1. Life is a game

Life is a game

Enkele jaren geleden is de slogan: "Life is a game" gelanceerd. Ik heb deze slogan altijd kunnen waarderen. Gamen is een deel van het leven en leven is voor velen ook gamen.

Na de droevige gebeurtenis van gisteravond bij ons in het Winkelcentrum De Schelfhorst hier in "mijn" wijk (ik woon hier al bijna veertig jaren), kijk ik iets anders tegen deze slogan aan.

Het zal jullie niet zijn ontgaan. Alle nieuwsrubrieken kwamen gisteravond met dit droevige nieuws. Een jonge vrouw van 18 jaar is doodgeschoten door haar ex-vriend. Hij heeft later op die avond zelfmoord gespeeld. Niet het eerste schietincident in dit jaar en het zal ook zeker niet het laatste zijn. Helaas!

Ik speel de laatste jaren heel veel shooters of andere games waarin het draait om de ultieme kill. Het kost mij geen moeite om personages in games neer te knallen, te knifen of dood te knuppelen. Ik kan er veel plezier aan beleven. Uiteraard omdat ik weet dat het fictie is en geen werkelijkheid.

Gisteren was helaas werkelijkheid. Een jong leven beëindigd door een crime-passionel?! Daarna nog een leven beëindigd. Niet alleen heel verdrietig voor de direct betrokkenen, maar ook voor familie en vrienden van beide slachtoffers. Het zal je dochter zijn die is vermoord. Het zal je zoon zijn die de moord heeft gepleegd. Deze vorm van geweld raakt mij diep. Ik heb zelf twee dochters en bij zo'n droevige gebeurtenis heb ik de neiging om de situatie op mezelf te betrekken. Naarmate ik ouder word, word ik nog meer geraakt door dit soort gebeurtenissen. Ik heb vannacht slecht geslapen.

Binnenkort weer een stille tocht, nu in Almelo. Het lost het probleem van de toenemende gewelddadigheid niet op, maar het zal velen troost en steun geven.

Toen ik zojuist even wilde gaan internetten via de PS3, kreeg ik het apparaat niet aan de praat. Het heeft de geest gegeven. Het apparaat wil niet meer opstarten. Op een andere dag en een ander tijdstip zou ik waarschijnlijk boos zijn geworden. Het doet mij nu niet zoveel. Gebeurtenissen zoals gisteren, zorgen dat ik kan relativeren. Het is maar een PS3. Life is a game.

Dit artikel delen

Over de auteur