat tot nu toe al vele malen het tegendeel heeft bewezen. Om dan nog maar te zwijgen over het feit dat ze bij de afgelopen perconferentie zeiden dat ze de marktleiders waren aan het begin van de show. En dat terwijl ze onderaan staan met sale's.  Als je een echte marktleider wilt zijn dan vind ik dat je niet zo zielig moet doen om de sale's van de vorige generatie er bij te halen. Want als ze zo gaan spelen dan was nintendo de vorige generatie de marktleider.

 • Dan zal het ook wel een kwestie van tijd zijn voor ie naar de 360 komt.

 • 14 delen en dan al die spin offs niet meegeteld. Over uitmelken gesproken.

 • Voor de PC is best te begrijpen, ja.

  Maar rond nu eerst XIII eens af en kom dan met de volgende.

 • Dat kon je zelf al bedenken …

 • deze ga ik wel halen denk ik als mijn laptop het aankan xD

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren