1. Destinia (iPh)

Destinia (iPh)

Toen ik een c-attest kreeg in mijn vijfde middelbaar, moest ik al gauw op zoek naar een andere richting. Ik ben verzot op computers en games dus waarom zou ik dan geen informaticabeheer gaan studeren? Bij de opendeurdag zeiden ze me dat ik elf uur informatica per week zou krijgen en dat games ontwikkelen een belangrijk onderdeel is in het lessenprogramma. Ik was verkocht en had me meteen ingeschreven. En in de eerste schoolweek kwam de directeur langs in onze klas. Hij had namelijk goed nieuws voor ons want vanaf dit jaar was er een nieuwigheid. Studenten van het vijfde jaar informatica kregen een smartphone van de school voor educatieve doeleinden. En onder educatieve doeleinden versta ik – zoals al de anderen van mijn klas – games spelen. We besloten dan ook om een gezamenlijke game te spelen, genaamd Destinia.

Destinia is een Japanse rpg waarin je speelt met Duke, een aanhanger van The Empire. Maar na een grote en lange oorlog voelt hij zich verraden door zijn kapitein Kaiser. Duke besluit om zich tegen Kaiser te keren, maar wordt gevangen genomen en opgesloten in een kerker. Zes maanden later wordt hij uiteindelijk bevrijdt door enkele leden van het verzet. Samen ontsnappen ze uit de kerker en gaan ze de strijd aan tegen Kaiser. Dit hele verhaal wordt verteld door middel van dialogen die soms te lang kunnen duren. Gelukkig kun je ze overslaan, maar dan wordt het verhaal wel onduidelijk.

Voordat het spel begint, kan je kiezen tussen drie klassen: warrior, gunner of thief. Elke klasse heeft een andere stijl waardoor het de moeite loont om met elke klasse het verhaal te doorlopen. Nadat je de controle krijgt over je personage, begint het spel. Je krijgt al meteen enkele quests voorgeschoteld en ga je verschillende gebieden verkennen die vol met bizarre wezens zitten. En dat is het grootste nadeel aan het spel. De gebieden zitten vaak overvol met wezens die veel te snel terug tot leven komen en de quests zijn eentonig. Doodt dit wezen tien maal, doodt dat wezen 10 maal, enzovoort. Het spel wordt daardoor zo saai dat je het al snel neerlegt. Maar het spel is wel gratis voor Android toestellen (en € 0.79 voor Apple toestellen). Het is dan toch wel de moeite om het spel uit te spelen.

Grafisch ziet het spel er mooi en kleurrijk uit en ook qua speelduur mag er niet geklaagd worden. Het verhaal alleen al neemt vele uren in beslag en daarna kan je het spel nog eens overdoen, maar in een hogere moeilijkheidsgraad. Daarnaast kan je je eigen wapens en armor maken en kan je levelen om sterker te worden of om nieuwe en speciale krachten te kunnen krijgen. Als je dit allemaal wat beu bent, is er een nog een soort multiplayer. Het spel verbind je met een speler van hetzelfde level en vecht je tot der dood. Dit is het leukste van het spel omdat elk gevecht wel anders is. En zeker omdat het gratis (of € 0.79) is.

Conclusie en beoordeling

Destinia is een prima rpg dat je met plezier kunt spelen in de trein of op het toilet. Een hoogvlieger is het wel niet geworden dankzij de saaie en eentonige quests, maar voor een gratis game is dit wel een goede game.
5,7
Score
57
Score: 55
 • Pluspunten
 • Gratis (of € 0.79)
 • Verhaal
 • Multiplayer
 • Mooie graphics
 • Minpunten
 • Saaie en eentonige quests
 • Lange dialogen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • waarom die foto?

 • veel britse online shops zitten rond 45 pond, ik zie dat de adv. prijzen idd 55 pond zijn.  Omdat mensen het toch wel gaan kopen, tja waarom dan niet de prijzen verhogen. Als dit overgaat op nederland, denk dat ik dan veel meer 2ehands spellen ga kopen.

 • EA is anders ook nogal op geld uit, valt me op dat ze daar niet in mee gaan.

 • @soon.  Omdat er een nieuw beleid lijkt te zijn bij IG, wat inhoud dat elk nieuwsbericht een afbeelding moet hebben. Ook als dit niets toevoegt, helaas.

 • jammer voor ze maar ja.  trouwens weet iemand hoe duur de prestige edition gaat kosten?

  lijkt me echt vet.

 • Ik vind die foto wel lachen :D

  Anyway, kut voor de Britten, verder zit ik er niet zo mee, ik haal die game gewoon :)

 • Das wel redelijk duur.

  Hehe die foto. :)

 • Being funny.  You're doing it wrong.

 • Wij betalen altijd teveel dus boeie.

 • in nederland is ie iig voor redelijk nromale prijs te krijgen.

  bij frs zelfs 59,99 voor ps3 en 360. En bij Bs en bol 64,99. Verwacht wel dat de game misschien straks ook hier een adviesprijs zal hebben van 69,99.

 • waarom die foto?

 • tja de britten hebben het al zo lang minder dan ons betaald voor die games, jammer voor ze..

  @Meowmix: tja helaas heeft IG dit inderdaad opgenomen om te doen bij zowat elk bericht. vaak als het ook helemaal niet grappig is (in de tekst vaak dezelfde tenenkrommende poging tot grappig zijn imo..).

 • Ik betaal nooit 70.. Altijd 60.

 • Bah Activision eerst kritiek geven op Sony dat hun console te duur is en nu zelf zo duur Call of Duty uit brengen (dat elk jaar komt). Ipv HUN games dan eens te verlagen in prijs. Dat zou pas een goed signaal geven naar de consument en de industrie in deze crisistijden.

 • jammer want Britten zijn altijd best aardige mensen online, er zullen er dus minder komen, welja er blijven er nog genoeg over.  Maargoed anders kopen ze hem toch gewoon voor 50 euro bij gamehubs

 • 70 euro voor de gewone versie. Triestig gewoon.

 • Bestellen via webwinkels 3 maanden na release. Scheelt al gauw 30%.

 • die foto slaat helemaal nergens op.  in nederland vind ik de spellen ook eigenlijk aan de ene kant wel te duur.

  maarja van deze game verwacht ik heel erg veel. dus.

  ik koop hem heel zeker.  gaat deze nu: call of duty modern warfare 2 heten of modern warfare 2?
 • Hopelijk dat die prijsverhoging niet in de rest van de EU wordt doorgevoerd. Zou ik redelijk verbolgen over zijn, ze hebben al geen nieuwe engine in elkaar moeten steken of kopen voor MW2 dus dat spaart al een pak kosten uit. Daarbij was hun DLC map pack van CoD 4 ook goed verkocht en die was sowieso overpriced en nagenoeg pure winst. Komt daarbij nog eens dat de game massaal verkoopt wat juist een reden zou moeten zijn om de prijs lager te houden zodat je verkopen nog meer stimuleert. Klantonvriendelijkheid troef bij Activision.  Als ik de prijzen op budgetgaming eens bekijk is de game inderdaad 10-20% duurder dan andere toekomstige toppers. Ik vind dit niet kunnen maar je kan er niks tegen doen jammer genoeg, één bedrijf begint ermee en voor je het weet stijgen de prijzen van alle topgames. Up Yours Activision en dat na hun recente kritiek op Sony.  Dan koop ik het wel bij gamhubs, 55€ is voor mij de absolute bovengrens voor de prijs van een game. Anders wacht ik wel enkele maanden voor ik hem koop of koop ik hem tweedehands. Wedden dat ze dan nog met 2-3 overpriced DLC's gaan komen met maps die gewoon in de game hoorden te zitten, die nog eens enorme winsten opleveren. Activision begint een irritant bedrijf te worden die de consument zoveel mogelijk probeert uit te melken heb ik de indruk, een prijsverhoging van 37% is schandalig.


 • Prestige Edition van MW2 gaat 150 euro kosten!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren