1. Wario Ware Touched! (NDS)

Wario Ware Touched! (NDS)

In deze review van warioware touched neem ik je stap voor stap langs alle dingen in de game zodat je weet of het iets voor jou is of niet.

Het titelscherm

Ja ik weet het,het titelscherm is normaal niet iets wat je omschrijft in een review.Maar in warioware touched kun je er een paar leuke dingen mee doen:zo kun je letters uitgummen met een toiletborstel,warios neuzen laten groeien door middel van een stuk knoflook enz. Gewoon een paar dingen die je kan doen om een verloren kwartiertje sneller voorbij te laten gaan en en leuke manier om aan je nieuwe ds te wennen.Niks bijzonders maar toch leuk en alvast een fijn voorproefje op de rest van het spel!

De gameplay

Het concept achter warioware is simpel,maar echt geniaal:je kiest een character(aanvankelijk alleen wario) En zo draai je er een hebt gekozen

begint er een melig en humoristisch filmpje(zuurpruimen kunnen dit ook doorspoelen).Daarna begint het echte werk,je eerste microgame begint.

De enige houvast die je hebt is een korte instructie(grab!,catch!,calculate!) en dan moet je binnen 5 seconden(soms meer)dat spel halen.Dat doe je altijd door het touch screen te gebruiken. Ieder personage heeft namelijk een eigen soort besturing. Zoals mike,waarbij je moet blazen.In het geval van wario is het tikken. Na een bepaald (vast) aantal minigames(nooit boven de 16)krijg je een boss minigame.

Een minigame zonder tijd waarbij, als je hem haalt,een leven krijgt.

Ben je al je vier levens levens kwijt na de baas dan ben je game over en krijg je nieuwe personages.Als je alle personages hebt uitgespeeld en de credits ziet rollen,dan denk je dat je dit spel voorlopig niet meer in je ds doet.Niets is minder waar! Maar dat beschrijf ik nu in de......

Extras & levensduur

De extras dus,waar er echt een hele boel van zijn.

De meeste zijn nutteloos maar er zitten ook een paar hele toffe tussen en een paar echte minigames(dus geen microgames)die zo lang doorgaan zonder tijdlimiet.

De levensduur lijkt aanvankelijk niet zolang,maar door 3 geniale toevoegingen word het spel aanzienlijk langer:de al eerder besproken boss battles en de speed ups! en level ups.

Na een bepaald aantal punten krijg je een speed up waardoor alle spelletjes opeens sneller gaan!Dan komt ook nog is de level up:elk spel word moeilijker.Je begrijpt natuurlijk wel als je een flink aantal speed ups en level ups hebt gehad dat de moeilijkheidsgraad die eens zo makkelijk was nu veranderd is in een ware hel !Nu spelen de boss batlles in eens een cruciale rol aangezien het de enige manier is om een leven te verdienen.Je hoofd koel proberen te houden is erg moeilijk.Dat komt vooral door de.....

Muziek

De muziek gaat namelijk na elke speed up sneller en sneller.

Ongeveer na de 50 bereikt het het extreme adhd niveau waardoor je behoorlijk opgezweept word.Dit spel geeft je soms een adrelaline kick waar f-zero gx een puntje aan kan zuigen.Als je na het halen van een topscore boven de 60 weer overnieuw begint erger je je zelfs aan hoe langzaam alles dan gaat.De deuntjes zijn gewoon goed. Niks op aan te merken.

De graphics

Daar kan ik kort over zijn:of je houd ervan of niet.

Grafisch gezien Kan de nintendo ds wel 1000 wariowares aan.

Maar bij een game als dit gaat het om de stijl,die de humor alleen maar tengoede komt.

En verder

Uiteindelijk is warioware touched gewoon een goede game.

Hoe goed hangt af van je smaak.

Conclusie en beoordeling

warioware touched is niet alleen het beste spel in de reeks,maar ook het beste nds lanceersspel.(pakt zn ds en begint met spelen en nog ff klooien op dat titelscherm:')
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Fantastische stijl,toffe gameplay,humor,oneindig speelbaar dankzij de higscore topic van esines
 • Minpunten
 • kort als je niet van highscores houd,vind niet iedereen leuk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Welcome to Gundam, :p lijkt wel een beetje op Hea

 • \"titel maken en besloot dat met de Front Misison-serie te doen.\"  Correctie :P

 • Waarschijnlijk weinig tot geen strategie meer, jammer.

 • Altijd leuk wanneer je je custom-made pop, on-line kan laten knallen.

 • Kan leuk zijn maar ik had gehoopt op een nieuwe S-RPG :-(

 • Klinkt inderdaad interessant!

 • Nooit mijn genre geweest mech shooters (om het zo maar even te noemen). En Square Enix is al helemaal niet mijn uitgever!

 • super hard kan wel vet worden, maar verwacht online chaos

 • Ik ben benieuwd!

 • Square moetmar gewoon RPG's blijvenmaken en verder niet teveel geld in andere dingen steken.

 • Wees blij dat ze iets nieuws doen met een reeks. Liever dit dan meer melk van de Final Fantasy en Kingdom Hearts koeien.  Natuurlijk ben ik ook meer een fan van SRPG's, maar een nieuwe Front Mission SRPG is nutteloos voor ons als ze 'm niet eens vertalen naar het Engels…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren