1. Donkey Kong: Jungle Beat

Donkey Kong: Jungle Beat

Toen ik de Japanse versie van Donkey Konga in handen kreeg, was ik gelijk verslaafd. Het ritmisch slaan op de Bongo’s werkte zeer verslavend en het was daarnaast erg leuk om te spelen. Toen ik Donkey Kong Jungle Beat voor het eerst zag, had ik het idee dat ik te maken had met een grap. Was dit een leuk extraatje, of een makkelijke cash in voor Nintendo?

Het bleek dat men heel serieus was met Jungle Beat en daarom besloot ik het spel maar eens te bekijken. Wat mij direct opviel was dat het heel gemakkelijk op te pakken was en de drie verschillende levels zeer goed wegspeelden. Zo moest ik op Donkey Kong, die op de rug van een wild beest vooruit rende door de sneeuw, begeleiden terwijl een gigantische vis achter hem verscheen en als een razende achter hem aankwam. Door als een gek op de Bongo’s te slaan kon ik deze nog net voorblijven. Daarvoor was ik al flink belaagd door een lawine; het kon allemaal niet op. Ondertussen was het ook nog eens de bedoeling bananen te verzamelen die verspreid lagen over het level.

In een ander level was het de bedoeling om door een jungle heen te bewegen. Dat betekende dat ik Donkey Kong moest laten slingeren en moest laten rennen om een enorme sprong te kunnen maken. Ook kon ik mij opmaken voor een gevecht met een andere aap. Het leuke aan deze knokpartij was dat er diverse mogelijkheden waren voor mij om mijn tegenstander uit te schakelen. De Bongo’s reageerden daarnaast ook zeer goed op mijn bewegingen, wat het plezier in het spel zeker deed toenemen. Zo kon ik hard en zorgvuldig rammen, om ondertussen de klappen van de andere aap te blokken. Ook was het mogelijk om vele stoten snel achter elkaar uit te delen door vliegensvlug op de Bongo’s te slaan.

De speelbare levels die Nintendo mij voorschotelde waren erg leuk om te spelen, al moet Nintendo wel met meer diversiteit komen om mij tevreden te houden. De mogelijkheden kunnen echter goed worden uitgebuit, en net als velen voor mij ben ik behoorlijk onder de indruk van Jungle Beat. Naast Donkey Konga dus nog een titel die gebruik maakt van de Bonga’s en een titel die dat óók nog eens origineel aanpakt.

Nintendo doet eindelijk weer eens wat aan innovatie met een franchise en als men er voor kan zorgen dat andere levels in het spel ook zo lekker spelen als degene die ik mocht spelen, dan ziet het er zonnig uit voor deze titel. We zullen, zoals het er naar uitziet, meer gaan zien van de Bonga’s. Geen slecht idee, als je het mij vraagt. Donkey Kong Jungle Beats staat voorlopig gepland voor een release begin 2005.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • het zal best leuk zijn maar ik zie t mezelf (en vast vele andere) niet kopen

 • Nee. Das ook niet echt wat voor mij. Eye toy is nog wel leuk. Maar hier meet ik me tog echt ff niet mee.

 • Dit lijkt me echt lachen :D Maar die dingen zijn zo klein… Kzou hem waarschijnlijk nog breken ook…

 • Crap. Je kan er desnoods mee gaan badmintonnen, die Bonga's gaan niet zo snel kapot.

 • gewoon een slechte rip off van Samba da amigo van sega op de dreamcast

 • Ik ben erg nieuwsgierig naar deze titel. Zelf hoop ik dat het een groot succes wordt. Originele muziekgames zijn er zo en zo al veels te weinig.

 • lijkt me echt heel grappig spel worden..erg inovatief en leuk bedacht

  als die konga´s wat minder duur worden ga ik hem zeker kopen

 • Waarom is overal het woordje 'level' schuingedrukt :P?

 • ik denk dat het wel een leuke game wordt, khad liever ook nog een vervolg gezien op de Donkey Kong 64, deze was namelijk echt geweldig, ik ben bang dat ze het dus bij deze Conga Game laten voor Donkey Kong, al past het wel goed bij dit character en is het natuurlijk wel vrij origineel

 • tis wel orgineel, combo's maken op bongo's, wel weer is wat anders

 • Jungle Beat is echt een heel erg leuke game. Eindelijk weer eens wat nieuws, en lul nou niet over een slechte rip off oid het is echt een goeie game, bovendien zijn die bongo's een stuk steviger dan je zou denken.

 • Leuke game ja, maar het slaat natuurlijk nergens op.

  Die muziekgame voor de Cube waar je deze controllers ook voor kunt gebruiken lijkt mij leuker, maar deze game is in een precies dezelfde jasje al veel eerder op de PS2 verschenen (in Japan dan).

 • Ik vind trommelen toch echt een stuk volwassener overkomen dan als een mongool voor een camera tegenstanders van het beeld meppen, maar dat kan natuurlijk aan mij liggen…:S

 • Lijkt me idd een toffe game, ken je btw ook die trommels nog eens gebruiken die je bij Konga kreeg. Zit er hier btw ook weer een nieuwe set Konga's bij?

 • Deze moet ik in de gaten houden… T is alleen de vraag of de gameplay uitgebreid genoeg is en er genoeg variatie in het spel zit…

 • Donkey Konga was echt leuk, maar na een tijdje wel een beetje moeilijk… maja, t blijft leuk, en tis egt zo'n game die je een maandje laat ligge en daarna weer heel leuk is  kga deze game cker kope, alleen nu nog hopen dat hij ook zonder bongo's te kopen is… kheb er al 2:p(en een derde wordt een beetje irri, maar één extra is nooit weg natuurlijk)

 • heb je ook wat bij donkey konga aan 2 bongo's??? en bij deze donkey kong?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren