1. Sonic Heroes (NGC)

Sonic Heroes (NGC)

Yep mensen de razendsnelle Sonic raast over jou finishlijn de huiskamer binnen, tenminste als je een Sonic Fan bent natuurlijk.

Dit is een echte goede game voor de fan, de reden dat ik dat zeg is omdat het in Sonic Games maar om een ding draait. En dat is snelheid, je zou het spel haast kunnen indelen onder de categorie race spellen. En deze Sonic spel komt het dichst in de buurt van de ouderwetse Sonic Games. Ja, de suffe overworlds, zoeklevels en robot levels zijn allemaal weggelaten. Alles wat saai of slecht was aan de Sonic Adventure titels is achtergelaten. In dit spel heb je de snelheid die je dient te hebben, maar wat Sonic Team nou echt wilt is de diepgang eraan toevoegen. Talloze platform titels maken gebruik van het totale 360 graden begegingsvrijheid, in grootse speelvelden. Bij Sonic Heroes is dat niet zo, hier heb je gewoon de ouderwetse stages die je zo snel en goed mogelijk moet afleggen.

Ditmaal leg je levels niet in je eentje af maar met zn drieen. Jij als speler hebt het innitiatief om te schakelen tussen drie personages wanneer je maar wilt. Elke personage heeft zijn eigen bewegingen en zijn alledrie nodig om een baan succesvol af te leggen. Met Tails (Sonics tweestaartige vriend met flutstem) kun je op hoger gelegen platformen komen bijvoorbeeld. En met Knucles ram je jezelf en je crew door doodlopende situaties en dergelijke. En met Sonic raas je zoals gewoonlijk door de levels heen.

Je hebt vier teams:

Team Sonic, Choas, Dark en Rose. Het onderlinge verschil tussen de vier teams is helaas niet zo groot. De Sonic en Dark team bijvoorbeeld zijn nagenoeg identiek op een paar kleine details en verhaal na. Ook de andere twee teams voelen aan als magere druppels in plaats van een slok melk.

Het leveldesign is schitterend gedaan, vooral de Casino level is van nostalgische waarde te benoemen. De lichts- en kleureffecten zijn dan gewoon alles wat zon level nodig heeft. Het verhaallijn is minder diep dan in Sonic Adventures, jammer of niet? De keuze is aan jou want ik vond het verhaal niet zo slecht in de SA games. De cutscenes zijn gewoon prachtig en zo hoort het ook. Denk nou niet dat het grafisch hoogstaand is, want dat is het geval zeker niet. Het spel ziet er iets maar dan ook echt iets beter uit als de Sonic Adventure games. Voor de Sonic Fan zijn er genoeg mooie momenten te beleven geloof me maar. De stage in de Jungle heeft lekkere melodieen en vormgeving die zelfs de grootste Mario Freak versteld zullen doen staan.

Waar komt het deze game dan tekort op?

Op multiplayer ja. Ik had nog zo gehoopt op een co-operatieve mode, zo'n mode geeft de multplayer naar mijn mening een intense boost. In plaats van al die suffe race tegen me leveltjes. Ook de camera is onstabiel en zorgt voor frustrerende momenten, en als de voorwerpen of figuren door elkaar heen bewegen zijn de rapen al helemaal gaar. Al deze dingen kunnen gaan zorgen voor frustratie, frustratie die misschien alleen de platform of Sonic fans niet kunnen raken. De rest is bij deze gewaarschuwd. Onnodig Game Over gaan door de schuld van technische beperkingen is nooit leuk. Daardoor lijkt het wel alsof Sonic, beter nooit de 3D wereld in had moeten sprinten. Maar dat is iets dat gewoon unaniem bepaald moet worden, en niet op mijn persoonlijke keuze. Sprint gauw door naar de finishlijn genaamd conclusie...

Conclusie en beoordeling

Als deze game stabieler was uitgewerkt (camera kon beter, multplayer schiet tekort, frustratie middelen etc) dan hadden we misschien kunnen spreken van de eerste 3D Sonic klassieker, maar maak je geen zorgen want een Stap in de goede richting is altijd goed. Blijven lopen Sonic Team dan komen jullie er wel.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Sonic maakt een goede stap vooruit.
 • Minpunten
 • Waar is de co-op mode?

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • WOW! wat wordt dit een gave game

 • Wild West Legend lijkt me wel een leuk concept. Het loont dus om \"die sniper in de toren\" te gaan neerhalen als die al x aantal kills heeft gehaald. Het klassesysteem lijkt mij eerder een minder goede keuze, geef mij maar het CoD systeem. Nu klinkt het alsof je steeds sterker wordt als je meer mensen killt zodat de minder goede spelers nog minder kans hebben je neer te halen. Ik strijd liever met gelijke wapens.  Maar soit ze proberen een nieuw systeem of één dat minder gebruikt wordt. eigenlijk moet ik dat toejuichen anders krijg je allemaal eenheidsworst. Vernieuwing staat echter niet garant voor verbetering en soms is de populairste methode ook de beste.

  12 man is niet erg veel dus ik neem aan dat de mappen behoorlijk klein zijn.

 • Dubbele sawed off shotgun is wel hard :P

 • Ziet er echt vet uit!  PS: Leuk sprongetje in het begin Rob!

 • klinkt wel vetjes maar 12 man is wel een beetje karig

 • Wellicht ff in de uk bestellen ;)

 • Haha dat was gek om mijn naam te zien : Eli got killed by you! D

 • tof spel, ziet er goed uit maar idd 12 man maar ?

 • Yeah My name is nobody!

 • Ponypark Slagharen is vet =)

 • Die game hou ik al lang in de gaten, als de game een goede score krijgt dan haal ik hem zeker!

 • Tof hoor!  Note even die journalist die zichzelf killt op een hekje op 2.30 :') Die kop :')

 • cod4 en 5 is toch ook maar 12 spelers.. en btw als je war speelt op cod4 begint het al te laggen.

 • Deze game hou ik zeker in de gaten!

 • hebben hebben hebben

 • Hmm, ik ben nog sceptisch. Ik heb hem niet op mijn wenslijst staan.

 • Waarom niet de stereotype shootout ertussen: De O.K. Corral? Anyway wachten op de recensie dan maar.

 • @ Omigosh:  ja vooral vroeger toen ze in die grote circustent nog westernverhalen naspeelden met klapperpistolen, indianen, boeven en koetsen met paarden.. zucht.. die ouwe tijd..

 • sfeer doet me denken aan the mexican :p

 • Ik kijk toch meer uit naar de singleplayer, Wilde Westen FTW!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren