1. IGF Chronicles: Shin Petami Blotenpoten: prologue

IGF Chronicles: Shin Petami Blotenpoten: prologue

Hey weten jullie het nog? Een paar maanden geleden schreef ik een vaag verhaal waarin demonen Utrecht overnamen en waarin Calamity en 7threst maar amper wisten te ontsnappen? Dit is het vervolg. Waarom? Omdat het kan.

‘Uh, ik ben “worthy”?’ stamelt de inmiddels lijkbleke moderater. Een cirkel van licht omringt hem, maar de rest van de ruimte is donker. De stem die in de duisternis klinkt spreekt verder: ‘Dat is correct. Jij bezit de kracht en kennis om de stad te redden van de duisternis. Een zware taak, maar niet onmogelijk. 7threst tuurt enigszins verdwaasd de duisternis in en ziet een gedaante die hem langzaam nadert. Het blijkt een beeldschone vrouw te zijn, gehuld in een rood gewaad. ‘Oh, ik had toch liever iets anders gezien’ monpelt hij in zichzelf. De vrouw blijft op een afstandje van hem staan en vervolgt haar preek: ‘Worthy-one, je bezit de kracht om demonen te bestrijden en deze terug te sturen naar de vurige plek waar ze ooit ronddwaalden.’ Bij 7threst loopt er een druppel zweet imiddels over zijn rug, maar een vreemd gevoel overheerst. Vergelijkbaar met dat van een kind die krijgt te horen dat hij is gekozen om gratis te mogen winkelen in een snoepwinkel. Een lachje komt langzaam te voor schijn en vol zelfvertrouwen zegt hij: ‘Show me now woman!’

‘Zoals u wenst’ De vrouw laat haar gewaad vallen en tot zijn grote schrik ziet 7threst een grotesk lichaam. Een lichaam die eerder toebehoort aan een demoon. De vrouw buigt zich en strekt haar arm voor zich uit. Met haar klauw tekent ze een vreemd symbool op de grond, die direct gloeit: een vreemde energie lijkt op te stijgen en beweegt zich toe naar 7threst. De energie begint zich als een soort mist te vormen rond zijn rechter arm en lijkt een solide vorm aan te nemen: het straalt een aantal seconden later een fel licht uit waardoor 7threst zijn ogen moet bedekken.

Het licht is weg en hij kijkt voorzichtig naar zijn arm: de vreemde energie heeft een apparaat aan 7threst verbonden, het lijkt wel een handheld. Maar niet op een handheld die hij ooit heeft gezien. In het midden ziet hij een knop waar op staat “summon”. ‘Okay, ik moet daar dus op drukken en dan?’ vraagt hij vertwijfeld. Hij kijkt op en de vrouw is verdwenen. Hij kijkt alle richtingen op en gooit zijn armen in de lucht: ‘Hey wat is dit nou? Nog eens geen handleiding? Ik weet dat we in een periode vol digitale wonderen zitten, maar ik zie hier geen internet mevrouwtje!’ Niemand antwoordt hem. 7threst slaat zijn armen over elkaar en gromt dat vrouwen soms zo raar zijn. Hij kijkt wederom naar zijn arm en ziet die knop. ‘Ach, het kan geen kwaad denk ik’ redeneert hij. Hij drukt het in en een immense energie komt vrij. Hij valt achterover en langzaam maar zeker verschijnt een duistere gestalte voor hem.

De persoon voor hem... tenminste, hij denkt dat het een persoon is loopt langzaam naar hem toe. Terwijl het licht de gestalte eindelijk onthult schrikt 7threst: de gestalte in kwestie blijkt een soort van androide met menselijk en demonische trekjes te zijn, compleet met mohawk. Het wezen heeft ook in zijn rechterhand een katana vast met allerlei vreemde symbolen. Hij steekt zijn linker hand uit en stelt 7threst gerust: ‘Meester, mijn naam is Katapukkio en ik ben hier om u te dienen. Wij zullen vast goede strijders worden.’ 7threst is verbaasd en kijkt met angst en bewondering naar deze bezondere verschijning.

Het enige wat er uit komt is ‘wow’.

Dit artikel delen

Over de auteur