1. Nintendo III

Nintendo III

Het is bijna zover. Nog één game en dan is het voorbij: mijn leven als gamer.

In vorige colums heb ik al geschreven dat Nintendo ruim twintig jaren geleden mijn hart heeft veroverd met Zelda: A Link to the past. Door Zelda ben ik een gamer geworden.

Ik ben mijn leven als gamer begonnen met Zelda en ik zal het eindigen met de laatst verschenen game uit deze fantastische reeks. Vandaag heb ik Zelda: Skyward Sword gekocht inclusief een Wii motion plus. Na deze game is het voor mij game over. Ik wil nog eenmaal meegevoerd worden in de wonderbaarlijke wereld van Hyrule alsof het mijn eigen wereld is. Ik ben Link en ik kan de hele wereld aan. Ik wil nog eenmaal Ganondorf verslaan en de prinses redden. Ik wil...........

Ik heb in de ruim twintig jaren als gamer heel veel verschillende games gespeeld, maar Zelda blijft voor altijd mijn favoriete reeks. Dankjewel Nintendo, dankjewel Shigery Miyamoto. Het is mooi geweest.

Dat het u allen goed mag gaan.

Even ter verduidelijking. Skyward Sword wordt mijn laatste akte! Een prachtig einde van een mooi leven als gamer. Voor mij geen Wii-U, geen PS4 en geen XBox 720 (of wat dan ook). Ik zal af en toe wel een oude game in een oude console van Nintendo stoppen om warme herinneringen op te halen. Het is mooi geweest. Het wordt tijd dat ik weer tijd ga besteden aan een andere passie: het gitaarspelen.

Dit artikel delen

Over de auteur