1. Metroid Prime 2: Echoes (NGC)

Metroid Prime 2: Echoes (NGC)

Metroid Prime 2: Echoes is het langverwachte deel op misschien wel de beste First Person Shooter op de Gamecube... Metroid Prime zelf was voor zijn tijd een topgame, en is nu nog steeds niet slecht te noemen.

Maar of Metroid Prime 2: Echoes dit is...

Eerste Indruk:

ik was razend enthousiast toen ik MP2:E op Donderdagavond(een dag voor de release) zag liggen bij de speelgoed winkel bij mij in de buurt. Ik stopte het spel gelijk in mijn NGC, en toen het spel opstartte, werd ik alleen nog enthousiaster...

Totdat ik moest eten, en daarna nog naar een training moest tot 20:30, waar ik naartoe ging, terwijl ik vast was gelopen, gelukkig heeft mijn broertje diezelfde avond toen ik weg was, de ingang gevonden, en kon ik gerustgesteld weer verder. De Eerste Indruk is/was in ieder(voor mij) geval fantastisch, op die 'vastloper' na dan.

Gameplay:

De Gameplay is nauwelijks veranderd, en al zijn er betere besturingen te bedenken voor een FPS, het 'verander- van- wapen- met- je- "C-stick"- concept' werkte nog steeds prima. Dus over de besturing niks te klagen.

Camera? Ik heb nooit meegemaakt dat de camera vervelend was, dus dat is ook zeker geen minpunt. De speelbaarheid is zeker ruim voldoende, dus daar zit het ook zeker goed mee.

Visualisatie/Graphics en Geluid:

Deze game ziet er goed, dan niet fantastisch of geweldig uit. De Graphics zijn zéérzéérzéér goed De effecten zijn verbeterd, en er zijn een paar leuke nieuwe deuntjes bijgekomen, terwijl de oude er ook nog steeds inzitten en misschien enigzins aangepast zijn...

Singleplayer:

De Singleplayer is ook goed, en wijkt in grote lijnen niet zo veel af van het eerste deel... het gaat nog steeds om het verslaan van de 'Space Pirates', en het zoeken naar 'upgrades' voor je 'power- suit'. Er zijn een hoop nieuwe vijanden bijgekomen, en het nieuwe 'scan- systeem'(de mogelijkheid om data te verkrijgen van voorwerpen en levende/ dode organismen) werkt een stuk beter als het eerste, omdat het een stuk overzichtelijker is geworden. Ook kun je nu, als je je vijanden helemaal gescand hebt, hun in alle opzichten bekijken, wat er heel mooi uitziet. De sfeer is af en toe zelfs nog enger en grijpender als ik dat bij Metroid Prime gevoeld heb. 1 aspect vond ik minder leuk aan de Singleplayer, en dat is toch wel een heel belangrijk aspect, namelijk de wapens; ipv een stoere "Ice-" en "Plasma- beam", heb je nu de beschikking over een ietwat

zielig- uitziende "Light- en Dark- beam", de 'Annihilator- beam, je 4e 'kogelsoort', is weer wel heel cool...

Ook was ik zelf niet zo blij met het feit dat je Light, Dark en Annihilator- beam munitie gebruikten, die je weer telkens moest bijvullen.

Multiplayer:

Wat helemaal nieuw is aan Metroid is de Multiplayer- stand, die ik zelf geweldig vind... het 'wegrollen-als-je-helemaal-kapot-geschoten-word' vind ik zelf helemaal geweldig, en mensen afmaken terwijl ze niet weten wat hun gebeurd omdat ze je niet zien, vind ik ook heel cool, en mensen blijven er maar in trappen wanneer je onsterfelijk bent. Die aspecten vind ik allemaal enorm leuk aan de Multiplayer.

Voor mij was en is de Multiplayer nog steeds één van de leukste dingen aan Metroid Prime 2:Echoes.

Conclusie

Tot nu toe zou je denken dat Metroid Prime 2: Echoes een zeer goed spel is, en dat is het ook! Maar of het goed genoeg is als gevolg? Nee.

Er zit gewoon te weinig nieuws in, en het is ook te makkelijk als je Metroid Prime hebt uitgespeeld, de puzzels zijn over het algemeen hetzelfde... en er zit gewoon te weinig nieuws in.

Als vervolg komt het weg met een magere 7.

Als spel zelf, komt het veel hoger, aangezien hij zelf heel goed is, maar het biedt toch niet die nieuwe ervaring voor de mensen die Metroid Prime hebben gespeeld...

Conclusie en beoordeling

Metroid Prime 2: Echoes is een zeer goed spel, je bent hier toch zeker 20 uur mee bezig, behalve als je alle extra's wilt unlocken, dan ben je veel en veel langer bezig. Als vervolg valt het tegen, maar voor de Metroid die- hards onder ons, maakt dit waarschijnlijk toch weinig uit...
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Speelt fijn
 • Graphics
 • Multiplayer
 • je logbook is enorm verbeterd.
 • Minpunten
 • Naar mijn smaak) Te weinig nieuwe muziek
 • Beetje knullige Light & Dark kogels
 • Munitie
 • Veel hetzelfde als in Metroid Prime

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • oké hopelijk wordt t wat

 • Ben benieuwd, Kojima en Castlevania lijken mij een goede combinatie.

 • Ok 3d + een ander studio.

  Ik vraag mij af als dat wel goed afloopt.  Ben wel een echte castlevania fan.

  Dat wilt zegge dat zijn eige studio ook nog met iets bezig is…


 • Ik had het niet zo op 3d castlevania, 2d castlevania's kapot gespeeld.

  Maar ik moet zeggen deze game ziet er ongelofelijk leuk uit.

  Een beetje God of war dare I say?

 • Ben benieuwd

 • Ik ben benieuwd!

 • ben benieuwd

 • Met de betrokkenheid van Kojima kan het toch niet slecht aflopen met deze game!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren