1. Winning Eleven 8 (PS2)

Winning Eleven 8 (PS2)

Nu mijn mening over WE8, waarvan ik nu een alweer een weekje in het bezit ben.

Al ben je nog zo bekend met de PES/WE reeks, de game voelt als gewoonlijk geheel nieuw aan (lees dit goed Fifa). Het voelt gewoon zo anders en in het begin ben je geneigd om de J-pad heel hard door de kamer te smijten en PES3 weer te gaan spelen. Speel het spel NIET zoals je PES3 bespeelt, want dat gaat niet werken. De game is een stuk moeilijk er en ik heb de 6* mogelijk nog niet eens vrijgespeeld. De game is heerlijk getuned. Het gaat ietwat langzamer dan in PES3 en deze snelheid is helemaal top gewoon. Er zijn nu meerder manieren van passen. Kort drukken is naar het dichtstbijzijnde mannetje in de richting waarin jij passt, en even indrukken en hij gaat naar het meest ver gelegen mannetje. Is even wennen maar na een tijdje gaat er een wereld voor je open. Het speelt heerlijk. Het crossen van een bal in de 16 van de tegenstander loopt heerlijk. Je kan hem lekker vanaf de zijkanten de 16 ingooien en hem in de loop van een spits meegeven die dan mooi uit de rug van de tegenstander loopt om deze er heerlijk in te schieten of wat dan ook. Je kunt de bal nu beter neerleggen daar waar je wilt maar het zal bloed, zweet, tranen en nieuwe J-pads kosten voordat je hiertoe in staat bent. Minpunt in de gameplay is dat er vaak met de buitenkant van de voet wordt gepassed en waardoor de bal dan wat minder hard wordt ingepassed. Vrije trappen zijn nu te nemen met een tweede speler erbij, welke je een tikje opzij kunt laten geven of plotseling op doel kan laten schieten, en de verdediging dus gewoon verkeerd staat. De penalty’s zijn afgezien van wat extra animaties van speler (het stotterende loopje van Figo) en keeper niet veel veranderd. Verder is de game weer een stap dichterbij the real thing. Het veelbesproken slowdown is inderdaad aanwezig tijdens corners, of wanneer de box volloopt met spelers, maar deze is nauwelijks waarneembaar en heeft geen enkele invloed op de gameplay.

Grafisch is het spel erg mooi maar niet enorm veranderd t.o.v. PES3. Het is heerlijk om de HCE te kunnen spelen en de tenues zien er goed uit, alhoewel deze soms een beetje wazig lijken. De animaties zijn prachtig en hebben in tegenstelling tot Fifa geen negatieve invloed op de gameplay. Ruzie tussen spelers, een vermaning van de scheids (welke ook daadwerkelijk in de weg kan lopen door de bal van richting te veranderen of als je tegen hem aanloopt. Leuk detail, soms stapt hij over de bal heen), een buitenspelgoal welke wordt gevierd door de spelen die vervolgens vertwijfeld naar de grens kijkt. Al met al ziet het er gewoon erg goed uit en gaat het imo Fifa ook hier in voorbij.

Ik heb verder nog niet veel kunnen uitproberen (de Masterleage) aangezien alles in het Japans is, dus over het commentaar kan ik niet zo goed oordelen. Klinkt wel leuk, en niet echt herhalend aangezien je het toch niet verstaat, het is net of ze steeds weer iets nieuws zeggen. Hopen dat PES4 niet te veel (of alleen maar positief dan) veranderd t.o.v. WE8.

Conclusie en beoordeling

WE8 is alles wat je gehoopt had. Het is een duidelijke verbetering t.o.v. zijn voorgangers en op dit moment the closest thing to the real deal. Hou je van voetbal en ben je niet te beroerd om je echt te verdiepen in deze serie, dan is geen reden om deze game niet aan te schaffen. Sterker nog, het is een groot gemis.
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Animaties
  • Licenties
  • Gameplay nog verder getweaked
  • grafisch weer wat verbeterd
  • Minpunten
  • Slowdown (miniem, maar toch jammer)
  • Die passing met de buitenkant van de voet

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren