1. Under the Skin

Under the Skin

Ontwikkelaar Capcom komt zo nu en dan met zeer vreemde spellen op de markt. Op de E3 trof ik het zeer maffe en grappige PlayStation 2 spel Under the Skin aan. Op het eerste gezicht had ik geen idee waar het spel over ging. Je zag tientallen cell-shaded figuurtjes door het beeld hollen, het was totale chaos. Toch kijk ik erg uit naar het uiteindelijke resultaat; Under the Skin voelde namelijk erg goed aan.

Under the Skin, in het Japans Meikawu Seijin Panic Maker genaamd, speelt zich af in cell-shaded omgevingen. Als speler ben je een klein blauw buitenaards wezentje, maar tijdens het spelen kun je in allerlei verschillende mensen veranderen. Mensen die je tegen bent gekomen in de stad, om precies te zijn. Deze dien je dan te scannen en zodra je dat gedaan hebt kun je op bepaalde locaties in de stad in diegene veranderen. Je kunt in Under the Skin dus in ieder persoon veranderen die je bent tegengekomen. Natuurlijk moet je jezelf niet zomaar in elk persoon gaan veranderen. Het komt er op neer dat ieder persoon zijn eigen speciale vaardigheden heeft. De ene persoon is goed in vechten, terwijl de ander helemaal niet kan vechten maar wel een gigantische ghettoblaster op straat kan zetten. Je kunt de speciale vaardigheden niet continu gebruiken, dus gebruik ze op de juiste momenten.

Nu vraag je jezelf natuurlijk af wat dan precies de bedoeling is van het spel en wat je precies aan die speciale vaardigheden hebt. Het is de bedoeling dat je deze vaardigheden gebruikt op/bij/met de mensen in de stad. Deze laten dan muntjes vallen en die moet jij dan verzamelen. Zodra je een bepaald aantal muntjes verzameld hebt is je missie voltooid en kun je aan een geheel nieuwe missie beginnen. Natuurlijk zit er een addertje onder het gras. Je moet namelijk voorkomen dat de mensen in de stad doorhebben dat jij van persoon kan veranderen en dat je allemaal gekke dingen met ze aan het uithalen bent. Wanneer zij dit zien komen ze met z’n allen achter je aan rennen. Het kan zelfs zo zijn dat de hele stad je achterna zit, inclusief de politie. In zo’n geval verlies je muntjes en moet je deze muntjes weer opnieuw heroveren. Mocht het helemaal slecht gaan, dan verander je weer in het blauwe buitenaardse wezentje.

Wanneer je dus bezig bent om die muntjes te verzamelen door middel van de verschillende speciale vaardigheden kan het voorkomen dat je speciale vaardigheden op zijn. In dat geval is het zaak om zo snel mogelijk in een nieuw persoon te veranderen. Van wat ik gezien en gespeeld heb is Under the Skin niet een titel die voor iedereen zal zijn weggelegd. Het spel is enorm chaotisch en ziet er ook een beetje kinderachtig uit. Dit komt mede door het gebruik van de cell-shading techniek en de felle kleuren. Toch is het spelconcept erg origineel en goed uitgewerkt. Het is nog niet bekend wanneer Under the Skin in Europa zal worden uitgebracht. Capcom moet het spel eerst nog officieel aankondigen voor de Europese markt, maar in Amerika is dit wel al gebeurt. Houd onze site in de gaten voor het laatste nieuws omtrent Under the Skin!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • vaag spel lijkt me, trekt me niet echt

 • uhmm NEEJ!!!!

  dit ziet er gewoon al brak uit ik word al ziek als ik ernaar kijk

  ik wil niet weten hoe ik me voel als ik het ga spelen

 • Ik vind het er niet goed uitzien. En waarschijnlijk zal die ook niet spelen.

  Deze laat ik tog ff links liggen.

 • Check eens filmpjes van dit spel enorme chaos en enorm geinig :)

 • Ik voorspel: superorigineel concept + goeie gameplay = heel goed spel + hele slechte verkoopcijfers = geen release in Europa.

 • lijkt me lollig :)

 • Ik ben wel een fan van platform spellen maar dit is spuug lelijk als ze een andere techniek hadden gebruikt had ik hem misschien wel gekocht.

  :-l

 • Dit past precies in zo'n spel! Deze zou ik echt wel kopen als ik een PS2 had. Hopelijk komt ie ook uit voor de PC of GC. Dit soort spellen horen kleurrijk te zijn. :) Ziet er tof uit :P

 • Mooi spel voor het budgetvak bij de Intertoys.. :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren