1. Interessante uitspraken Eiji Aonuma over Zelda

Interessante uitspraken Eiji Aonuma over Zelda

In een interview dat het Spaanse Nintendo Official Magazine onlangs met Eiji Aonuma had, kwamen een aantal interessante dingen naar voren. We zetten de belangrijkste even op een rijtje.

De Zelda demo die Nintendo op de Spaceworld beurs van 2000 toonde, was gemaakt door een zekere meneer Kuisumi. Deze Kuisumi heeft samen met Aonuma gewerkt aan Majora's Mark voor de Nintendo 64. Deze demo heeft niets te maken met het spel dat onlangs op de E3 voor de GameCube aangekondigd werd.

De nieuwe Zelda voor de GameCube zal sterk beinvloed zijn door de Nintendo 64 topper, Ocarina of Time.

De Zelda versie die zal verschijnen voor de Nintendo DS, zal een soort Four Swords gaan worden. Het spel zal door meerdere spelers gespeeld kunnen worden, door middel van de draadloze system link van de DS. Ook zal er veel interactie zijn tussen de beide beeldschermen van de DS.

Aonuma zegt momenteel geen tijd te hebben om plannen te ontwikkelen voor een online speelbare Zelda. Hij zegt dat het online spelen een standaard zal worden op de volgende generatie spelcomputers, maar dat hij met Zelda liever een andere richting op gaat.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Het lijkt er steeds meer op dat Nintendo die DS als een multiplayer apparaat ziet. Mario64x4, Zelda Four Swords… Wordt ik als voornamelijk singleplayer nou niet echt bepaald vrolijk van. Ik had graag een tof nieuw singleplayer avontuur gezien…

 • Idd sommige games zijn niet gemaakt voor mp (metroid bijv. en zelda)

 • Niet MM maar Oot slimbo

 • lol hij ziet MM als meesterwerk ^_^' ik niet |)

  maja dat hij Oot gebaseerd was so to speak was wel voorspelbaar.

 • MM vind ik dus echt 1 van de slechtste zelda's uit de serie.

  Hopelijk wordt deze een stuk beter

 • dit doet voor mij de deur dicht ik had echt verw8 dat de ds met een zelda in oot slyle zou komen maar 4 swords vind ik kut.  toch maar 1 psp dan.

 • Hij zegt dat het online spelen een standaard zal worden op de volgende generatie spelcomputers.  Ik val van m'n stoel… hebben ze eindelijk het licht gezien?

 • @ lkff-4play (217.121.185.171) ik zat zowieso al heel erg te twijfelen (met voorkeur naar psp) het enige wat mij de ds had laten kopen was een zelda in oot style maar de 4swords komt er niet eens in de buurt.  enne trailers zijn het halve werk dus…  lkff-4play (ongerigistreerde sukkel)


 • 4 swords is egt wel vet…  kheb um thuis.. egt lachuh 1 player is ook leuk ik geef singleplayer een 8,5  en multi een 9

  ziet er mischien cheap uit maar speelt egt lekker • Ik wil console-games NIET online spelen! Dat doe ik wel op de PC!

 • "Deze demo heeft niets te maken met het spel dat onlangs op de E3 voor de GameCube aangekondigd werd."  Hij leek er anders wel verdacht veel op…

 • reden dat ik 4 swords minder leuk ga vinden dan een singleplayer avontuur is omdat in mijn vriendenkring waarschijnlijk geen 3 mensen een DS gaan kopen + zelda. Als je die 3 vrienden wel hebt zal het waarschijnlijk nog toffer zijn dan singleplayer maja… Wat wel tof zou zijn, dat je met 3 mensen van IG bijvoorbeeld zo'n avontuur start en op afgesproken tijden via Wi-Fi gaat spelen. Maarja… dan moeten de firstparty games dat wel gaan ondersteunen natuurlijk…

 • SORRY VERGETEN IN TE LOGGEN  @ het geweldige ip

  hoezo playstation freak? ga naar huis man!

  ik was ook van plan een ds te kopen als er in de buurt van de launch-date 1 zelda oot titel bij zat maar die komt dus niet.  dus w8 ik op de psp is het zo moeilijk te begrijpen dat ik de ds alleen zou kopen voor metroid en zelda (ps. 4 swords vind ik niet zo geweldig)??

  je koopt toch ook geen console/handheld als je vind dat er maar 1 vet spel op is? oke met sommige spellen is het wel zo maar metroid alleen koop ik geen ds voor.  de psp spreekt me nu meer aan dat is nu mijn mening zie er maar mee te leven. • leuke weetjes imo, kijk erg uit naar de toekomst van dde zeldareeks

 • @ (213.118.71.191) hoe kan ik een faboy zijn als ik meer nintendo's heb als xbox en playstations bij mekaar man domme belg.

  je weet net zo weinig van games als van voetbal :P

  haal die vlaamse friet voor je ogen vandaan en lees het artikel:

  De Zelda versie die zal verschijnen voor de Nintendo DS, zal een soort Four Swords gaan worden. Het spel zal door meerdere spelers gespeeld kunnen worden, door middel van de draadloze system link van de DS. Ook zal er veel interactie zijn tussen de beide beeldschermen van de DS. • trouwens ik ben 217.122.93.248 ik was alleen vergeten mezelf in te loggen…sommige mensen

  laat me raden 13?

 • Sony Fanboy (62.131.222.116)  Houd aub je bek dicht!!!!  (en dit van nog een sony fan)


 • @ aj naruto fan  hij heeft 25 % gelijk nintendo mag met iets nieuws komen maar het oude moet er ook bij blijven  maar dat hij zelda/mario triest noemt….zal wel te lang onder de zon gelegen hebben of zo  oke mario/zelda is achteruit gegaan maar zijn zeker nog steeds goede games.
 • Moet je een pilletje?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren