1. Baldur's Gate: Dark Alliance

Baldur's Gate: Dark Alliance

Magic Pocket is geen onbekende speler op de Game Boy Advance-markt. Zo waren ze onder andere verantwoordelijk voor Road Rash en Harry Potter: Quidditch World Cup, die beide goed te doen waren. Dit jaar kwamen ze met de Game Boy Advance-versie van Baldur’s Gate: Dark Alliance. Deze recensie is misschien wat aan de late kant, maar met de vakantie voor de boeg en het Baldur’s Gate artikel van eergisteren, wilden we jullie onze mening niet onthouden. Maar voordat we dat doen, zal ik meteen maar vertellen dat dit spel niet de moeite waard is als je de PlayStation 2 of Xbox-versie hebt gespeeld, want het verhaal en de gameplay is identiek.

Keuzes

Keuzes spelen aan het begin van het spel een grote rol. Zo zal er eerst een keuze worden gemaakt tussen drie verschillende karakters, die ieder een andere aanpak vergen. Ook kan er direct een aantal vaardigheidspunten uitgedeeld worden, zodat je jouw karakter meteen naar je eigen smaak kan vormen. Eenmaal hiermee klaar kan het verhaal beginnen. Jouw karakter reist naar Baldur’s Gate, een stadje vol criminaliteit. Voordat je ook maar iets van de stad hebt kunnen zien, word je al door een dievenbende buiten bewustzijn gemept. Gelukkig zijn er ook nog een aantal aardige inwoners die je opvangen en vervolgens vrolijk om jouw hulp vragen. Deze hulp begint met het verdrijven van een aantal ratten uit een kelder, maar al snel stuit je op een duister complot. Een verhaal vol gevaar en vijanden.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=3251

Afgerekend moet er worden met apen, trollen, elven en spinnen. Om deze beesten te bestrijden heb je een flink aantal wapens tot je beschikking. Er wordt begonnen met een roestig mesje, maar tegen het eind van het spel heb je een flink moordzwaard waar flink mee gezwaaid kan worden. Verder zijn er ook pijl en bogen, bijlen en staven die in de strijd gegooid kunnen worden. In Baldur’s Gate: Dark Alliance valt genoeg plezier te beleven.

Dit plezier wordt door het prachtige uiterlijk van het spel versterkt. Het gehele spel wordt gevolgd vanuit een isometrisch perspectief, zodat het spel een 3D gevoel geeft. Daarnaast zien de karakters er voor Game Boy Advance begrippen erg goed uit. Tel daarbij ook nog eens de uitstekende animaties op en je krijgt één van de mooiste spellen op de Game Boy Advance tot nu toe.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=3246

Magic Pockets heeft het ook voor elkaar gekregen om de acht actieknoppen van de PlayStation 2 terug te brengen naar de vier van de Game Boy Advance, zonder dat je het gevoel hebt dat je wat mist. Verder is er ook bar weinig aan de gameplay op te merken. Er wordt lekker gehackt en geslasht en ondertussen groeit jouw karakter een paar levels, waarbij weer nieuwe vaardigheden worden geleerd. Alles wat een goede RPG te bieden heeft, zal je in Baldur’s Gate: Dark Alliance vinden.

Conclusie en beoordeling

Baldur’s Gate: Dark Alliance mag dan wel een paar maanden uit zijn, het is echte zomertopper. Je bent er zeker acht uur mee bezig, waarna het spel makkelijk met een ander karakter nog eens gespeeld kan worden. Daarnaast zijn er onwijs veel wapens, items en vijanden te vinden, zodat je je geen moment zal vervelen.
6,7
Score
67
Score: 65
 • Pluspunten
 • Voor de GBA prachtige graphics
 • Drie speelbare karakters
 • Minpunten
 • Zelfde als consoleversie

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • prachtige serie, maar de besturing lijkt me naadje

 • dit spel :P in de vorige delen wel jah :) waren tevens ook de moeilijkste battles (grote draak in een klein rond kamertje ben naam kwijt , baldurs gate 2 was dat) maja lijkt mij in deze game ook wel :)

 • Hehe die Jappen he met die namen…

 • tjah al die gasten hebben grote en rare namen dingen zoals

  blackwolfthedragonslayer :P

  black wolf the dragon slayer:P

 • Mago, Baldur's Gate is een westerse 'RPG'. Thaxll'sylliya klinkt ook niet erg Japans in mijn oren (Engels ook niet, maar het klinkt zeker niet als iets dat je in Final Fantasy o.i.d. tegen zou komen). Daarnaast heeft dit spel qua gameplay bar weinig weg van de PC versies, en kan het inderdaad beter vergeleken worden met de console versies.

 • Dit wordt denk mijn eerst volgende gba titel, mooi voor de vakantie nog proberen te scoren.

 • hey, diablo 2 op de GBA :p

 • diablo 2???

  het is Baldurs Gate :S

 • Sarcasmae Nick.

 • waarom een review van spel dat al maanden uit is :S

  lijkt me trouwens niks aan, zo´n gba versie

 • dit spel lijkt me eigenlijk ook wel vet op een psp :)

  maar dan wel in 3D natuurlijk..  dit ziet er nog best geinig uit btw.. voor de GBA

 • Waarom zouden ze Baldur's Gate 3D moeten maken? Ik zie niet echt in hoe dat nieuwe gameplay mogelijkheden biedt en de handgetekende achtergronden zijn veel detailleerder en sfeervoller dan welke 3D wereld dat ook kan zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren