1. Super Mario 64 DS (NDS)

Super Mario 64 DS (NDS)

De nintendo DS is uitgekomen met een aantal launchgames, met onder andere Super Mario 64x4. Super Mario 64x4 is een port van Super Mario 64 op de Nintendo 64, alleen nu zijn er nieuwe aanpassingen bij het spel toegepast. Er zijn 32 minigames bijgekomen die gebruik maken van het Touch Screen dat op de Nintendo DS zit, ook zijn er 30 sterren toegevoegt aan het spel, en nu spelen we niet alleen met Mario maar ook met, Yoshi, Luigi en Wario. Hier kan je lezen of die kleine aanpassingen genoeg zijn om het spel te kopen.

Het verhaal

Op het begin lees je een brief van Prinses Peach dat ze een taart heeft gebakken en dat Mario, Wario en Luigi mogen komen om die taart te eten. Als Mario, Wario en Luigi eenmaal in het kasteel zijn aangekomen komen de 3 superhelden niet meer terug, en moet Yoshi naar hun op zoek, en de rest van de caracters unlocken. Er moeten intotaal 150 sterren worden verzameld om het kasteel weer te bevrijden van het kwaad. Doordat Bowser Prinses Peach weer eens heeft ontvoerd (voor de verandering) moet je Prinses Peach weer redden. Je komt steeds verder het kasteel binnen door veel sterren te verdienen. Bepaalde deuren kunnen worden geopend met een bepaald aantal sterren of met een sleutel die kan worden geunlockt door bowser te verslaan.

De minigames

De minigames zijn erg leuk om te spelen, doordat er goed gebruik word gemaakt van het Touch Screen. Je kan minigames unlocken door zogenaamde konijnen te vangen in het spel. Er zijn per persoon 8 minigames te unlocken. Door de minigames zit er een goede replay waarde in het spel, omdat sommige minigames leuk blijven om te spelen. Alle minigames kunnen pas worden geunlockt als alle 150 sterren zijn gehaalt in de adventure mode.

De twee schermen

Het 2e scherm op de Nintendo DS word bij Super Mario 64x4 gebruikt als map om te zien waar je je met je superheld bevindt. Via het 2e scherm kan de camera ook worden gedraait door met de styles tegen het touch screen te tikken. Je kan ook lopen via het touch screen door met de styles bepaalde bewegingen te maken, wat ik niet erg handig vind, oftewel niks bijzonders.

De vernieuwing

Er is niet echt veel vernieuwing in de port van Super Mario 64, Nintendo heeft het zichzelf erg makkenlijk gemaakt door Super Mario 64 met een paar extra's op de DS uit te brengen. De verschillen zijn er amper met het 1e deel. Maar toch vond ik het opnieuw erg geslaagd, ook al heb ik daarvoor Super Mario 64 helemaal doorgespeeld. Vooral door de minigames die het Touch Screen gebruiken blijven leuk.

Gameplay

De gameplay is ongeveer hetzelfde als Super Mario 64 op de Nintendo 64. Op het begin is het even wennen omdat er geen pookje zit op de Nintendo DS wat wel het geval was bij de controlers op de Nintendo 64. Daarom had Nintendo de touch mode bedacht, wat het er bij mij niet makkenlijker op maakt. Elke superheld heeft zijn eigen kwaliteiten zo kunnen Yoshi & Luigi erg hoog springen en is Wario erg sterk, in sommige levels is een bepaald karakter nodig om de ster te halen. Zo word elk karakter gebruikt om alle 150 sterren te behalen.

Graphics

Over de graphics is niet veel te zeggen. Het is bijna hetzelfde als Super Mario 64, het is alleen een beetje opgepoetst. Het ziet er nog steeds erg mooi uit, vooral omdat je Super Mario 64(x4) nu in je hand heb en niet voor de TV.

Geluid

Het blijft mooi klinken de deuntjes uit Super Mario 64(x4). Het is alleen jammer dat Nintendo er geen nieuwe liedjes bij heeft gedaan, zo is Nintendo er weer makkenlijk vanaf gekomen.

Conclusie en beoordeling

None

Al met al blijft Super Mario 64x4 erg leuk om opnieuw te spelen. Het is minder leuk als de 1e keer dat je het avontuur heb gespeeld. Voor degene die Super Mario 64 nooit hebben gehad is dit de beste game op dit moment voor de Nintendo DS. Zoals ik al een paar keer heb gezegt zit er niet al te veel vernieuwing in het spel maar de magie van Super Mario 64 blijf je voelen.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minigames
  • Karakters
  • Multiplayer met 1 cardridge
  • Minpunten
  • Weinig Verandering

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren