1. Juiced: Show-Off modus

Juiced: Show-Off modus

We hebben het al eerder over Juiced gehad en we doen het vandaag gewoon weer. Onlangs werd namelijk meer bekend gemaakt over de zogehete Show-Off modus die het spel bevat. Het is een unieke mogelijkheid die we nog niet in andere racespellen hebben gezien. Juiced is dus het eerste spel dat deze modus bevat, vandaar dat we het bespreken. En het kan zowel online als offline gespeeld worden. Leuk toch, of niet?

We weten al dat Juiced een groot scala aan mogelijkheden bevat om je auto te tunen. Zowel op technisch gebied als de visuele aspecten kunnen naar wens worden aangepast. Hiermee kan iedereen een unieke auto creëren en dit is ook belangrijk om respect in het spel af te dwingen. Maar Juiced gaat verder op het gebied wat respect betreft. De Show-Off modus is eigenlijk een Freestyle wedstrijd op tijd. Het is geen race over een bepaald parcours maar je moet op een gebied zoveel mogelijk trucjes en manoeuvres met je auto uithalen om indruk te maken op het publiek. Denk hierbij aan u-turns, donuts, drifts, j-turns en 360/180 graden draaiingen op hoge snelheid. Belangrijk hierbij is de balans tussen het gaspedaal en de remmen. Een 360 graden draaiing bijvoorbeeld vereist voldoende snelheid. Wanneer je niet op het juiste moment remt heb je niet genoeg stuwkracht om de 180 graden te halen, en wanneer je niet op het goede punt gas bij geeft krijg je de neus van de auto niet op de beginplaats terug.

Online neem je het op tegen maximaal zes andere racers. Je kiest dan een auto die je in de Career Mode gekocht en aangepast hebt om vervolgens voor de hoogste score te gaan. Hier komt het tuning-gedeelte weer bij kijken. 45 verschillende type auto’s bestaan in het spel en met elk type is het weer anders om alle bewegingen onder controle te krijgen. De ene auto is dan ook beter voor een bepaalde move dan de ander. Bij het kiezen van je auto’s in de Show-Off modus moet je dus goed nadenken of die geschikt is voor de trucs die je wilt uithalen. Zo zal een auto met grote spoilers en de duurste banden niet echt geschikt zijn om veel te driften en donuts te maken. Mensen met een beetje verstand van auto’s bekijken dus even hoe het in het echte leven is en maken op basis hiervan hun keuze.

In totaal zijn er negen aparte manoeuvres uit te halen. Wanneer je ze allemaal onder de knie hebt kun je een combinatie gaan maken. Door ze aan elkaar te plakken verhoog je de score aanzienlijk. Uiteraard is de uitvoering een stuk lastiger en dus is de kans op mislukking ook groter. Botsingen veroorzaken een hoop schade die achteraf weer herstelt moet worden. Daarom kan het beste gestart worden met een wat goedkopere auto. Zodra je de trucs in de vingers hebt kun je de betere auto’s van stal halen. Deze zul je zeker nodig hebben, want je komt niet in alle gebieden met een krakkemikkige Nissan. Er zijn omgevingen waar je alleen inkomt met voldoende respect. Heb je dat niet, dan mis je een hoop gebieden om je kunsten te laten zien.

In de Career Mode van Juiced moet je een aantal Show-Off’s winnen om genoeg respect af te dwingen en het spel uiteindelijk te voltooien. De online scores zullen bewaard worden en in een ‘hoogste score tabel’ worden geplaatst. Het is voorlopig wachten op een goede demo waarin we het kunnen testen, maar aan de hand van deze gegevens kan het een leuke extra worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik zal egt moeten kiezen tussen NFSU2 en JUICED, want in de laatste maanden van dit jaar komen zoveel nieuwe games uit. En het is nog maar de vraag of ik deze spellen allemaal egt ga spelen, want counter-strike source komt uit en dan raak ik vast weer verslaafd…….

 • Ja echt te veel racegames wordt moeilijk kiezen, ik haal Burnout 3 iig!

 • Die zkr ja, dies toch anders dan alle andere racers!:D

  Ik ga voor Juiced, NFSU blinkt mij wat te veel, als ie goed is haal ik 'm alsnog…:P

 • dit spel word echt de koning onder de street racers en misschien nog wel meer..lijkt me echt een hele vette game worden

 • cool spel

 • Vraagje…voor de mensen die deze demo hebben  Vinden julie die auto's ook zoon nep geluid maken?

 • Ik denk dat ik voor Juiced ga kiezen omdat ik denk dat ie online een stuk beter is dan EA. EA is nogal aan het kloten met het online gedoe dus jah ik denk dat het Juiced word. Gewoon nieuw spel moeten zich nog bewijzen ik verwacht er wel wat van

 • vergeet street racing syndicate niet… dat moet ook een goede game worden.

 • nou dat word weer kiezen tussen, srs, nfsu2, juiced en niet te vergeten forza motor sport die niet veel later uitkomt:s

 • Word kiezen tussen SRS of Juiced.. NFSU2 laat ik waarschijnlijk sowieso links liggen. Ben niet erg te spreken over het eerste deel. Ik schat zowel juiced als SRS een stuk hoger in als NFSU2.

 • Black Knight speel jij maar lekker Forza Motor sport …speel ik het veruit suprieure Grand Tourismo 4 ;-))

  GT4 is niet superieur meer.  Ennuh geef mij ook maar Burnout 3 ;)

 • Ik wil ze allemaal, maar de beste live ondersteuning wint.

 • ja je heb gelijk klaasje eigenlijk zijn ze allemaal cool maar tog wil ik Forza Motorsport het liefst dat is een sort-of opvolger van PGR 2 en die heeft tog wel een vette live functie niet dan ;)

 • wannabe NFSU 1&2

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren