1. Sonic Generations (PS3)

Sonic Generations (PS3)

Ik geef het eerlijk toe, ik ben nog nooit zo sceptisch over een game geweest als Sonic Generations. Ook niet heel vreemd , als de laatste ‘moderne’ Sonic games die je hebt gespeeld, de twee Xbox360 misbaksels waren (Sonic the Hedgehog en Sonic Unleashed). Voegt Sonic Generations zich bij voorgaande spellen, of heeft  Sega eindelijk weer eens een ouderwets pareltje gemaakt?

Sega’s blauwe egel bestaat dit jaar 20 jaar, en dat wordt gevierd met een nieuwe game. Het verhaal begint dan ook met een picknick waar alle vrienden van Sonic aanwezig zijn om zijn verjaardag te vieren.  Al snel wordt deze vrolijke bijeenkomst onderbroken door de Time Eater. Sonic en zijn vrienden worden ontvoerd naar een lege witte dimensie en het is de taak van de klassieke en moderne Sonic om zijn vrienden te redden en deze dimensie wat kleur te geven. Met uitzondering van een kleine plottwist, zal je niet meer diepgang in het verhaal tegen komen en dat is niet erg, want Sonic games gaan natuurlijk om de snelheid!

En die snelheid is zeker aanwezig. Meerdere malen tijdens het spelen viel mijn mond van verbazing open. De snelheid waarmee je door de levels heen racet is erg hoog, maar geen enkel moment verliest de camera je uit het oog, iets wat in voorgaande delen toch wel het geval was. Hoe gaaf het dan ook wel niet is om door de levels heen te sjezen, het brengt het soms ook nadelen met zich mee. Naast hoge snelheid draait Sonic ook om platforming en laat dat nou verdraaid lastig zijn met hoge snelheden. Het gebeurde dan ook een aantal keer dat ik het level uitschoot en zo weer onnodig een leven kwijtraakte. De game houdt hier soms rekening mee en zorgt er dan voor, ook op deze momenten, dat je al bent afgeremd. Dit zorgt er alleen wel voor dat je in één keer uit de razendsnelle flow wordt gehaald.

In het spel speel je niet alleen met de moderne Sonic, je speelt ook met de klassieke kleinere Sonic uit de jaren 90. Dit zorgt voor een leuk contrast in de levels omdat je ieder level zowel als moderne als  klassieke Sonic moet spelen. In totaal zijn er 18 stages (exclusief de 4 eindbazen), gebaseerd op voorgaande games, waar je binnen no-time doorheen scheurt. Sonic Generations is dan ook geen lange game, als je er lekker voor gaat zitten kun je dezelfde dag de credits over je scherm zien rollen. Hierna zijn er nog meer dan 50 verschillende challenges die je kan behalen; waar je toch weer een paar uur mee zoet bent.

Op het gebied van graphics en audio krijgt Sonic Generations van mij de meeste lof.  De soundtrack bevat remixen van alle bekende deuntjes en muziekjes. Dit zorgde bij mij voor een heel nostalgisch gevoel, zo heb ik het Chemical Plant level meerdere keren op pauze gezet om te genieten van de geremixte muziek. Ook de levels hebben een make-over gekregen maar zijn nog altijd herkenbaar uit de vorige games. Klassieke Sonic racet door 2D levels heen die gebaseerd zijn op de oude en nieuwe games terwijl de moderne egel zich door 3D versies van dezelfde levels heen knalt.

Conclusie en beoordeling

Sega is met Sonic Generations een hele goede kant opgegaan Het is een game die bij mij de juiste nostalgische snaar weet te raken. Op grafisch vlak heeft SG niets te klagen en de muziek is een lust voor het oor! De game is kort, maar de korte levels zorgen ervoor dat je de game in korte potjes kan spelen. Er zijn nog genoeg levels die geliefd zijn bij de fans, dus Sega…kom maar op met Sonic Generations 2?!
8,7
Score
87
Score: 85
  • Pluspunten
  • Nostalgische levels en muziek
  • Het contrast tussen klassieke Sonic en moderne Sonic
  • Genoeg challenges om je mee zoet te houden
  • Snelheid
  • Minpunten
  • Het spel is kort
  • Snelheid kan soms tegenwerken in de 3D levels

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren