1. Comix Zone (VC)

Comix Zone (VC)

Laten we teruggaan naar het jaar 1995. Weet jij nog waar je allemaal van hield? Misschien was je, net als ik, al helemaal gek van videogames. Of hield je misschien van stripverhalen? Jeugdhelden als spider-man, superman, de X-Men waren voor kids echt helemaal het einde. Stripverhalen en videogames waren toen bijna overal helemaal in.

In 1995 kwam er een videogame uit op de SEGA mega drive (aka Genesis), die deze twee combineerde. Het verhaal gaat over de auteur van een stripboek, die door de slechterik van het verhaal het boek in gestuurd wordt. We hebben het hier over de game Comix Zone, uitgebracht op de SEGA Genesis, PC en later op de Game boy Advance, PS3 en Xbox 360 (de laatste 2 als download in de PSN store of Xbox Live).

Het verhaal van comix zone gaat over een slechterik die tot leven wilt komen vanuit een stripboek. Om tot leven te komen, moet de auteur van het stripboek, Sketch Turner, dood. Omdat hij hem zelf niet kan doden, stuurt hij hem het boek in, zodat Sketch daar tot zijn dood kan komen. In het boek aangekomen, komt hij iedereen tegen die hij bedacht heeft. Hij maakt deel uit van het door hem bedachte verzet en iedereen noemt hem steeds "the chosen one", maar hij weet zelf niet waarom.

Het spel heeft een goede verhaallijn, verdeeld in zogenaamde "episodes", 5 in totaal. De controls zijn goed te begrijpen, A voor meppen, B voor springen en C voor het selecteren van items. Start pauzeerd zoals (bijna) altijd het spel, je krijgt dan een textballonetje met "game paused at *tijd*".

De stijl van deze game is echt ontzettend gaaf. Het spel is volledig in een comic stijl, waardoor je ook van hokje naar hokje gaat. Ondertussen moet je slechterikken bewusteloos meppen en kun je items oppakken, die later weer van pas komen. In ieder level is er ook een eindbaas, deze kunnen ook erg sterk zijn. daarom hebben ze bij iedere eindbaas een makkelijke manier bedacht om hem / haar / het te verslaan.

Het Spel is erg moeilijk, en daar is eigenlijk slechts een reden voor. Je hebt maar een leven en geen continues. Als je een keer dood gaat, moet je gelijk opnieuw beginnen. Val je een gat in, moet je opnieuw beginnen.

Zelfs met een game genie is het spel bijna onmogelijk om te halen. Na een maand lang dagelijks proberen, had ik het idee het eens te proberen door te cheaten. Helaas kan het hier ook niet mee. Slechts 11 cheats zijn te vinden, en bijna allemaal om het nog moeilijker te maken dan het al is.

Als je het geheel bekijkt, is Comix Zone een goede game. Een ontzettend moeilijke, maar erg goede game.

De controls zijn vloeiend en makkelijk te begrijpen, de stijl is gaaf, de animatie ziet er goed uit en het verhaal is goed. Er is nog veel meer te vertellen over deze game, maar ik wil er niet teveel over kwijt, zodat er ook nog verassingen voor je over blijven! Het belangrijkste is bij deze volgens mij wel gezegd.

Conclusie en beoordeling

Een erg goede game, als je van een uitdaging houdt en niet snel stopt een spel te spelen, is deze game voor jou!
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Gave stijl, uitdagende tegenstanders en veel variatie
 • Minpunten
 • Misschien net iets TÉ moeilijk?

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Leuk bedacht (:

 • ken het spel verder (nog) niet.. maar is wel een goeie denk ik

 • Lukt me nooit :P

 • Vandaag geïnstalleerd enzo… maar hij is te traag op mijn pc. :'(

 • Ben hem net aan het downloaden:p

 • lijkt me grappig

 • :')

 • wel geinig.

 • 22 juli op mijn verjaardag:D

 • Heb hem geïnstalleerd en gespeeld. Het is wel een grappig en goed:) En het is idd te zien dat het een kloon is van WoW maja het is gratis en daar doen we het voorXD

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren