1. Call of Duty: Modern Warfare - Reflex (Wii)

Call of Duty: Modern Warfare - Reflex (Wii)

Door mijn scope zie ik de wapen-dealende-Russen uit hun auto's stappen. Er loopt een man bij met een koffertje. Is het hem? Yep, hem moet ik hebben volgens capt. Macmillan. Even wachten tot de wind wat gaat liggen, dan BAM! ik zie wat stof opwaaien, de kogel krult zich naar de man toe. "Great shot lieutenant, think you blew of his arm"

Dit is een kort stukje van een van de vele intense missies in dit fantastische spel. 

Deze call of duty is eigenlijk CoD 4: modern warfare, wat overgezet is naar de wii. Nu zullen waarschijnlijk velen van jullie denken dat dit spel hierdoor zuigt, ,maar niet is minder waar! Natuurlijk zijn de graphics minder, en heeft het waarschijnlijk niet alle functies van zijn "grote broers" van de playstation of pc. Dit kan ik niet met zekerheid zeggen, doordat ik die versies nooit heb gespeeld. Nu gaan we eens beginnen met de recensie zelf. 

De singleplayer

De singleplayer is een van de beste die ik heb gespeeld. Het verhaal van dit spel komt ongeveer neer op het volgende :

Een ultranationalist genaamd Imran Zakhaev (iemand die net iets té veel van zijn eigen land houdt) wil dat Rusland terugkeert naar het idee van de Sovjet Unie. Maar dit wordt niet toegestaan door de VS. Om dit toch te doen vraagt hij aan zijn vriend Khaled Al-Asad om de aandacht te vestigen op het midden-oosten zodat Zakhaev ongestoord zijn gang kan gaan in Rusland met zijn kernwapens. Hij doet dit door  Al-Asad een staatsgreep te laten plegen. 

Als speler speel je afwisselend voor Amerika in het midden oosten, en voor Engeland in Rusland. Dit zorgt voor redelijk wat afwisseling qua missies. De ene keer help je bijvoorbeeld een tank door een stad door alles en iedereen neer te schieten die je tegenkomt, de andere keer sluip je zo onopvallend mogelijk in je ghilliesuit door het verlaten Tsjernobyl om tot een hotel te komen. Voor degene die deze plaats niet kent; In Tsjernobyl is in de jaren '80 een kernreactor ontploft, deze wordt in dit spel door de slechterikken gebruikt om nucleaire middelen te halen voor wapens.

De singleplayer is zeer intens, en ik heb er zeker van genoten. De makers hebben het verlaten Tsjernobyl zeer mooi in beeld gebracht, van de nu helemaal ondergegroeide stad en omgeving tot het kenmerkende reuzenrad van het nooit geopende pretpark.

Helaas is de singleplayer ook vrij kort. Na 7 à 8 uur was ik klaar met de laatste missie. Als je de campaign hebt gehaald speel je echter ook wat bonus modi vrij, zoals de 'arcade modus' Hierin moet je een missie naar keuze binnen een zo kort mogelijke tijd halen, of je kunt kiezen om de missie met zo veel mogelijk punten te beëindigen. Punten haal je door het maken van kills. Je kunt bonuspunten halen door 'headshots' of door 'assists', dit betekent dat je wel iemand raakt, maar een van je teammaten de vijand omlegt.

Je krijgt ook zogenaamde 'cheats' als je de campaign hebt gehaald. Deze kun je aanzetten via het opties menu tijdens een missie. Ze voegen een grappig effect toe aan het spel, zoals dat vijanden veranderen in een hoopje autobanden na een headshot, of omgekeerde kleuren. Alles is dan zwart in plaats van wit etc. Deze cheats speel je vrij door vijandelijke laptops te vinden tijdens de missies.

Dan nu de multiplayer:

http://www.gamechronicles.com/qa/cod4/cod4mw2.jpg">http://www.gamechronicles.com/qa/cod4/cod4mw2.jpg" width=620 >
http://www.gamechronicles.com/qa/cod4/cod4mw2.jpg

Na de achtbaanrit van een singleplayer, ligt de zeer uitgebreide multiplayer nog op je te wachten. 

In de multiplayer kun je kiezen een groot aantal gamemodes zoals:

-Team deathmatch: veruit de meest bekende,                                                                            

 je moet met je team zoveel mogelijk vijanden ombrengen

-Deathmatch/free for all: hetzelfde, maar nu moet je iedereen

neerschieten die je tegenkomt

-Search&Destroy: Géén respawning, je moet de bom plaatsen

of iedereen van het andere team doden.

-Hardcore van bovengenoemde modi: Minder leven, meer wapenschade,

friendly fire staat aan. Kortweg: zeer moeilijk, als je teveel mensen van je

team dood, wordt je uit het potje geschopt.

-Verschillende anderen nog, zoals als sabotage (bom planten, beide partijen

kunnen dit) Demolition (zelfde, nu alleen een aanvallend team en een verdedigend

team, opgesplits in rondes) en meer

Door kills te maken of challenges te halen krijg je XP, of ervaringspunten. Deze punten worden gebruikt om tot een hoger level te komen. Hierdoor speel je nieuwe wapens vrij, en kun je vanaf level 4 zelf classes maken. Dit houdt in dat je een primair wapen kiest, zoals een assault rifle, sniper of shotgun. Je kiest ook een secundair wapen, een pistool. Verder kun je aan je class 3 verschillende perks toevoegen. Dit zijn speciale vaardigheden voor je personage. Zo krijg je met het ''special grenade X3" perk 3 speciale granaten, zoals flashbangs (je hoort een knal, en krijgt 5 seconden wit beeld en een pieptoon). En met het ''stopping power" perk geven je kogels meer schade aan vijanden. Dit kan soms tot irritaties lijden, aangezien sommige wapens sowieso al veel schade geven. Daarnaast kun je verschillende accecoires op je wapen zetten, zoals een roodpuntvizier, een granaatwerper of een geluidsdemper. Hiermee word je niet weergegeven op de minikaart van de vijand als je schiet. 

Als je kills maakt zonder zelf te sterven, kun je killstreak rewards inroepen. Dit houdt in dat je na 3 kills zonder te sterven een 'spy plane' in roept. Deze laat voor 30 seconden een radar over jouw en je teammaten zijn minikaart zien, en geeft de posities van vijanden weer die niet het 'camouflage' perk hebben. Na 5 kills kun je een airstike inroepen, deze laat bommen vallen op een door jou gekozen plek. Tenslotte krijg je na 7 kills een helicopter, die op vijanden schiet.

Deze killstreaks vind ik zelf goed, alleen kan de helicopter soms tot irritaties lijden, als je er steeds opnieuw door wordt neergeschoten. Tenslotte krijg je door het maken van headshots met een specifiek wapen nieuwe camouflages, zoals tijgerprint. Deze zien anderen ook. De multiplayer is vrij goed gebalanceerd, alleen sommige combinaties van classes kunnen echt irritant worden, maar dat ligt ook gedeeltelijk aan jezelf

Over het algemeen is dit een naar mijn mening zeer goed spel, met een paar kleine minpuntjes, maar deze worden weer goedgemaakt door de geweldige singleplayer ervaring, en uitgebreide multiplayer

Conclusie en beoordeling

De overzetting van CoD 4 naar de wii is een groot succes op het gebied van kwaliteit. De singleplayer is niet de langste, maar zeker een van de meest intense die ik heb gespeeld. Als je hiermee klaar bent ligt de uitgebreide multiplayer op je wachten. Deze is redelijk gebalanceerd, maar je zult toch soms van die "rage-momenten" hebben. De graphics zijn natuurlijk niet zo goed als die van zijn "grote broers" op de PS3 of pc, maar voor wii begrippen zijn ze zeker wel goed. Dus van mij krijgt dit spel een verdiende 9- Dit is mijn eerste review, laat me weten wat ik kan verbeteren en wat ik goed deed
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Goede singleplayer
 • Redelijk gebalanceerde multiplayer
 • (voor de wii) redelijke graphics
 • multiplayer is zeer uitgebreid
 • afwisseling van singleplayer missies
 • vrij goedkoop voor een wii game (nu 30 euro)
 • Minpunten
 • M16 + stopping power + granaatwerper + martyrdom (laat een granaat vallen als je sterft) is net iets té overpowered
 • Soms is de "hit-detection" ronduit belabberd (je pompt iemand helemaal vol met lood, maar je krijgt geen hits)
 • Friendcode systeem. als je gewoon iemand uit de lobby wil toevoegen, moet je eerst zijn unieke code weten. Deze moet je dan invoegen, daarna moet hij jouw code intypen
 • Dit kan vrij rot zijn

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • let's rock !!!!

 • beter ,meschien werkt de gitaar nu wel goed, en ze moeten nodig het drumstel aanpassen ,degelijker dus ,de mijne reageerd niet zo goed meer .

 • Misschien dat ik hem ga halen, ik denk niet dat mijn Les Paul nog lang mee gaat.

 • Valt enorm tegen in vergelijking met hoe mooi The Beatles: Rock Band gitaren zijn.

 • Zelfde met een nieuwe skin maar wel leuk :)  Hoesje daarin tegen is echt bagger!

 • Hoesje ziet er nep uit en daardoor de rest ook

 • Ik vind hem er wel vet uit zien!!  Denk dat ik mij maar eens ga wagen aan een deeltje!!

 • Jongens, dit is geen gitaar, haha, het is een GAMECONTROLLER!!

  Niets meer en niets minder.

 • Valt enorm tegen in vergelijking met hoe mooi The Beatles: Rock Band gitaren zijn.  Valt inderdaad zeer tegen.

  Ik vind wel dat GH de games ERG snel uitbrengen.

 • Zit de knoppen-slider (onder aan de hals) er niet meer op zoals de gitaar van World tour? (zie linkje hieronder)  http://mghonline.files.wordpress.com/2008/06/final-guitar-hero-world-tour-xbox-360-guitar-front1024.jpg

 • Inderdaad hetzelfde principe, met een nieuw buitenkantje. Maar wel een verdomd sjiek buitenkantje dan!

  Heb alleen met GH: Metallica m'n 2e gitaar in huis gehaald; een 3e lijkt me zwaar overdreven…

 • Ziet er nice uit.

 • Ik was even bang dat het een geheel nieuwe gitaar zou worden, maar gelukkig is dat niet het geval. Nu kan ik tenminste gewoon de game kopen (ALS dat überhaupt gaat gebeuren) zonder wéér nieuwe plastic crap erbij te halen… :)

 • Weet niet of ik moet geloven dat de gitaar er zo uit gaat zien, nadat ik dat neppe hoesje zag.

 • Ga op muziekles ofzo

 • Dat lijkt wel erg op een Schecter gitaar. :O

 • XboxMaarten Toevoegen als vriend Geplaatst op 14 juli 2009 om 16:51 1.362 Ga op muziekles ofzo  Ja, en dan? Gitaar leren is moeilijk, duurt lang en is voor sommigen ook nog eens pijnlijk. En dan kan je na twee jaar nog steeds weinig. Voor mensen die niet al die tijd en moeite erin willen steken en misschien andere prioriteiten hebben zijn dan Guitar Hero en Rock Band, die overigens helemaal niet het spelen van een gitaar willen nabootsen, maar gewoon een leuke game-ervaring willen bieden. Ga jij dan maar op 'hoe overleef ik een nucleaire oorlog'-les als jij zo nodig vindt dat elk spel dat je speelt ook in het echte leven nagebootst moet worden.

 • Lelijke box art ><

  Gitaar ziet er wel nog deftig uit^^

 • Altijd leuk dat soort verbeteringen:)

 • Jongens, dit is geen gitaar, haha, het is een GAMECONTROLLER!!

  Niets meer en niets minder.  Ga op muziekles ofzo  :') Flikker toch eens gewoon op! Is het mischien in je opgekomen dat je deze games mischien ook gewoon kan spelen voor de fun en helemaal geen interrese hebt om echte gitaar te spelen, of dat er maar zat mensen zijn die beide spelen zoals ik bijv.. En dat er zelfs meer instrumenten verkocht worden door de GH/RB games.  Dus voor iedere conservative arrogante eikel die denkt dat hij beter is omdat hij een echt instrument bespeelt, FUCK YOU!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren