1. Het Plan

Het Plan

Een oorlogvoering met je overburen is niet altijd even handig, dat bleek wel uit mijn vorige log. Gelukkig zijn er verschillende manieren tot slagen, door bijvoorbeeld de omgeving te gebruiken of.. natuurlijk vuurwerk te gebruiken! Besjes schieten, dat is de vorige keer (bij een ander huis) helemaal verkeerd afgelopen: opnieuw mijn buurjongen had een opengekrabte rug + een blauw oog.

Maar ja, om niet te ver af te wijken van het onderwerp: de tips voor een geslaagde oorlogvoering.

Stap 1: Het doelwit

Het doelwit is meestal makkelijk uit te kiezen, tenzij er meerdere types in de omgeving gevestigd zijn. In mijn geval was het doelwit al snel uitgekozen, Emmer. Trommel jongens uit de buurt op, begin rustig en als het doelwit naar buiten komt en nog aardig vraagt; 'Gelieve hier mee op te houden kinders', dan luister je braaf om bij HET een verkeerde indruk achter te laten. Kom later op die dag terug en vervolg je plan.

Stap 2: De uitrusting

Een uitrusting is aan te passen aan het seizoen en de omgeving. Woon je op een boerderij en zijn de tomaten en meloenen volop in de bloei? Dan is dit het geschikte moment om ze te plukken en.... op te eten natuurlijk, je was toch niet van plan om er mee te gaan gooien? Is het hartje winter en hagelt of sneeuwt het, dan maken we flink wat ijsballen en/of sneeuwballen en gooien we erop los. (Tip: komt doelwit naar buiten, staakt het vuren op het huis en richt op het doelwit zelf). Heb je echter de mazzel dat het 31/12 is, dan is de mogelijkheid van vuurwerk er nog. Gooi dit niet op het doelwit zelf, bloedvlekken zijn niet uit je kleren te wassen (ook niet met Vanish® Oxi Action). Is het regenachtig, dan doet een flinke dosis modder het ook goed.

Stap 3: De schuilplaats

Heb je dit allemaal gereed, dan is het handig om een object te vinden en deze om te toveren in een bunker. Een luidspreker met politiesirene kan ook handig zijn, ik raad je af om achter een stroom kast te gaan zitten, heeft het doelwit wapens bij zich dan zal je bunker ontploffen en zullen je ledemaatjes in het rondvliegen.

Stap 4: De uitwerking!

Ok, alles gereed soldaat? De oorlog is begonnen, verschillende objecten vliegen in de richting van de woonomgeving van het doelwit. Nu kunnen er drie dingen gebeuren:

1. Het meest voorkomende geval; het doelwit komt naar buiten. In dit geval gooien we het plan om, en stuur je drie man naar het doelwit om HET te tackelen. De rest blijft objecten (rookbommen zijn handig) gooien, en uiteindelijk vlucht iedereen.

2. De munitie raakt op. In dit geval trek je schoenen en dergelijken uit, deze gooi je vervolgens naar de leefomgeving van het doelwit. Is dit ook op, dan gebruik je de omgeving (denk aan dennenappels enz.)

3. Het doewit vuurt terug. Nu ga je heel zielig doen en laat je de omstanders denken dat het doelwit kleine kinderen pijn doet. Doe dit net zolang tot de politie komt, claim daarna een fikse schadevergoeding.

Succes!

Deze log is niet gemaakt om aan te zetten tot geweld

Eigenlijk wel

Dit artikel delen

Over de auteur

Mad