1. Battlefield 3 (PC)

Battlefield 3 (PC)

Battlefield 3 Recentie

Battlefield 3 is het lang verwachte vervolg op Battlefield 2. Als lang verwachte opvolger bracht dit natuurlijk strenge eisen van de gamers met zich mee. Battlefield 3 is er in geslaagd al deze eisen en zelfs meer tot een perfecte game te resulteren waar jij veel uren in kwijt kan. 

Heel veel mensen hebben het over een slechte Single Player. Persoonlijk ben ik het daar niet geheel mee eens. Mensen verwachte een perfect in elkaar gestoken story line. Maar let op: Battlefield heeft nooit om de story line gedraaid. Los van Battlefield: Modern combat is de reeks vanaf Bad company 1 pas redelijk begonnen met het introduceren van Single players campaigns met een verhaal er in. Het is een verhaal, en het word leuk gebracht, maar zal niet lang je aandacht weten vast te houden. Daardoor moet je de single player echt zien als een voorbereiding op de brute oorlog die je in de multiplayer staat te wachten. Leer omgaan met de controlls, de vernietigbare omgevingen, voertuigen en besturing zodat je hiermee geen problemen ondervind in de multiplayer modus. Hiermee voorkom jij dat je continue word uitgemaakt voor een noob, heb je wat kennis van het verhaal en kan je veel sneller met een beter begin van start gaan. Begrijp me niet verkeerd, het heeft zo ze goede elementen. Denk hierbij aan een straaljager missie die zeer mooi in elkaar is gestoken. Maar toch weet het niet lang je aandacht er bij te houden. Enkele quick-time events tussen missies door hebben al helemaal geen inbreng in het verhaal en zijn rond uit sensatie verslappers. Je zou deze game niet moeten kopen voor de single player. Want doe je dit toch sla je compleet de plank mis. 

De multiplayer modus is het element in dit spel wat vanaf dag een de liefde van je leven zou moeten worden. Dit word je absolute top prioriteit als deze game je aanschaft. Gigantische spelers aantallen die met moderne wapens en voertuigen elkaar telijf gaan op een zeer intense manier. Elke map heeft andere elementen met zich meebrengen waardoor elke map ook verkent moet worden om goede tactieken op te kunnen bouwen. Daarnaast moet je rekening houden met tanks en helicopters die je schuilplaats aan gruzellementen kunnen blazen. Of bijvoorbeeld wapon attachments zoals een granaat lanceerder die een gat in de muur precies achter jou blaast om er vervolgens met je dogtags vandoor te gaan. Dit word intenser met de grote van de server die je aangaat. Dit aantal gaat tot 64 man met een logische verdeling van 32 per team. 

De keuze: Hoe ga ik de multiplayer in word heel goed begeleid via BattleLog. Dit systeem beheerd je toegang tot Battlefield's multi en single player. Je kan hier ook je instellingen en profiel bekijken met daarin de score's die je in de loop van de tijd verzameld hebt. Voor multiplayer instellingen kan je keuze maken tussen de grote, de locatie, kies je voor voertuigen of kies je liever voor Infantry only. Je kan ook kiezen tussen verschillende spelmodussen waarvan Rush nog het uniekst is. Hierbij moet je controlle posten opblazen om zo naar de volgende stage van de map te komen. Deze M-comms zijn natuurlijk zwaar bewaakt door de vijand. Hierdoor ervaar je vaak close combat gevechten rondom deze locaties wat voor een ander gevoel geeft dan het reguliere conquest. Hoe je de game ook doorbengt. Jij bent de baas van je eigen wapen arsenaal. Je kan werkelijk super veel keuzes maken tussen 4 kits, en daarin verschillende soorten wapens, toevoegingen die je aan je wapen kan doen zoals een lamp om de vijand te verblinden en een tool om mensen te kunnen reanimeren zodat deze jou weer kunnen ondersteunen in de strijd. Geloof me, hoe goed je ook bent, je hebt je maten nodig in deze game. 

 

Wanneer je al deze technieken beheerd speel je een waanzinnige game waarin elke gamer een stukje van zichzelf terug vind en een zeer leuke tijd aan kan beleven. Weer een typisch voorbeeld van een spel die iedereen gespeeld zou moeten hebben.

Dit was mijn eerste recentie. Ik hoop dat jullie deze informatief genoeg vonden om over te gaan tot aanschaf van deze game. Zo niet hoop ik voor alsnog genoeg informatie gegeven te hebben om tot een andere besluit te komen. Eventuele vragen en of opmerkingen over hoe een volgende recentie beter kan zijn ook zeer welkom. 

 

 

Conclusie en beoordeling

Een geweldig spel, op het gebied waar Battlefield kenmerkend voor is: De multiplayer. Single player heeft vrij weinig unieke elementen om deze echt aan te prijzen maar is toch grappig en handig om een keer geprobeerd te hebben. Wanneer je eenmaal overgaat tot de volledige multiplayer en alles vrij gespeeld hebt gaat er werkelijk een wereld voor je open. Een wereld waar je nog ontzettend veel uren in kwijt kan. Alleen, of met je vrienden natuurlijk.
9,5
Score
95
Score: 95
 • Pluspunten
 • Geweldig mooie maps waarvan elk onderdeel vernietigbaar
 • Breed scala aan wapens met attachments
 • Intense multiplayer
 • Grote servers
 • Geweldige voertuigen zoals Jets en tanks
 • Zekerheid op een toekomst vol uitbreidingspaketten
 • Gebalanceerd
 • Minpunten
 • Single player niet boeiend genoeg
 • Quick-time events die niets inbrengen
 • Origin en Battlelog functioneren niet altijd naar toebehoren
 • Paar kleine glitches

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Leuke titel dit. Maar worden games als deze eigenlijk wel verkocht? :S

 • ja leuke toevoeging als je hem al 1,5 jaar op de Wii hebt

 • @Diedje

  Volgens mij wel. Niet miljoenen maar wel genoeg om als ontwikkelaar trots op te zijn en de meest mensen die dit kopen zijn waarschijnelijk mensen die deze spellen vroeger al een keer gespeeld hebben. Ik zelf download altijd trails van games die uitkomen en dan kijk ik wel verder. Vooral Castle Crashers, Geomentry wars en Peggle hebben mijn ogen geopend dat ook arcade games erg verslavend en leuk kunnen zijn :).

 • Voeg hem even toe aan PSS. Hij is namelijk gewoon verkrijgbaar op de PSS.

 • Dit lijkt me alleen niks.

 • Ik speel hem nog regelmatig op de MegaDrive. Fantastisch spel.  Ben nu bezig met Story of Thor op de MD. Gouden tijden herleven!

 • @ Diedje : Zeker wel! Het is dat ik deze game al heb op mijn trouwe Megadrive, anders had ik hem wel gedownload.  En ik download wel vaker games uit het Arcade-aanbod. Spellen als Braid en The Maw hoefde ik geen moment over te twijfelen nadat ik de trial gespeeld had ;)

 • PEGGLE RULES!!!

 • ik haat xbla en psn games

 • Dan ben je een sukkel want er komen heel veel goede games op uit :)

 • Niet slecht.

 • effe trailtje downen

 • Saillant detail is dat deze jongens Contra 3 (en Castlevania IV) ook hebben gemaakt. Ze waren zat van steeds sequels voor Konami maken en hebben Treasure opgestart.  Als je dit soort games op je CV heb behoor je wel tot de groten.

 • maar voor een paar euro meer ligt de GameBoy Advance-remake Gunstar Super Heroes in de budgetbakken

  Die was echt geweldig :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren