1. Kirby & The Amazing Mirror

Kirby & The Amazing Mirror

De afgelopen tijd was het bijzonder stil op mijn Game Boy Advance. Boeiende spellen kwamen er namelijk nauwelijks uit en de spellen die dan uitkwamen, heb ik dankzij het importeren van spellen al meer dan een jaar. Gelukkig kwam Kirby & The Amazing Mirror net uit voordat de vakantie begon, zodat de reis naar Turkije echt leuk zou worden.

De vorige Kirby die op de Game Boy Advance uitkwam was een conversie van een NES spel. Het spel was aardig, maar aan de makkelijke kant. Deze keer krijgen we een gloednieuw spel voorgeschoteld, waarbij Kirby een aantal nieuwe vijanden tegenkomt en ook nog eens door drie andere Kirby’s wordt geholpen. Deze vrienden kun je zolang je mobieltje een werkende batterij heeft op ieder gewenst moment bellen, waarna zij jou te hulp schieten.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=16243

En hun hulp zal je ook hard nodig hebben, want The Amazing Mirror is net wat pittiger dan Nightmare in Dreamland. De vijanden lijken net wat slimmer en de eindbazen hebben veel meer kracht, zodat hen verslaan nog een hele opgave kan worden. Daarnaast is de wereld waarin het avontuur zich afspeelt een stuk groter en zijn levels met elkaar verbonden. Dit maakt het spel wat afwisselender, maar tegelijkertijd ook frustrerender, omdat het zoeken van een eindbaas soms wel heel veel tijd kost.

Aan het spelconcept zelf is overigens niet al te veel gesleuteld. Kirby heeft de mogelijkheid om vijanden op te zuigen en daarna hun krachten te absorberen. Met deze nieuwe krachten kan Kirby dan weer andere vijanden verslaan. Het maakt Kirby uniek. Bovendien zitten er weer een aantal minispellen in het spel, die (net als het ‘hoofdspel’) met vier man tegelijkertijd gespeeld kunnen worden. Overigens houden deze spellen niet meer in dan op het juiste moment op de juiste knop te drukken, maar voor de afwisseling is het aardig dat het in het spel zit.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=16240

Audovisueel is The Amazing Mirror weer zo’n typische Nintendo spel. Niks speciaals, maar vooral erg vrolijk en kleurig. Het brengt meteen een grote lach op je gezicht en is uitermate geschikt voor kleine kinderen (of ouderen die maar niet volwassen willen worden).

Conclusie en beoordeling

We hoeven niet veel meer over Kirby & The Amazing Mirror te vertellen. Het is een ideaal vakantiespel, dat door een soms pittige moeilijkheidsgraad behoorlijk lang mee kan gaan. Daarnaast blijft het opzuigen van vijanden gewoon erg vermakelijk, zodat dit spel niet snel stof hapt.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Vrolijk en kleurig
 • Vijanden opzuigen
 • Minpunten
 • Soms de weg kwijt

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • ziet er mooi uit

 • ^O)

 • ja deze is erg leuk ik heb hem al 3 weken, wel gare dat nog steed temakelijk is :S maar voor de rest toppie maar ze hebben wel veel afgekeken van Zelda:four swords :D en de multiplayer + minigames zijn ook erg leuk

 • dus als ik het goed begrijp, kan je het hoofdspel met zijn vieren co-op spelen..dat zou imo wel erg cool zijn

 • <(^_^<;)<(^ _ ^)> (>^_^)> Kirby ownz!! :P

 • kirby is wel grappig sinds de nes heb ik weinig kirby meer gespeeld

 • Cool, dit spel heb ik ook en het is idd erg tof. Ideale vakantiegame idd :).

 • Ik heb Kirby's Adventures(?) op de NES xD

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren