1. Ode aan Shepard

Ode aan Shepard

Commander Shepard staat bekent als iemand die de grenzen opzoek, ook al betekent dit dat die zijn geweten uit moet zetten. Want er telt maar een ding en dat is de missie naar een goed einde te brengen. Misschien was dit wel de reden dat Shepard´s naam naar voor was geschoven toen er werd gesproken over een human specter, want als specter moet je soms nare dingen doen.

Later bleek wel dat er meer dingen waren: zoals dat Shepard meestal op de juiste plaats was op het juiste moment. En gelukkige maar, als Commander Shepard niet op Eden Prime was geland en de Beacon had geactiveerd. Zo zou hij nooit achter het verhaal van de Reapers zijn gekomen en uiteindelijk het universum, meerde malen, hebben gered.

Dit brengt me bij het volgende punt, Shepard´s vastberadenheid. Tot twee keer toe geloofde maar een hand vol mensen dat de Reapers bestonden en zelfs er aan kwamen. Was het niet voor Commander Shepard´s vastberadenheid om de Reapers te stoppen, was het universum gedoemd om nog te bestaan.

Shepard kon de Reapers niet in zijn eentje stoppen en had hier hulp bij nodig. Hulp van personen die alleen dit iets zagen in Shepard, een betrouwbaar iemand, een vriend, een leider en, misschien wel het belangrijkste, een held. Al deze dingen zorgde er voor dat deze personen hun loyaliteit in Commander Shepard legden en aan Shepard zijde vochten tegen de Reapers. Maar deze strijd is nog niet over en de strijd om de toekomst van het universum is maar net begonnen. Het lot van universum ligt in Commander Shepard zijn handen.

Dit artikel delen

Over de auteur