1. Guilty Gear X2 #Reload (Xbox)

Guilty Gear X2 #Reload (Xbox)

De wereld van fighting games is tegenwoordig in de handen van de 3d fighters, vroeger was dat wel anders, vroeger hadden we nog 2d fighting games, vroeger dit voeger dat. Weet je wat, we vergeten vroeger en kijken naar het heden, want in het heden hebben we er een gruwelijke goede nieuwe 2d fighting game bij!!!

Over de top

Guilty Gear X2: reload is een 2d fighting game met over de top actie en over de top characters. 2d fighters worden soms gezien als lelijk, maar GGX2 is gewoon gruwelijk mooi voor een 2d fighting game. Maar in een 2d fighting game gaat het natuurlijk niet om de graphics, het gaat om de gruwelijke special moves.

Overdrives

Nou ik kan je vertellen in GG (= Guilty Gear) zit je goed al gaat het om special moves. Alle combo’s die je uitvoert komen fraai in beeld, en al zeg ik dat elk personage een groot aantal special moves heeft, dan is dat een understatement. Al voer je de special move uit, overdrives geheten, dan wordt het beeld op de achtergrond rood vlammend en dan krijg je de combo in beeld, nou ik zal je alvast zeggen je mond valt wijd open al zie je hoe gruwelijk mooi sommige combo’s inbeeld zijn gebracht. Een voorbeeld: Je doet een combinatie met het personage JAM, JAM slaat erop los en dan op het laatst krijg je ineens een Phoenix (is een soort mystieke vogel uit mythes) op de achtergrond te zien, mijn mond viel in elk geval open.

One hit kills

Er zitten ook one hit kills in het spel, dus 1aanval en je enemy is dood. Dit is aan de ene kant leuk en aan de andere kant niet. Ben je net lekker aan het vechten, heb je hem bijna dood en woppa one hit kill op je dak, ook zijn de one hit kills te makkelijk uit te voeren tegenover de overdrives, eigenlijk hadden ze moeilijker uitvoerbaar moeten zijn. Wel leuk ervan is dat ze nog mooier in beeld komen dan de overdrives, en natuurlijk heeft iedereen een andere. En wel het eerlijke van overdrives is dat je eerst alle knopjes tegelijk moet indrukken (a,b,x, y) en dan kan de tegenstander zien dat hij de one hit kill wil gaan doen (het character laad dan namelijk op), ook het eerlijke ervan is dat je er maar 1 per gevecht kan doen. Het is een leuke toevoeging, maar hij had ook weggelaten mogen worden.

Het verhaal

Maar het zijn niet alleen de combo’s die Guilty Gear X2 goed maken, er zit ook nog een verhaal achter. Ja, een echt verhaal in een fighting game, dat maak je niet vaak mee. Ik ga niks van het verhaal vertellen, dat vindt je maar lekker zelf uit, ik vertel wat over hoe het verhaal verteld wordt. Het verhaal wordt verteld al kies je in het hoofdmenu story mode. Je kiest een character en zijn/haar versie van het verhaal wordt verteld, alleen het leuke ervan is dat als jij bij sommige gevechten verliest dat je een andere verhaal lijn krijgt, dus heb je verschillende manieren om per character de storymode uit te spelen. Je krijgt ook te zien welke versie van het verhaal je van een bepaald character je hebt uitgespeeld. Natuurlijk is het in story mode ook vechten wat de klok slaat, maar voordat je vecht krijg je een soort gesprek tussen de characters, de stemmen zijn (gelukkig) in het japans, maar aangezien bijna niemand japans kan is het natuurlijk ook engels ondertitelt.

Aardig veel extra's

Er zijn natuurlijk ook dingen te unlocken, en wat er te unlocken valt is ook aardig veel. Van 2 nieuwe characters tot EX en Gold characters. Wat dat zijn??? EX characters zijn een soort schaduw versies van de characters. Gold characters, zoals de naam je al doet vermoeden zijn gouden versies van de characters. Dus 20 characters aan het begin, 2 extra, en dat keer 3 zijn dus 66 characters!!! Ook kan je voor elk character een hele kleding winkel vol verschillende outfits unlocken (die je jammer genoeg niet zelf kan kiezen voor een gevecht). Dus is het zal een tijdje duren voordat je dit spel voor 100% hebt voltooid.

Verschillende modes

In guilty gear zijn er aardig wat modes, ik heb hierboven al ergens story besproken, nu over de rest in het kort. Als eerste heb je de Arcade mode, in arcade vecht je gewoon verschillende battles tegen characters totdat je bij de laatste komt en dan heb je het uitgespeeld, zoals een echte arcade game het hoort te doen. Er zit ook een survival mode in, dit vindt ik zelf de leukste mode; je vecht tegen characters, en al raak je de tegenstander goed ga je een soort van level omhoog, in totaal zijn er duizend levels dus het duurt wel even voordat je het hebt uitgespeeld. Oh ja met deze mode kan je het snelste EX en gold characters halen (zie elders in deze review). Je hebt ook nog Medal of Millionaire (M.O.M.), in deze mode is het ook vechten geblazen, maar als je een tegenstander raakt laat hij een icoontje vallen, deze moet je oppakken om een langzaam leeglopend balkje te vullen die onder inbeeld staat, al is het balkje leeg of al verlies je en is het Game over, dit is een iets mindere mode al zeg ik het zelf. Dan is er de Mission mode,Vechten tegen tegenstanders, maar je moet aan bepaalde regels voldoen, aardig moeilijke mode, maar het is de moeite waard. En dan is er natuurlijk de bij iedereen bekende Versus mode, hier is het gewoon 1on1 vechten tegen een vriend of tegen de pc, dit kan je ook spelen over Xbox Live.

Controls

Is er dan niks mis met dit spel? Nou ja, niet echt met het spel, maar eerder met de xbox controller. Je bestuurt je character met de 4 punts toets, dat vindt ik zelf in ieder geval beter dan met de control stick (het is wel mogelijk om het te wijzigen in het options menu.), maar ik vindt het toch niet zo lekker spelen als met een arcade stick. Die kan je natuurlijk altijd kopen, maar ja dan moeten je weer meer geld uitgeven.

Conclusie en beoordeling

Het is een gruwelijk goed spel, met gruwelijke special moves en gruwelijk stoere characters, het enige wat er niet echt geweldig aan is zijn de controls en de one hit kills hadden ook weggelaten kunnen worden, maar het is een aanrader als je van fighting games houdt!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Veel characters
 • Toffe special moves
 • Minpunten
 • One hit kills mischien wat te makkelijk.
 • Controls zijn een beetje vervelend

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • het is erg kinder achtig maar ik vind het wel vet. de dingen die ik in milo heb gezien lijken er ook veel op. met iets op een papiertje doorgeven. alleen dit is meer gericht op een jongere doelgroep. milo is naar mijn idee niet voor een jonge doelgroep. maar oudere hoeven egt niet tegen een beeldscherm te praten. daarom zie ik hier meer toekomst in. dit is meer entertaiment. en milo is meer iets om tegen te praten.

 • Kort artikel maar ik ben echt benieuwd hoe goed dit gaat werken!

 • Echt Dom !  Je gaat een beetje een spel kopen waarmee je een dier moet verzorgen …  Voel aan je voorhoofd :S


 • @duanoes

  omdat jij het dom vind moet een ander ziek zyn??? ik vind jou dom vraag is aan iedereen die met jou omgaat om zich te laten checken by de doktor

 • @Duanoes  Voor mij is dit ook nix. Maar of et dom is..?  Nintendogs is wel 1 van de redenen dat de Nintendo DS zo'n succes heeft. dusja…


 • @Duanoes: de tamagotchi is anders mateloos populair geweest in de gehele wereld.. bovendien denk ik vaak dat een digitale huisdier voor veel mensen een beter alternatief is dan de 'echte'.

  Ik vind de techniek hier achter waanzinnig vet! Dat met die tekening is echt heel bijzonder, echt knap.

 • Kun je ook andere dieren hebben dan zo'n aap?

  Toffer is echter een andere feature die het mogelijk maakt echte tekeningen van jouw hand tot leven te laten brengen door je huisdier.

  Dit lijkt me wel leuk. ;)

 • @Killer_gamerz  je kan alleen dat beest hebben. maar je kan hem wel helemaal veranderen. met soort vacht, kleur, kleren enz..

 • Is dit in augustus 2008 niet ook al eens aangekondigd?

 • vet geinig.

  beetje kinder8tig, maar wel vet leuk :P

 • Leuk, vooral voor allergische mensen die toch een hond willen ofzo.

 • Technisch zeer knap ding, respect.  Duanoes je bent een echte man joh (dat was sarcasme mocht je niet slim genoeg zijn om het door te hebben)

 • Joystiq heeft t gespeeld en was zeer onder de indruk.

 • inderdaad best geinig zeker ff in de gaten houden

 • Technisch verdomt indrukwekkend, maar ik vrees wel dat het een beetje een kortstondig speeltje wordt zoals de tamagotchi of Furbi. Al dit soort dingen (ook project Natal) laten wel zien dat er nog heel wat mooie ontwikkelingen aankomen waarmee je steeds meer \"samensmelting\" hebt tussen de virtuele en echte wereld.

 • Leuk, voor een halfuurtje

 • Ik vind het knap dat ze dingen als dit voor me kaar krijgen. Maar ik hou het zelf mooi bij echte huisdieren.

 • Milo,… EyePet… standrechtelijk fusileren aub.

 • Lijkt me wel grappig hoor maar om er nou ook speciaal een EyeToy voor aan te schaffen…

 • moet toegeven dat het apart klinkt

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren