1. The Legend of Zelda: The Minish Cap (GBA)

The Legend of Zelda: The Minish Cap (GBA)

The Legend of Zelda is een van Nintendo’s populairste spelseries. Deze serie heeft een heleboel veranderingen ondergaan zo begon het allemaal bij het eerste deel op de nes, waarna er een tweede volgende (links adventure) en er een derde deel ( A link to the past) verscheen op de snes. Toen maakte de serie een zeer geslaagde sprong naar 3D. Maar de laatst uitgebrachte delen van the legend of Zelda zijn allebei 2D. Ik heb het hier over Four Swords adventures en the Minish cap. Over die laatste gaat het in deze recensie

het verhaal

Zoals wel vaker in The legend of Zelda begint het spel als Link nog lekker in zijn bedje ligt te slapen. Je wordt waker en je gaat samen met prinsses Zelda naar het festival dat georganiseerd wordt in Hyrule Town. Tijdens dit feest wordt er gevierd dat de kleine Minish uit de hemel neerdaalde en dat ze het volk van Hyrule redde van kwade machten door de mensen een magisch zwaard te geven. De boze geesten werden opgesloten in een doos met het zwaard erdoorheen gestoken. Dit jaar is het festival echter specialer dan ooit want de poort naar de Minish wereld gaat open, en dit gebeurt maar een keer in de honderd jaar! Tijdens dit hele festival wordt er ook een steekspel georganiseerd, een mysterieuze man is de winnaar, als prijs mag hij het zwaard dat in de doos zit aanraken.

De man trekt het zwaard eruit, en al het kwade ontsnapt. Alsof dat niet genoeg is verandert hij Zelda ook nog eens in steen. Link Moet dus opzoek gaan naar de Minish, en omdat alleen kinderen deze kabouters kunnen zien is Link de aangewezen persoon.

Pratende muts

Link is in het begin van dit avontuur: mutsloos. Dat wil zeggen dat hij zijn bekende groene mutsje niet draagt. In de loop van het spel kom je de pratende muts Elzo tegen, waarmee je tot microscopisch formaat kan krimpen. Je bent nu ongeveer zo groot als een pixeltje en je loopt door een enorm landschap. Door dit krimpen word je net zo groot als de Minish, en zo kun je bijvoorbeeld een muizenholletje in kruipen, om in een huisje van een Minish terecht te komen. Dan lijkt het alsof je weer normaal formaat bent, maar aan de enorme boeken, en kaarsen kun je zien dat je nog steeds piepklein bent!

Nieuw

Als je denkt dat dit weer een herhalings oefening is van eerdere Zelda’s dan heb je het goed mis. Er zijn heel wat nieuwe items die vaak ook nog meerdere functies hebben. Zoals bijvoorbeeld de gust-jar, een pot waarmee je dingen op kan zuigen en afschieten. En de cane of pacci, een staf waarmee je voorwerp om kunt draaien. Deze voorwerpen zijn allemaal op meerdere slimme manieren te gebruiken in de compacte wereld van Hyrule.

Kingstones

In Hyrule is er een nieuwe rage, de zogenaamde kingstones zijn helemaal hot! Dit zijn stenen die in twee stukken zijn gespleten. Je kunt ze bijna overal in Hyrule vinden. In de steden zijn natuurlijk heel wat mensen waarmee je kunt praten en vaak hebben ze ook nog eens een kingstone bij zich. Door een simpele druk op de L-knop kun je de kingstone van de andere persoon zien. Kies een steen die daaraan past en je krijgt een fusie waardoor er weer ergens anders gebeurt, zo verschijnt er een schatkist, of een ingang in een grot.

Minpunten?

Dit spel is zonder twijfel een van de betere GBA games. Het ziet er allemaal heel goed uit, het is lekker fris en toch Zelda. Er is alleen een groot nadeel het hoofdspel zelf is niet al te lang. Gelukkig zijn er nog heel veel andere dingen te doen na het uitspelen.

Conclusie en beoordeling

Nintendo bewijst dat 2D Zelda's net zo goed kunnen zijn als hun grote broertjes. Een topper!
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Ziet er prachtig uit
 • Goede sfeer
 • Leuke nieuwe toevoegingen
 • Minpunten
 • erg kort

Dit artikel delen

Over de auteur

Thijs Barnhard Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Laat mij je uitleggen waarom Spelunky, Overwatch, Hollow Knight, Super Mario World en Burnout Paradise de beste games ooit zijn.

Reacties

 • Meer van hetzelfde van een concept waar ik sowieso een beetje moe van aan het worden ben. Er hoeft echt niet ieder jaar een nieuwe GH te verschijnen. Wat dat aan gaat doet RB het beter, veel DLC om hun game vers te houden.

 • wat Aiii zegt.  En trouwens.. ik vind dat er meer hardcore, grindcore en death metal moet komen voor guitar hero :P

 • /care… Ik wil meer songs en dat geven ze nu ook :)

 • De bands die in dit deel zitten zijn in ieder geval al goed.  goed om te weten dat The Rolling Stones, The White Stripes, Kings of Leon, Tom Petty, Bob Dylan, Johnny Cash, Santana, Vampire Weekend, Beastie Boys, Coldplay, Duran Duran, Gorillaz, Jimmy Eat World, Muse en The Raconteurs er in elk geval in zitten. En Arctic Monkeys :O!  In ieder geval ga ik eerst The Beatles: Rock Band halen en dan zie ik wel of ik deze ook neem.


 • Ik wou eerst Smash Hits/Greatest Hits halen, maar omdat die tracklist niet boeit wacht ik op deze. Hier zitten veel meer bands waar ik van hou: Coldplay, The Killers, Blur en Kings Of Leon om er een paar te noemen. Maar een groot gemis is toch wel Jimi Hendrix….

 • denk dat ik ook GH greatest hits laat liggen.

  Ik vind de tracklist van GH5 stukken mooier :D

 • Uitmelkerij. Oprotten met deze troep.

 • zitten een paar super oude klasike bands tussne (Deep purple en santana)

 • Quote:

  goed om te weten dat The Rolling Stones, The White Stripes, Kings of Leon, Tom Petty, Bob Dylan, Johnny Cash, Santana, Vampire Weekend, Beastie Boys, Coldplay, Duran Duran, Gorillaz, Jimmy Eat World, Muse en The Raconteurs er in elk geval in zitten.  En Arctic Monkeys :O!  In ieder geval ga ik eerst The Beatles: Rock Band halen en dan zie ik wel of ik deze ook neem.  Ö, Arctic monkeys, ik ga ze halen,

  Muse vind ikook ni slecht.

  Al zijn er wel de volgende problemen voor mij:

  1-Geen Ps3 in huis

  2-Geen XBoX360 in huis

  En voor de rest van die games enzo

  3-geen Ps2 in huis

  4-Wel een Ps1 in huis :D

  gevonden op container park  ik laat GH 5 liggen.

  En het is nu inderdeed:

  Quote:

  Uitmelkerij. Oprotten met deze troep.  Uitgemolken


 • Koop gewoon de delen tussendoor niet als jij de game uitgemolken vindt en kijk iedere keer weer uit naar de volgende 'volledige' Guitar Hero.

 • The Beatles Rock Band > GH5

 • Limelight: The Beatles Rock Band > GH5  100% eens!

 • wnn komt Guitar Hero Smash Hits, nog steeds geen recensie en hij komt al binnen 2 weken.

 • Meer van hetzelfde van een concept waar ik sowieso een beetje moe van aan het worden ben. Er hoeft echt niet ieder jaar een nieuwe GH te verschijnen. Wat dat aan gaat doet RB het beter, veel DLC om hun game vers te houden.

  Meer content is meer content, of dat op een disc of op je Hard Drive staat, dat maakt geen zier uit. Bovendien is ie zo accessable tot meer mensen. En de setlist is epic sex dus laat maar komen die game!

 • ik wou eerst guitar hero smash hits halen maar die tracklist valt hard tegen, ga deze denkik wel halen:P

 • Dit wordt nog eens wat! Graphics zijn behoorlijk opgeschroefd!

 • Ik houd niet zo van die Beatles… En volgens mij worden die liedjes niet moeilijk. En tja, ik heb de GH-instrumenten en ik weet nog steeds niet of het op Rock Band werkt. (Wii)  OT: Nou, ik hoop dat het wat wordt. :D

 • JIMMY EAT WORLD!!!

 • Moah.. Niet echt om warm van te worden.. GH is voor mij een gesloten boek, de eerste vier waren leuk, maar nu begint het gewoon irritant te worden. (Ik zie niet in wat 5 brengt dat niet in een patch of expansionpack zou kunnen worden gedaan..)

 • Eens met Obiebarca en Payaso. Ik wil gewoon meer nummers, dus of dat nou via DLC is of via een schijfje, wat maakt het uit? Dit vind ik nog eens een stuk makkelijker aangezien ik dan niet alles apart hoef te gaan downloaden.  En ja, je betaalt in één keer veel geld en ja, er zullen vast een aantal nummers tussen zitten die ik niet hoef. Maar er zullen ook een aantal toffe nummers tussen zitten die ik anders nooit gedownload had.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren