1. Het leed dat miskoop heet!

Het leed dat miskoop heet!

En daar zit ik dan, starend naar mijn zojuist gekochte pre-order doosje voor de Playstation Vita. En terwijl ik er aandachtig naar zit te kijken, begin ik opeens te twijfelen. Heb ik er eigenlijk wel goed aan gedaan om de Vita te pre-orderen, vraag ik mezelf dan af.

Maar op het moment dat deze gedachte door mijn hoofd begint te spelen, begin ik mij ook meteen te overtuigen dat het wel degelijk een goede aankoop is. Immers komen er zo veel awesome titels voor de Vita uit. Games als Uncharted, Ninja Gaiden Sigma Plus, Shinobido 2, Wipeout en dat zijn dal alleen nog maar de launch titels, want verder dit jaar moeten onder meer nog Gravity Rush, Call of Duty en Assassin’s Creed verschijnen.

Het klink toch allemaal erg fantastisch….toch? Sowieso een veel betere launch lijst dan dat de 3DS had…toch? En misschien dat dat ook wel meteen het probleem is, de launch van de 3DS.

Ikzelf ben en blijf een hardcore gamer, die al snel bezwijkt voor nieuwe consoles, of in dit geval nieuwe handhelds. En zo was ik er dus ook bij toen de 3DS uitkwam. Als een van de eerste stond ik bij de lokale Bart Smit om hem op te halen, alleen begon het probleem toen al. Welke launch game neem je erbij. Kijkend tussen de titels, viel mij op dat het toch wel erg kindvriendelijk was allemaal. Op Splinter Cell en Street Fighter na. Maar dit was toch DE handheld van Nintendo, waarbij ze zelf al beloofd hadden deze keer ook echt aan de hardcore gamer te denken?

Alleen waarom waren deze dan nog altijd niet te vinden. Street Fighter is namelijk leuk, maar na een uurtje spelen ben ik er ook wel klaar mee.

“Ach”, Dacht ik bij mezelf, “Ik haal gewoon Street Fighter en Pokemon”. Aaangezien ik toch hoop had dat games als Resident Evil Revalations en Metal Gear Solid niet zo extreem lang daarna zouden uitkomen, of zelfs nog One Piece: Unlimited Cruise SP waar ik al zo lang op zat te wachten, en gepland stond voor september.

Maar toen kwam de grote klap, een spontane prijsdaling van ruim 80 euro, en dat binnen 6 maanden. Niet alleen mocht ik het nog altijd doen met alleen Pokemon en Street Fighter, maar had ik nu ook een apparaat wat 5 uurtjes gebruikt was en 80 euro gedaald is. “Ach” Dacht ik ook hier weer, “Gelukkig krijgen we nog One Piece in September” zei ik maar tegen mijzelf.

En zo was het eind september, begin oktober en nog altijd zat ik te wachten. En tot op de dag van vandaag heb ik nog altijd geen One Piece…nee die komt nu dan maar eind februari.

En nu zit ik weer te staren naar het PS Vita doosje. En stel ik mijzelf gerust. Een handheld waar zulke mooie games opkomen zowel bij de release, als enkele maanden later, kan toch niet falen. Nee, niet iedere handheld hoeft een miskoop te zijn, en alles wijst erop dat de Vita dit niet wordt.

Dit artikel delen

Over de auteur