1. Call of Duty: Modern Warfare 3 (X360)

Call of Duty: Modern Warfare 3 (X360)

Zodra Modern Warfare 3 (Infinty Ward) werd aangekondigd, was ik heel enthousiast. Ik keek video's, las verwachtingen en bleef op de hoogte van alle aankondigingen die waren bevestigd. Nu heb ik het spel ongeveer 2 maanden en kan ik nu een recensie schrijven over de vele opties van dit spel maar dit keer op InsideGamer.

Ik zal beginnen met de campaign die ik in 1 dag uitspeelde omdat deze zo kort is, qua campaign is dit eigenlijk Modern Warfare 2.5. Ondanks dat feit, heeft het een mooi einde en begin. Dus kort maar krachtig, ik ben waarschijnlijk niet de enige die dit vindt hoewel ik toch denk dat als je elke achievement wil halen je er toch wat tijd in zal moeten stoppen.

De op een na grootste verandering vind ik toch de survival mode waarin je (met 1-2 spelers) een groep vijanden moet doden; na een bepaald aantal vijanden gedood te hebben ga je door naar de volgende golf vijanden. De vijanden worden steeds sterker en steeds meer, vijanden zijn niet alleen mensen maar ook juggernauts, helicopters etc. Je gaat ook net als in de multiplayer ook levelen dus speel je ook wapens vrij die je tussen de golven vijanden door kan kopen of bijvullen. Je kan tussen die golven o.a. killstreaks, perks, wapens, munitie en granaten kopen. En steeds meer...

Een van de redenen dat je dit spel zou moeten kopen zou zijn om de geweldige multiplayer, de maps vind ik wat weg hebben van Black Ops (Treyarch)  hoewel ik bij de wapens meer aan Modern Warfare 2 (Infinty Ward) denk. Maar er is ook veel veranderd zoals de nieuwe pointstreaks; beloningen voor elke kill of je dood gaat maakt hier niet uit, en de nieuwe specialist killstreaks; killstreaks die je perks geven, en na de 8ste kill krijg je alle perks. De andere killstreaks zijn hetzelfde gebleven. Behalve de beroemde nuke die is vervangen; zowel de naam als de manier dat je 'm krijgt, hij heet nu de M.O.A.B. (Mother Of All Bombs) en wordt alleen gehaald als je de specialist killstreak gebruikt en verder niks anders dan je wapen of equipment gebruikt. 

Zoals ik al eens had gezegd zijn de graphics eigenlijk een mix van CoD4, Black Ops en Modern Warfare 2. Maar dat is geen minpunt aangezien de maps van Black Ops goed waren, de wapens van Modern Warfare 2 zagen er goed uit en de mensen uit CoD4 zagen er ook goed uit dus een goede mix als ik dat mag zeggen...

Wat iedereen al eens heeft gezegd is: 'De wapens klinken hetzelfde!' Dit dacht ik eerst ook maar nu niet meer, des te groter het verschil in statistieken des te groter het verschil in geluid net als in de voorganger van dit spel. Dus een vertrouwde Call of Duty.

Allerlaatst wil ik nog zeggen dat Infinty Ward hard bezig is om alles zo snel mogelijk te patchen, hoewel dit in vorige delen wat minder snel werd gedaan; dus: 'Keep up the good work!'

P.S. Als ik iets vergeet zet dat dan specifiek in de reactie zodat ik in een word document kan oefenen! THNX!

Conclusie en beoordeling

Een echte Call of Duty met gebalanceerde wapens en meer opties dan ooit. Graphics zijn mix van de afgelopen 3 Call of Duty met wat toevoegingen, of dat goed of slecht is; is niet aan mij om te bepalen. Campaign is té kort en is eigenlijk maar een halve campaign. Gelukkig zorgt de multiplayer ervoor dat dit niet voor veel minpunten zorgt. Zeker een 9- waard!
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Wapens zijn gebalanceerd en kunnen helemaal naar jou voorkeuren worden gemaakt.
 • Killstreaks zijn niet al te overpowered en worden op goede momenten vrijgespeeld.
 • Perks zijn goed ingedeeld.
 • Patches worden snel uitgevoerd.
 • Minpunten
 • Singleplayer té kort.
 • Infinity Ward komt de lag-switch patch beloftes niet waar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Tja op de PC wordt alles wel gesponsord zodat de weinige PC gamers die er nog zijn niet afhaken. Wel mooi voor de PC gamers, veel plezier er mee :)

 • weinig pc gamers? not.

 • Het wordt juist gesponsord omdat er nog veel PC-gamers zijn ;)

 • Nee, ze moeten die mappacks wel gratis maken, anders is er toch geen kat die ze koopt, want op pc is er een map editor, waardoor er bergen gratis maps zijn. Als de pc gamers zouden moeten betalen, dan zouden ze gewoon die maps identiek namaken.

 • Of je wint hem bij Insidegamer ipv 10 € te betalen, dank u insidegamer _O_

 • Of je wint hem bij Insidegamer ipv 10 € te betalen, dank u insidegamer _O_

 • @Applecake  Misschien niet weinig, maar wel minder dan een paar jaar geleden.

 • Chill for de PC-gamers.

 • Waarom kunnen ze dit voor de 360 niet gratis maken en voor de PC wel?

 • Ze mogen niet klagen dat het wat later komt, zij hoeven immers niet te betalen.

 • @Thomazzzz NL  Omdat de 360 en PS3 gesloten platformen zijn en de PC een open platform. Als ze een mappack/game willen uitbrengen op de 360 moeten ze geld betalen aan MS, dit rekenen ze dan door naar de gamers + ze vragen ook geld voor zichzelf. Op de PC moeten ze aan niemand geld betalen en PC gamers zijn ook niet bereid om geld te betalen voor mappacks.

 • Voor gratis wil ik ook wel wat langer wachten! :(

 • hij is echt vet, dat moet ik toegeven.

  ik heb hem hier gewonnen voor de ps3 (nogmaals bedankt daarvoor)

  en het is een echt vette zombiemode :)

 • Eindelijk….

 • Fuck you TreyArch. De Xbox 360 en PS3 bezitters lekker uitbuiten (groter volk) en de PC's lekker belonen met gratis content! :@  En waarom komen er telkens van die flauwe grappen in zowat elk artikel? Damn guys, jullie beginnen te lijken op de jongens van PU… Die komen ook al jaren aan met slechte grappen.

 • Wow! Dat pack zit gewoon in dezelfde prijsklasse als het swaffelen van de Taj Mahal! Dat zie je niet vaak meer tegenwoordig!

 • @Victor.  Op de PC wordt die mappack gesponsord door Intel ;)  @Pyke64  Helemaal niet, wordt gesponsord.
 • Fuck you TreyArch. De Xbox 360 en PS3 bezitters lekker uitbuiten (groter volk) en de PC's lekker belonen met gratis content! :@  En waarom komen er telkens van die flauwe grappen in zowat elk artikel? Damn guys, jullie beginnen te lijken op de jongens van PU… Die komen ook al jaren aan met slechte grappen.

  Technisch gezien zijn het Microsoft en Sony die de 'fuck you' verdienen. Zij buiten je uit. Niet TreyArch. TreyArch maakt slechts gebruik van hun systemen, waar ze geld voor vragen. Om die kosten te bekostigen, moeten ze er wat voor vragen. Omdat ze ook niet voor niks werken, vragen ze er wat méér voor. Omdat Microsoft en Sony ook niet alleen de kosten vergoed willen zien, maar ook er wat aan willen verdienen (investering in het systeem terug verdienen), vragen ze er nog meer voor.  Dat komt er op neer dat het überhaupt geld kost, en niet een klein beetje ook. PC daarentegen is een open platform, met downloadservers overal, gratis. • hehe.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren