1. Battlefield 3 (PS3)

Battlefield 3 (PS3)

De Battlefield serie is niet groot geworden op de consoles maar op de PC, en wij worden al sinds de aankondiging van Battlefield 3 getrakteerd op dikke gameplay maar vooral mooie en prachtige beelden. Uiteraard kwamen die beelden van een high-end PC, maar kan Battlefield 3 zich ook bewijzen op de consoles? En nog belangrijker, kan hij zich meteen met al die andere shooters op de markt?

Battlefield 3 bestaat eigenlijk uit drie dingen: Het eerste de singleplayer campaign, het tweede is de online of offline coöperatieve modus  Maar ik begin met de singleplayer.

Het verhaal in een notendop ik val meteen met de deur in huis, de singleplayer van Battlefield 3 is leuk en het ziet er allemaal prachtig uit (Frostbite engine 2.0) maar halverwege de game vroegen we ons af of we dit niet allemaal eens gezien hebben. Begrijp mij niet verkeerd terwijl je dit leest, maar veel elementen die ik hebben gezien in de game blies mij nu niet bepaald uit mijn stoel van verbazing. De slow-motion effecten, het cliché verhaal en het één man versus de rest heb ik nu ondertussen wel gezien in tientallen andere games. Maar het is niet het verhaal dat de game zo lekker maakt, maar de gameplay. Alles stuurt namelijk lekker zoals het hoort en de nieuwe frostbite engine maakt het allemaal nog beter!

http://cdn.inthegame.nl/wp-content/uploads/2011/10/Blackburn-595x334.png

Campaign Verhaal:

Het jaar is 2014, we kruipen in de huid van Sergeant James Blackburn die tijdens zijn ondervraging alsware het verhaal vertelt (zagen we dit al niet eerder?) waar we de altijd stoute Russen en een groep terroristen uit het Midden-Oosten tegenkomen die nucleaire wapens in hun bezit hebben en dezen ook willen gebruiken op Amerikaanse grond. Het allereerste level dat je speelt in de singleplayer is dan ook een soort van voorbode van wat er gaat gebeuren. Het verhaal brengt je naar verschillende plaatsen die variëren van Irak tot Amerika terwijl je onderweg nog gebruik maakt van diverse voertuigen ter land, zee en lucht. Ook maken we kennis met andere personages die we uiteindelijk ook gaan besturen. Het deed ons denken aan Medal Of Honor waar we ook met verschillende personages aan de slag konden

Gameplay:

Het verhaal is vermakelijk maar al die dikke filmpjes die we voorgeschoteld kregen van DICE waren uiteindelijk in de realiteit minder dan we gehoopt hadden. Bijvoorbeeld die sniper op het dak in Irak? Waar we spanning en uiteindelijk dikke effecten zagen? In werkelijkheid was de missie veel minder spectaculair dan we dachten en was hij binnen drie minuten voorbij.Maar alle negativiteit even aan de kant gezet, Battlefield 3 is dan ook een game die draait om zijn multiplayer. De vorige delen hadden immers ook geen singleplayer en waren puur multiplayer genot! Dus DICE heeft wel een gok genomen om een verhaal te introduceren in Battlefield 3, wat uiteindelijk vermakelijk is geworden. De singleplayer heeft ongeveer een speelduur van zes tot acht uur, afhankelijk van je moeilijksheidsgraad en speelstijl.

Multiplayer:

De multiplayer van BF3 is toch wel het geweldigst. Zo heb je verschillende spelmodi zoals: Concuest,Rush,Team deathmatch,Squad rush en Squad deathmatch

Maar eerst begin ik met conquest,

Het doel van Conquest is om punten in de map te veroveren en het andere team punten te laten verliezen oftwel "Tickets"

Rush in Rush draait het om M-COM stations te vernietigen/verdedigen als er een paar vernietigd is ga je naar het volgende paar M'COMS

Team deathmatch kennen we allemaal wel gewoon ouderwets op elkaar schieten net zoals in de COD serie's. Het team dat als eerste 100 kills heeft wint.

Squad deathmatch/rush is het zelfde als team deathmatch/rush alleen dan met je squad

Conclusie en beoordeling

Battlefield 3 is een game die je gewoon gespeeld moet hebben. De singleplayer is een cliché bom maar toch heb ik me ermee vermaakt. De coöperatieve modus is leuk, maar geen reclame voor de game want dat is en blijft de multiplayer. Daarvoor koop je deze game, en zul je hem met veel plezier spelen. Er komen nog veel games uit waar ook veel aandacht naar uitgaat maar Battlefield 3 verdient zeker de lof en aandacht die de ontwikkelaars erin hebben gestoken.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Geweldige Gameplay
 • Geweldige Graphics
 • Geweldig geluid/soundtrack
 • Minpunten
 • Campaign mode zit vol met cliches
 • Nog last van bugs en glitches

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Net zoals je via de PC op internet gaat omdat je geen wireless hebt, handig! ;)

 • Ga nou maar eerst GT5 voor de PS3 maken… En verschuif daarnaast ook ff die release van in 2050 naar 2020, wil je?.  Nouja op de PSP versie heb ik niks aan te merken, behalve dat hij er zeer goed uit ziet voor een handheld!

 • Leuk hoor die Gran Turismo voor op de PSP, maar ik wil gewoon GT5. Biedt dan de auto's die nog niet af zijn aan in de vorm van DLC.  Verder wel leuk dat je zo online kan, maar ik snap niet waarom je daarvoor een ps3 nodig hebt. PSP beschikt toch over wifi? Is het dan dat een PS3 als server optreed?

 • Dan speel ik toch liever wat anders op de PS3, dan online gamen op een PSP waaraan hij is aangesloten aan een PS3.

 • Het gaat er volgens mij om dat het Ad hoc is en dat is alleen mogelijk als je met vier vrienden bij elkaar in de buurt zit en dan kun je wireless tegen elkaar racen. Als ik thuis zit en iemand anders zit ook thuis dan kan ik niet met de wireless tegen hem gamen, omdat het signaal te zwak is. Daarom is de mogelijkheid zodat je als je thuis zit en een ps3 hebt, je alsnog online tegen elkaar kunt racen en wanneer je bij elkaar in de buurt zit je gewoon weer Ad hoc kunt racen. dacht dat het zo een beetje in elkaar zit.

 • volgens mij is het gewoon beter als je een infrastructuur mode op de psp zet want niet iedere psp bezitter heeft een ps3

 • Ze mogen eerst weleens WPS2 toevoegen aan de PSP.. wie gebruikt er nog WEP?

 • het is dus expres gedaan omdat het dan niet speciaal ontwikkeld hoeft te worden, en ze hebben er minder onderhoud van d servers door want die zijn er al. en je kan dan dus idd gewoon via je ps3 toch online racen met gt psp.

  met andere woorden een functie die ik zeer zeker zal gebruiken!

 • Kun je ook zonder ps3 online?

 • Leuk gedaan dat ga ik zeker gebruiken gran tursimo voor de psp keertje online spelen kijken of het goed werkt en leuk is.

 • Ik hoor ze nu ook nooit meer over gt5, schade hadden ze belooft voor gt5 prologue maar dit is er nooit gekomen. als ze nu eerst eens gt5 maken en daarna psp go spelletjes die pas volgend jaar uitkomen… die gasten van polyphony zijn echt traag als stront. dit is zeker een minpunt van de gt reeks

 • alle tof

 • Effe voor de duidelijkheid aan iedereen, het gaat hierbij niet alleen om GT, je kan dan denk ik ELK PSP spel met enige vorm van multiplayer makkelijker online spelen. Toch heb ik liever draadloos internet over de hele wereld x).

  Mja leuke functie.

 • Leuke toevoeging, vind ik.

 • Nice ;)

 • Speel dan gewoon op de PS3…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren