1. Athens 2004

Athens 2004

Volgende maand beginnen de Olympische Zomer Spelen in Athene. Zoals bij elk groot sportevenement verschijnen natuurlijk ook de bijbehorende spellen. Deze keer kun je de Olympische Spelen alleen zelf spelen op de PlayStation 2. Sony heeft namelijk de licentie van de Olympische Spelen in handen gekregen. Voor spelers zonder een PlayStation 2 zit er niets anders op dan voor de buis te genieten van de vele sporten. Maar de grote vraag is natuurlijk of de spelers zonder PlayStation 2 wel moeten treuren, want misschien stelt Athens 2004 wel helemaal niets voor, of toch wel?

Wie kent Konami's serie Track & Field niet? In deze spellen moest je bij bijna alle onderdelen zo snel mogelijk op de toetsen van je controller rammen. Wel, ook bij Athens 2004 is dit deels het geval. Bij de meeste onderdelen moet je ook weer zo snel én hard mogelijk op de knoppen rammen. Welke onderdelen bevat Athens 2004 dan zoal? In ieder geval veel: 100m rugslag, 100m borstslag, 100m vlinderslag, hoogspringen, paardrijden verspringen, discuswerpen, hordelopen, ringzwaaien, boogschieten, gewichtheffen en vele andere. Bij bovenstaande onderdelen hoef je niet bij elk onderdeel de X- en O-knop om en om in te drukken. Neem nu paardrijden. Hier dien je een bepaald parkoers zo goed mogelijk af te leggen. Je moet hierbij versnellen en op het juiste moment springen om het parkoers foutloos met je paard te beëindigen. Wanneer je niet goed springt krijg je uiteraard strafpunten. Of neem nu ringzwaaien. Hier krijg je te maken met verschillende soorten spelelementen. Zo moet je twee streepjes op de juiste plaats in een cirkel houden door middel van de twee sticks van je Dual Shock 2 controller. Daarna moet je weer ouderwets knoppen rammen om daarna nog een knoppencombinatie uit je mouw te schudden. Kortom, ontwikkelaar Eurocom heeft er voor gezorgd dat het niet alleen maar doelloos knoppen rammen is.

Je kunt de verschillende onderdelen binnen Athens 2004 op verschillende manieren spelen. Je kunt gewoon voor de lol een bepaald onderdeel gaan oefenen of een echt soort toernooi starten waarin je meerdere sporten voor je kiezen krijgt. Omdat dit een officieel product is kun je uit alle deelnemende landen kiezen, man of vrouw. Daarnaast zien de bewegingen van de sporters in het spel er erg realistisch uit. Dit is niet zo vreemd, omdat echte sporters tijdens een zogenaamde motion capture sessie de bewegingen in het spel hebben gebracht. Visueel is het niet echt super, maar het voelt wel goed aan. Het lijkt net of je naar de uitzendingen op televisie aan het kijken bent, inclusief het commentaar. Let wel, ook Nederlands commentaar is aanwezig!

Een spel als Athens 2004 is pas echt leuk als je het met vrienden speelt. Gezamenlijk fijn button-smashen. Toch bevat Athens 2004 nog iets leuks, namelijk het gebruik van een dansmat. Via een speciale party-modus moet je bepaalde sporten doen die gebruik maken van de dansmat, bijvoorbeeld de mat waar je als sporter allerlei kunstjes moet uitvoeren. Deze speelmodus werkt net als de welbekende dansspelen van Konami. Je moet dus op het juiste moment met je voet het juiste pijltje op de dansmat aanraken. Gegarandeerd plezier dus met Athens 2004, maar dan moet je natuurlijk wel het dansmatje hebben. Zonder dansmat is het uiteraard ook nog te doen, maar wel minder leuk.

Conclusie en beoordeling

Athens 2004 is een redelijk spel geworden. Het spel bevat genoeg onderdelen, waarvan een groot deel niet uitdraait op knoppen rammen. Zorg er wel voor dat je wat vrienden in huis haalt, want dan is Athens 2004 pas echt leuk. In je eentje dit spel spelen zal gauw gaan vervelen, want het komt er dan op neer om die records te gaan verbreken. Ben je sportief ingesteld en heb je een aantal goede vingers én vrienden (en het liefst ook een multitap en dansmat), dan heb je geen tijd meer om de echte Olympische Spelen op televisie te zien.
5
Score
50
Score: 50
 • Pluspunten
 • Veel onderdelen
 • Gebruik van dansmat
 • Multiplayer
 • Minpunten
 • Visueel niet sterk
 • Niet leuk in je eentje

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • dit (vind ik!!) dus echt een bagger game

 • Nee man, leuk! Heb hier nog International Track & Field 2 liggen voor de PSone, heerlijk! Lekker met 4 man je helemaal naar de klote flippen.  Echter, ik ga niet 60 euro uitgeven voor zo'n spel. Wacht wel op een tweedehansje :)

 • ik moet kotsen!!!

 • he pas je op, niet op IG he :P

 • gewoon een spel waar je denk… ff elk onderdeel proberen… en dat je dan weg legt

 • hehe ik herinner me IT&F 2 nog wel. ik was een keer bij een vriend en ik brak het wereld record gewichtheffen. toen ging iedereen die er ook was proberen mij te verslaan en toen heeft 1 gast zo hard op die knoppen geramd dat zn vinger ging bloeden en door het bloed ging de controler naar de klote :)

 • het is niet iets wat ik lang zou kunnen spelen, ik zou er denk ik heel erg snel op uitgekeken zijn…

 • de controls van dit spel zijn echt slecht je moet steeds rondje en kruisje drukken ik denk dat de meeste mensen vierkantje en kruisje gewend zijn nu moet je die controller omdraaien om lekker te bashen

 • Kep me ROT gelachte, tijdens potje Athens via multitab geweldig!!! :D  dit is gewoon lache ff tussen door..

  maar goed zonder multitab is er niet veel meer aan.

 • kan me Sydney 2000 nog wel herinneren… bagger.

 • Dit soort spellen vind ik meestal wel leuk om te spelen… Je had ook ESPN Track & Field op de Dreamcast, die vond ik geweldig :) Athens 2004 wil ik ook wel een kans geven, maar ik wil er geen 60 euro voor uitgeven.

 • Dit soort spellen zijn wel leuk om te spelen maar niet om te kopen.

 • Deze is best grappig met meerdere spelers

 • gewoon een spel waar je denk… ff elk onderdeel proberen… en dat je dan weg legt ik heb precies hetzelfde :)

 • Grootste minpunt van dit spel: het Nederlandse commentaar, super irritant en steeds hetzelfde

 • nederlanders kunnen ook geen goed commentaar geven,

  Mart Smeets????

  ik vraag me wel af wie gek genoeg is om dit te kopen

 • een van de mindere game deze maand, heb het ff gespeeld, maar het deed gewoon pijn aan mij handen na een tijdje spelen, niet echt leuk dus

 • Ey dit zijn leuke spelletjes. Je eigen tijd verbeteren enzo. Dat zijn dingen waar mensen zich aan blijven wagen. Misschien is de prijs nog een beetje hoog maar toch. Mensen willen zich er aan wagen!

 • Komt niet op de PC.

  De PU geeft trouwens wel een erg laag cijfer, ze hadden in dat geval net zo iets als die Wario Inc voor de Cube moeten doen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren