1. Activision doet het goed

Activision doet het goed

Activision bracht vandaag de positief gestemde jaarcijfers naar buiten. Het zijn de cijfers van het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2005 dat eindigde op 30 juni 2004.

De netto opbrengst bedroeg maar liefst 211.3 miljoen dollar tegenover 158.7 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Het netto inkomen voor het eerste kwartaal was een niet onaardige 12 miljoen dollar, terwijl dat vorig jaar nog maar 4.2 miljoen bedroeg.

Vooral Spider-Man 2 en Shrek 2, grote Hollywood-licenties, hebben voor de gezonde cijfers gezorgd. Spider-Man stond in de Verenigde Staten op nummer 1 in juni, op alle consoles! De slijmerige Shrek deed hetzelfde in mei. Er is echter nog een reden voor Activision om feest te vieren: hun grote troef, Doom 3 dus, ligt nog niet eens in de winkels. Met titels als Rome: Total War en Call of Duty: United Offensive aan zijn zijde kan Doom 3 voor gigantische cijfers in het tweede kwartaal gaan zorgen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Ben spider-Man2 nu aan het spelen op aanraden van vele ig-ers, moet zeggen dat het best wel cool is, maar geen topper. Leuk vermaak zal ik maar zeggen. Als straks Doom3 uit komt zullen de jaarcijfers helemaal een boost krijgen    BTW, de informatie hierlinks aan de zijkant klopt niet.

  • Nee idd. Ik zal et veranderen GI joe. Bedankt.

  • ehm….als ze al hun toppers hebben uitgebracht he…wat maken ze dan om winst te boeken -_-'

  • ze doen het idd goed maar als dit jaar gepasseerd zal zijn zal het waarschijnlijk weer dalen of tenminste niet meer zoveel zijn want al de beste games die ze tot nu toe gevonden zijn hebben ze gemaakt,wie weet….

  • ehm….als ze al hun toppers hebben uitgebracht he…wat maken ze dan om winst te boeken -_-' Fallout Online en Fallout 3 zijn al aangekondigd pikkebaas ;)

  • @ snappie88 ja nou wil je daar 1 heel jaar mee volmaken?

  • Er zullen ook heus wel andere titels (bij) komen hoor… Het is heus niet zo dat als straks de toppers de deur uit zijn het bedrijf stil komt te liggen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren