1. E3: Revolution op E3 2005

E3: Revolution op E3 2005

Sony maakte eerder al bekend de PlayStation 3 te willen tonen en nu zal Nintendo de opvolger van de GameCube ook meenemen naar Los Angeles. Eerder suggereerde het Engelstalige tijdschrift CUBE dat de ?Revolution? (zoals de machine voorlopig heet) al in de zomer van 2005 uitgebracht word, dat lijkt ons nu ietwat sterk.

Nintendo maakte namelijk bekend de Revolution op de E3 van 2005 te tonen en de kans dat hij dan vlak daarna in de winkels ligt is zeer klein. Een mogelijke release aan het eind van 2005 of zelfs pas aan het begin van 2006 lijkt logischer (zeker in Europa). We zullen het moeten afwachten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ach dit zou logisch zijn. Toch jammer dat ze al zo snel de huidige consoles vervangen…

 • Valt wel mee met de ps2. Maar als Nintendo en microsoft gelijk of zelf eerder dan sony hun nieuwe systeem op de markt willen hebben zullen ze toch een keer wat korter met een console moeten doen.

 • Ach dit zou logisch zijn. Toch jammer dat ze al zo snel de huidige consoles vervangen…

  Hmmjah, deze generatie had misschien nog wel iets langer mee mogen gaan, maar dat kan niet met zoveel concurrentie. Maar toch, het duurt nog minimaal 1 / 1,5 jaar voordat de 1e nieuwe next-gen console gereleased gaat worden dus met het aantal jaren maakt het eigenlijk niet zoveel uit. Alleen heb je nu misschien ook weer dat je sommige spellen te kort speelt, omdat er alweer een nieuwe console op de markt is/komt dan.

 • Ik dacht dat Nintendo al een tijdje liep te blaten dat ze het voorlopig nog wel even bij de Cube zouden houden. Heb ik dat verkeerd begrepen, of was het gewoon bullshit?

 • nou ik denk niet dat ze al zo snel gaan releasen….nintendo heeft laten weten inderdaad dat ze ongeveer rond dezelfde tijd als de PS3 en de XBOX2 willen releasen….maar op de E3 2005 gaan em alleen showen…denk niet dat er veel info wordt losgelaten voor die tijd…alleen maar weer kleine speculaties enzo….

 • Nintendo wil gewoon de aandacht blijven behouden en als dan alleen Sony met een opvolger komt is ineens alle aandacht op hun gericht. Is dus niet echt goed voor Nintendo.

 • idd, nintendo moet natuurlijk niet achtebrlijven zoals deze gen consoles..

 • Nintendo is neit meer zoals vroeger. Sinds de x-box/Ps1+2 er zijn vallen hun steeds verder weg.  Waarom denk je dat veel succesvolle spellen niet op de cube worden gedraaid.  Nou das tog logisch zouk zeggen.  Btw. Revolution is best mooie naam:D


 • @MILDOE. PS3 / XBX 2 zullen waarschijnlijk ook eind 2005/2006 of net 2007 uitgebracht worden. Dus…

 • dat had ik je ook wel kunnen zeggen, maar ik kijk er iig wel naar uit

 • Nintendo heeft gezegt dat de Revolution net als de DS naast de GameCube gaat draaien … dus de GC zal ondersteund blijven … wat daar allemaal van terecht komt zal de toekomst uitwijzen.

 • *kijkt naar ze dreamcast en begint te huilen*  hoeso moest sega eruitworden gekickt?

  zo'n wreede console…  trouwens controllers zullen waarschijnlijk hetzelfde zijn maar werken dan weer niet met alle spellen zodat je weer een ps3 controller moet kopen ….(was ook bij defjam kan je niet met een psone controller spelen) • De PS3 is de enige opvolger die na een respectabele tijd aankomt (meer of = 5 jaar  De anderen zijn nog zo lang niet uit, 4 jaar ongeveer.

 • Revolution (Code named) is helemaal geen opvolger van de NGC.

  ik dacht dat die revolution niet de opvolger was maar dat die naast de GC zou bestaan net zoals die nintendo DS met de GBA SPEen tussendoortje van Nintendo dus. Zoals je kunt zien gaat het op dit moment zeer slecht met de NGC. Revolution is dan ook bedoeld om de NGC te ondersteunen.

 • voor mij mogen de new gen consoles liever vandaag als morgen komen ps2 heeft zijn top allang beklommen (naar mijn mening) misschien dat de new gen consoles nog iets vernieuwends kunnen brengen. als ik lees dat ninty hun console revolution gaat noemen verwacht ik iets revolutionairs! maar ze noemden hun snes ook SUPER entertainment system terwijl ik em niet zo super vond (jaja ik had er een en had er meer als 20 games voor dus niet zeiken) de megadrive/genesis die eerder uitkwam kon tot het einde makkelijk bijblijven.

 • Een nieuwe stand-alone console releasen en dan het praatje houden dat 'ie "niet de huidige vervangt maar ondersteunt" is natuurlijk gewoon gelul. Alsof mensen in de winkel voor het verouderde exemplaar kiezen, en alsof het-bedrijf-in-kwestie z'n tijd en geld zal stoppen in het ontwikkelen van spellen voor verouderde hardware. Ik dacht het ook niet.

 • @sony nikles  hoe kom je erbij dat het met de ngc zeer slecht gaat het verkoopt beter dan de xb en ngc is het meest verkochte console van het afgelopen jaar  en ik denk dat alleen de hardcore gamers de next gen consoles kopen omdat het voor de casual gamer te duur word om om de 3 jaar een nieuwe console te kopen er zijn nu nog mensen die een psone kopen omdat ie goedkoop is


 • ja als je de gamecube zowat gratis weggeeft (70 euro is niks voor een console) dan gaan mensen hem wel kopen…

 • hopen dat ze meer geheugen in de ps3 doen anders gaat het weer fout

 • K2 misschien is de revolution wel een GC ad on die er voor zorgt dat de cube mee draait in de next gen race … Niemand weet er nog iets van … en jij met je lul praatje … daar zijn sony en microsoft ook erg goed in … :S Laten we gewoon afwachten wat er komt voor dat we beginnen met afkankeren van misschien wel weer een goed product … Zoals de GC waar opzich helemaal niets mis mee is

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren