1. Need for Speed: The Run (PS3)

Need for Speed: The Run (PS3)

Need for speed The Run is alweer het alweer het achtiende deel uit de Need For Speed- serie. Deze keer is het spel totaal anders dan in de voorgaande delen. Er is een verhaal aan toegevoegd en je racet namelijk  van San Francisco helemaal naar New York.  Degene die het eerst in New York aankomt wint een bedrag van 25 miljoen dollar. Je bent niet de enige, want er zijn namelijk 200 andere racers die hetzelfde proberen.

Je speelt met Jack Rourke, opmerkelijk is dat hij aan het begin op het nippertje aan de dood ontsnapt. Hij vind een auto en probeert dan te vluchten voor de maffia, hun doen er alles aan om hem te pakken te krijgen, maar hij ontsnapt. Het verhaal gaat dan verder en Jack ontmoet een dame die hem een voorstel doet. Het is een spannend begin, maar verder is het verhaal erg mager en zijn er enkel nog een paar quick time events, waarbij je keer op keer moet ontsnappen aan benarde situaties.

Als de race begint in San Francisco race je via  Las Vegas, daarna richting Chicago en kom je later aan in New York. De omgevingen zijn heel gevarieerd. De ene keer race je in een stedelijk gebied, of op snelwegen en soms zelf offroad. Je komt woestijnen tegen, prachtige berglandschappen en in Colorado besneeuwde gebieden .Het is alleen jammer dat de game grafisch een beetje teleurstelt, want Need for Speed Hot Pursuit uit 2010 zag er een stuk mooier uit. Het is ook jammer dat de framerate soms een beetje inzakt, dat kan ook gebeuren als er bijna geen auto's op de weg zijn. Elke etappe die je racet is duidelijk anders dan de vorige. Er zijn ongeveer 10 verschillende etappes die elk uit ongever 5 races bestaan. De totale afstand die je racet is ongeveer 300 km. Dat is nog geen 7% van de afstand die het in werkelijk is. Soms krijg je als doelstelling om 10 auto's in te halen voor de finish, soms rijd je tijdritten en een andere keer rijd je weer 1 tegen 1 waarbij je de auto van je tegenstander kan winnen.Dat zorgt  voor genoeg variatie zodat het racen nooit saai wordt. De politie is ook weer van de partij net zoals in Hot Pursuit, maar speelt nu een veel kleinere rol.

Als je crasht of in een ravijn beland, wordt de race automatisch teruggespoeld. Afhankelijk van de moeilijksheidsgraad wordt het aantal 'herkansingen' bepaald. Soms als je net op de rand van een klif balanceerd maar toch net terug op de baan komt, wordt je auto soms vanzelf teruggezet en dan verlies je kostbare seconden. Dat is soms best frusterend, maar je krijgt er niet erg vaak mee te maken.

De auto die je in het begin krijgt zijn van serie 4, dus je begint dus niet in ''langzame'' auto's uit serie 1. Bijna heel de tijd rijdt je in een auto uit serie 4, dat is best jammer want het heeft niet echt nut om van auto te wisselen. Je kan trouwens van auto wisselen als je een tankstation tegenkomt. De race wordt dan wel gepauzeerd, maar je verliest een paar seconden omdat je weer snelheid moet gaan maken en op te weg moet komen. Als je speelt op een hoge moeilijkheidsgraad kan dit een probleem worden. In het spel zijn 125 auto's maar tijdens de run heb je maar toegang tot een klein deel, want bijna al de auto's zijn nog vergrendeld. Tijdens het rijden heb je de keuze uit 3 verschillende camera's, de camera aan de voorbumper en in first person view zijn ingezoomd, hierdoor heb je niet echt een gevoel voor snelheid, terwijl dit bij de laatste camera achter de auto niet het geval is. Bij elke auto begint het rode gebied van de toerenteller  bij 7500 toeren per minuut wat dus bij sommige auto's totaal niet klopt.

Als je het spel voor het eerst hebt gestart, komt ongeveer 5 of 6 uur later de aftiteling. Maar dat is geen ramp, want je kan je namelijk bezig houden met de uitdagingen, waarmee je je velen uren kan vermaken. je kan dan voor elke race medailes verdienen van brons tot platinum. Het is erg uitdagend om te gaan voor goud of platinum. Ook wordt de moeilijksheidsgraad 'extreem' vrijgespeeld als je de the run hebt voltooid. De tegenstanders zijn dan beduidend beter en je krijgt minder herkansingen, dus veel fouten kun je je dan niet veroorloven. Met Autolog kan je je tijden vergelijken met je vrienden, maar als je geen vrienden in je vriendenlijst heb die deze game spelen is het nutteloos.

Het is deze keer ook mogelijk om tegen 7 andere personen online te spelen. Je hebt dan de keuze uit verschillende racelijsten. In elke racelijst zijn weer andere soort races, bijvoorbeeld een racelijst alleen met supercars, of een racelijst alleen met muscle cars. Wat jammer is dat het racegeluid soms hapert als je online speelt, dus het racen gaat niet erg soepel. Het geluid van andere spelers, kan je alleen uitzetten tijdens de race in het pauzemenu. Dus als je door je TV andere mensen hoort kan je hun stemmen uitzetten in het pauzemenu als de race al begonnen is en dan verlies je al snel 5 seconden.

Maar toch kan je vele uren plezier beleven en de spelduur wordt flink verlengd door al de verschillende doelstellingen die je kan behalen. Als je bepaalde doelstelingen voltooid heb,kan je nieuwe auto's vrijspelen.

Conclusie en beoordeling

De races zijn erg gevarieerd door de verschillende landschappen en zijn nooit saai. Helaas is de speelduur wel aan de erg korte kant en voegen de vele auto's in het spel weinig toe omdat je bijna heel de tijd in auto's uit serie 4 rijdt. De multiplayer is niet helemaal goed uitgewerkt en soms zakt de framerate wat in.
6,5
Score
65
Score: 65
  • Pluspunten
  • -unieke ervaring
  • -gevarieerde landschappen en omgevingen
  • -races gaan niet vervelen
  • Minpunten
  • -verhaal erg mager
  • -grafisch wat minder
  • -multiplayer aan de slechte kant
  • -korte spelduur

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren