1. Mijn liefde voor Mass Effect

Mijn liefde voor Mass Effect

Een aantal jaar geleden kwam de game Mass Effect uit. Ik had er het een en ander over gehoord en omdat ik toen al erg van sience fiction hield besloot ik de game te kopen. Ik kwam thuis en stopte meteen de cd in mijn xbox360 en ging aan de slag. Ik kon de standaard Shepard kiezen maar ik vond het veel leuker om een eigen Shepard te maken en zo ging ik aan de slag. Ik maakte een (naar mijn mening) gemeen uitziende bad-ass met een litteken door zijn gezicht. Ik gaf hem een kort stekel koppie en maakte hier en daar nog wat veranderingen aan zijn hoofd. Daarna kon ik zijn achtergrond kiezen. Ik was de achtergronden een beetje aan het doorlezen en ik kwam er een tegen die mij wel aansprak. Deze achtergrond heette ruthless en paste wel bij het uiterlijk van mijn Shepard. Ruthless hield in dat je tijdens een gevecht drie kwart van je squad de dood in had gejacht om er voor te zorgen dat je de strijd zou winnen. Ik dacht bij mezelf: hmm, klinkt goed!

Dus zo zetten ik mijn eerste stappen met een bad-ass in het universum van mass effect zonder te weten wat me te wachten zou staan. Het begon uiteindelijk met een klein beetje achtergrond over hoe de staat in het universum was en hoe de mensheid tussen de sterren is gekomen met hulp van de Mass Relays. Daarna komt Shepard inbeeld en hoor je op de achtergrond twee mensen ( Raadsman Udina en Captain Anderson) praten over de staat van dienst van jou Shepard. Hier zie je al meteen een gevolg van de keuze die je hebt gemaakt in het maken van je character. Shepard word gekozen om een missie uit te voeren samen met een Turian Spectre genaamd Nilhus. Onderweg naar de missie krijgen ze een bericht van de plaats van bestemming genaamd Eden Prime. De planeet word aangevallen en de kolonie heeft geen schijn van kans. Vanaf dit moment ga je echt met Shepard aan de gang. Mass effect heeft zo’n verschrikkelijk goed verhaal een boeiende karakters dat ik de game gewoon niet meer kon los laten vanaf dat moment. Ik bleef de hele game in de stijl die ik voor mijn Shepard in gedachten had en koos bij iedere gelegenheid die ik had de Renegade optie in een gesprek.

Ik heb Mass Effect ontiegelijk vaak uitgespeeld en ik heb er ontelbare uren ingestopt zodat ik alles te weten kwam wat er ook maar te weten was in het universum. Ik heb me geen moment verveeld, ik heb alle achievements gehaald en ook alle DLC voor de game gedownload. Ik was heel blij met de DLC want zo hield ik het weer even uit tot dat Mass Effect 2 uitkwam.

Toen Mass Effect 2 uiteindelijk uitkwam kon mijn geluk niet meer op en ben als een gek aan de slag gegaan. Het begin van de game was gewoonweg episch en vanaf dat moment heb ik weer de controller voor uren achter elkaar vast gehouden. Net als in Mass Effect 1 was het weer een briljant verhaal en de personage uit de game waren geweldig uitgewerkt, mede dankzij de geweldige voice-actors. Ik ben iedere planeet langs geweest om side-quests op te sporen en om me zo goed mogelijk voor te bereiden op de zelfmoord missie. Nadat ik mijn dodelijk team had verzameld, loyaal gemaakt en er hier en daar wat gezellige of intieme gesprekjes mee had gehad was het tijd om een einde te maken aan de Collector dreiging. Dus dat betekende: op naar de Omega 4 Relay ( waar nog nooit geen schip van was terug gekeerd). Met zweet handjes ging ik naar de Relay om vervolgens te worden opgehouden door mijn love interest. Nadat we even hadden “gepraat” werd het tijd om door de Relay te gaan.

En DAMN wat was de game vanaf dat moment geweldig! Geweldige cut-scenes. Heerlijke spanning, de juiste keuzes moeten maken voor je team zodat ze overleven en die allemaal onder het genot van de beste Soundtrack in de game geschiedenis. De soundtrack van Mass Effect is zo mooi en laat de game zo tot leven komen dat je de rest om je heen gewoon vergeet. Ik heb zelfs de end credits van de game gekeken omdat deze geweldige soundtrack er onder zit. Maar toen de credits waren afgelopen viel me iets heel zwaar. DE GAME WAS AFGELOPEN!? Maar dit was geen probleem want ik begon gewoon overnieuw. Later zijn er ook verschillende DLC’s voor de game uit gekomen die ik allemaal heb gedownload en stuk voor stuk weer geweldig vond. Vooral Overlord en Lair of the Shadow Broker waren echt GE-WEL-DIG!

Nadat Bioware had aangekondigd dat de Arrival DLC de laatste zou zijn voordat Mass Effect 3 zou uitkomen besloot ik eens een andere kant van De Mass Effect serie te onderzoeken. En zou kwam ik uit bij de boeken en stripboeken van Mass Effect. Ik heb pas het boek Mass Effect: Retribution gelezen en heb ook 2 Stripboek bundels van Mass Effect: Redemption en Evolution thuis liggen. Ik vind het stuk voor stuk aanraders voor de Mass Effect Fans. Retribution is een geweldig boek dat lekker leest en richting Mass Effect 3 gaat en wat meer achtergrond geeft over de Illusive man.

Ik heb ook nog een keer een filmpje in elkaar gezet van trailers van Mass Effect omdat ik gewoon zo gek van de game serie ben.

Naar mijn mening is Mass Effect de beste game van deze generatie met het beste verhaal, de beste personages en de beste soundtrack. De game kan zich meten met de beste Hollywood films en is beter dan veel films en games van de afgelopen paar jaar bij elkaar. Ik zelf ben helemaal gek op het verhaal van Mass Effect en alles er om heen. Nu is het nog 2 maanden afzien tot Mass Effect 3 eindelijk uit komt en de strijd met de Reapers ten einde brengt. Deze game word episch en is voor mij nou al de GOTY 2012.

Hier een linkje naar het filmpje dat ik heb gemaakt.

http://www.youtube.com/watch?v=RaFWkXSm05Y

Dit artikel delen

Over de auteur