1. Mijn oma's nieuwe TV...

Mijn oma's nieuwe TV...

Iedereen kent het wel, je moet een nieuwe TV aanschaffen omdat hij al verouderd en er veel dingen stuk in gaan. Zo ging dat ook bij mijn oma's Tv. Zij gebruikt nog video's en als ze die afspeelde gingen ze na een paar minuten op zwart-wit en viel het geluid weg. Dus toen besloten m'n oma en ik een nieuwe televisie voor haar te kopen, maar dat ging nog niet zo makkelijk. Wat er allemaal is gebeurd, ga je nu lezen

Ze had een LCD TV van Philips gekocht en problemen begonnen al meteen de dag erna nadat de TV bij mijn oma was gebracht. Het geluid was hol en het beeld zag er 'onnatuurlijk' uit. De man die de TV kwam brengen en hij had er ook helemaal geen verstand van. Uiteindelijk wilde m'n oma die oude TV weer, maar daar zaten dan wel twee nadelen aan: de video gaat na een tijdje op zwart-wit en het geluid valt weg, en er komt een ovale vorm in. Aan het video apparaat lag het ook niet, dat hadden die mensen van de winkel waarvan ze de TV had gekocht zelf gezecht. Enfin, terug bij de problemen van de TV. Nu moest ze een keuze maken: of de nieuwe tv houden, met hol geluid en een 'onnatuurlijk beeld' of de oude TV met de video problemen. Uiteindelijk besloot ze de nieuwe TV te kopen en ging ik nog even kijken of ik wat aan het geluid en het beeld kon doen. Het was iets verbeterd, maar het was nog steeds niet goed. Mijn oma ging na een paar dagen bellen naar de winkel om te vragen hoe ze het op kon lossen, en toen kreeg ze het volgende te horen:

"U moet de Increddible Surround Sound uitzetten en het op Stereo zetten". Maar de TV stond al die tijd al op Stereo en die Increddible Surround Sound stond al de hele tijd uit.

Een paar dagen later belde ze weer of er iemand kon komen, en die kwam ook. Hij had er wat aan gesleuteld en zei dat de problemen waren opgelost. Maar tóch moest mijn oma, elke keer als ze de TV aanzette, weer op bepaalde knopjes drukken om het geluid toch nog een beetje hoorbaar te maken. Toen was ze er mee aan, en belde ze weer naar de winkel en vroeg of ze nu wel alles goed konden doen aan de TV. Ze had een afspraak gemaakt, maar die moest een week worden verzet naar de zaterdag de week daarop omdat ze het ‘te druk’ hadden. De dag was aangebroken dat de man zou komen, maar hij kwam niet en liet niets van zich horen. De hele week was hij niet komen opdagen. Mijn oma ging zelf naar de winkel toe en legde het hele verhaal uit aan de baas. Hij snapte het, en m’n oma mocht de nieuwe TV omruilen voor een andere TV. Ze zou hem pas na de kerst krijgen, maar gelukkig stond zijn vrouw erbij en zei: “Geef haar nu maar die TV mee, anders zit ze met kerst nog steeds met die slechte TV”. Zo doende heeft mijn oma haar TV omgeruild voor een nog grotere (80 cm diagonaal, ik weet niet hoeveel inch dat precies is) van JVC. Het geluid is perfect en het beeld is weer ‘natuurlijk’ zoals zij het wilde.

Al met al heeft het twee maanden geduurt, maar nu heeft ze wel een nieuwe TV. En de video doet het ook nog eens goed!

P.S. Éen tip: Koop nooit, maar dan ook nooit, een TV van Philips. Ze heeft vroeger ook al een TV van Philips gehad, die na een jaar al in de brand vloog.

Dit artikel delen

Over de auteur