1. Mario Power Tennis (NGC)

Mario Power Tennis (NGC)

Mario gooit de bal op, en geeft hem een mep. Bowser slaat hem hard terug maar Mario antwoord weer met een goeie opwaardse slag. Bowser weet hem toch nog goed te raken maar - wat nu? Mario's racket gloeid! De bal nadert Mario... Mario tovert een grote mokeren hamer tevoorschijn en geeft de bal een mep. Bowser kan hem net op tijd berijken door naar de bal toe te draaien in zijn schild. Mario antwoord met een harde smash aanval.. Game - Set - Match voor Mario!

Dat moet Mario Power Tennis zijn! Mario doet niet alleen princessen redden of over kartbanen scheuren, maar hij doet dus ook aan tennis. Zodra je het spel opstart, krijg je al gelijk een aangenaam intro filmpje. Je kan best leuke dingen doen: Exhibition, Tournament en Special Games.

Bij Exhibition kan je gewoon een standaard potje tennis doen van 1, 3 of 5 set match. Maar Mario wil natuurlijk geen gewoon partijtje tennis, dus halen ze zo nu en dan wat fratsen uit.

Zo kan je Gimmick Court kiezen om hindernissen op de baan te laten activeren. Zo komen er bijvoorbeeld een paar spoken je spel bemoeilijken.

Als je daar geen zin in hebt is er ook de Ring Shot stand. Hierbij is het de bedoeling zoveel mogelijk punten te scoren door de bal door ringen te slaan die boven het net hangt. De ringen worden steeds groter en verdwijnen als de bal er doorheen vliegt, maar er komen ook nieuwe voor terug. Je kan spelen tot je 100, 200 of 500 punten hebt.

Heb je ook hier geen zin in kan je altijd nog de Item Battle kiezen. Hierbij liggen er Item Blocks, zoals die in Mario Kart op het net. Raak een Item Block met de bal en je krijgt een item. Je kan een simpele banaan krijgen, waardoor je tegenstander een lelijke slip kan maken, en je kan ook de donderflits krijgen waardoor je tegenstander twee keer zo klein word. Dat zullen ze niet zo fijn vinden, want ze worden hierdoor ook duidelijk trager.

Heb je genoeg van de rare fratsen of heb je genoeg geoefend? Dan is het tijd om aan het tournament mee te doen! Hier kan je wat dingen unlocken, van nieuwe banen tot nieuwe spelers. Elke speler heeft een filmpje nadat je een tournament hebt gewonnen, zelf vind ik die van Yoshi het leukst.

Over Yoshi gesproken, je kan ook zijn defensieve powershot verbeteren. Nou ja, verbeteren... verkleuren in ieder geval. Want elke keer als hij weer in zijn ei naar de bal rolt is hij een andere kleur Yoshi geworden. Maar dit moet je zien te unlocken voordat je het kan zien. Heb je 3 een tournament met een speler helemaal uitgespeeld, dan komen de credits voorbij, met daartussen best grappige bloopers van het intro-filmpje. Mario slaat de bal bijvoorbeeld niet over het net, maar tegen Luigi's oog. Mario is wel zo beleefd om even ''Sorry Bro'' te zeggen.

En als je al het gewone tennis even zat bent kan je nog genoeg plezier hebben in de Special Games mode. Je hebt een aantal speciale games hierbij, zoals het inkleuren van een tekening die op een muur is geplakt. Of je kan tegen een gigantische octopus (bekend als Gooper Blooper) opnemen die met 4 rackets tennist. Hij maakt het je niet makkelijk, dus pas op. Ook een leuk spelletje is het munten verzamelen, waarbij je de bal niet eens vaak hoeft te slaan. Ren gewoon wat rond om zoveel mogelijk muntjes te pakken te krijgen maar pas op voor de vuurballen die bijna ongezien tussen de muntjes zweven!

Conclusie en beoordeling

None

Mario Power Tennis is een uitstekend vermakelijk spel. Of je nu alleen speelt of met je vrienden, er valt een hoop lol mee te beleven. Al is het met vrienden natuurlijk een stuk leuker. Als je wat vrienden bij je uitnodigt met dit spel, zul je je zeker vermaken.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Mooie graphics
  • Goed introfilmpje
  • Erg vermakelijk
  • Minpunten
  • Sommige geluiden/stemmen gaan niet goed mee met het beeld
  • De speler 'Petey Pirhana' met z'n grote kop(unlockable speler)
  • In je eentje niet altijd even leuk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren